Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaką wersję głośnika do Bluepunkt GTA 1300?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaką wersję głośnika do Bluepunkt GTA 1300?

Witam serdecznie. Jestem na etapie tworzenia subwoofera opartego na SW.STX.10.2.400
    Końcówka stabilna przy 2ohm, wg producenta jest w stanie oddać nawet 450wat RMS.
    Przy 4ohm 300wat. Głośnik w programie AES ma moc 300wat. Czy kupić wersje 2x2ohm, spiąć szeregowo na 4ohm, czy 2x4ohm i równolegle na 2ohm uzyskując 450wat?
    pozdrawiam

obojetnie
    z jednej strony lepiej miec wiecej mocy...
    z drugiej strony jak dostanie za duzo mocy to tego nie uslyszysz i uszkodzisz glosnik

ja bym bral 2x4r

Skomentuj

z założenia - więcej mocy, za bardzo nie obciążam wzmacniacza - mniejsze zniekształcenia
      aczkolwiek też boje się o np pasażera który sobie pogłośni, zrobi przester i dziękuje.
      Też myślę że lepiej 2x4r.
      Pawle, własnie konstrukcja jest oparta na Twoim projekcie - jakie byś zalecił cięcie dla tego głośnika?
      Filtr ustawić na równo ze strojeniem skrzynki? czy mogę dać śmiało poniżej (np 30hz)?

Skomentuj

Zamieszczone przez F10nemo Zobacz posta
        Pawle, własnie konstrukcja jest oparta na Twoim projekcie - jakie byś zalecił cięcie dla tego głośnika?
        Filtr ustawić na równo ze strojeniem skrzynki? czy mogę dać śmiało poniżej (np 30hz)?
        subsonic? sprawdz co uslyszysz. ustaw najwyzej jak sie da bez zmian w odsluchu - bezpieczniej dla glosnika

Skomentuj

tak, subsonic.
          Dziękuje za odpowiedzi, pozdrawiam :)

Skomentuj

Czaruję...
          X