Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaką skrzynie EYEBRID Y12 750w rms

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zmniejszyłem skrzynie lecz nie aż tak mocno, bo tylko do 51litry wew, gra dużo lepiej, tzn mocniej kopie ale czy jeszcze zmniejszać? czy to coś poprawi jeszcze sam nie wiem

Skomentuj

wrzuc jeszcze coś do środka tak żeby uzyskać ok 35-40l

Skomentuj

Tzn co? płytę po przyklejać solidnie do ścianek czy jak? na jedno to by jeszcze usztywniło cała konstrukcję.. W tym tyg może uda się wrzuć dla testu ten głośnik do oryginalnej skrzyni po blaupunktcie skrzynia chyba około 35-37 litry..

Skomentuj

Chwilowo coś wrzuć żeby sprawdzić czy będzie lepiej np wode butelkach.
          DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

8 litry w butelkach wrzuciłem czyli około 43 litry było lepiej, jak pisałem jeszcze wrzucę głośnik do skrzyni po blaupunkcie chyba około 37-38 litry i będzie wiadomo

Skomentuj

no i był test na skrzyni 37litry i mnie nie nacieszył... pusty bass jakiś już chyba komora za mala, i pytanie do wszystkich zmniejszy do testowanych 43litry czy do plus,minus 40 litry, co wy na to? w 43 juz nawet ładnie trzesło wszystko

Skomentuj

42.9 litra ostatecznie i jest ok :)

Skomentuj

A wytłumienie jakieś dawałeś?

Skomentuj

Nie. Mam pod ręką tylko gąbkę, po wytłumieniu ogólnie bass wydaje się słabszy.

Skomentuj

Lecz będę szukać, czytać, w tym tyg może podjadę do gościa co robi skrzynie może coś się uda wymyślić pod BR bo brakuję mi tego bardzo niskiego zejścia.. eh

Skomentuj

Zastanawiam się czy nie zrobić takiej skrzyni... https://www.youtube.com/watch?v=MZm4U7_lX5s co wy na to?

Skomentuj

Nie wytrzymałem i zrobiłem skrzynie z tego projektu i dochodzę do wniosku że ten głośnik nadaje się do skrzyń otwartych jak najbardziej ładnie gra, lecz w tej skrzyni bardziej ciśnienie robi niż nisko schodzi, czyżby za mała skrzynia jak na BR?

Skomentuj

Czaruję...
                          X