Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Soundwave bo-1100, czasem przestaje grać, pomaga stuknięcie w obudowe!

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Soundwave bo-1100, czasem przestaje grać, pomaga stuknięcie w obudowe!

Witam,
    Mam problem ze wzmakiem Soundwave bo-1100 800w. Ok, wzmacniacz warty 100 pare złoty, to niby zawsze można kupić coś za tą cene, prawda? Ale wzmacniacz mi pasuje i chciałbym go zostawić, a kwotę dołożyć np. do głośników. A teraz do rzeczy..
    Byłem już u elektronika, zimne luty, albo jakieś takie mniej pewne zostały nadlutowane. Kable od głośnika zostały jeszcze raz przylutowane. Problem polega na tym, że podczas bassu czasem rozłączy się dźwięk ( nie wzmacniacz, wzmacniacz wciąż działa, dioda świeci, więc to nie wina kabelka remote )
    Nie wiem co może być nie tak, pomaga mocniejsze stuknięcie w obudowę wzmaka.. w elektronice jestem zielony, więc proszę o zrozumiałe porady. Z góry bardzo dziękuję, pozdrawiam! :)

Nie znam dokładnie budowy tego wzmaka, ale może jest tam przekaźnik na wyjściu i jego styki nie łączą. Rozebrać i przeczyścić papierkiem ściernym. Ja swój niewiele warty CAT CS900 w ten sposób potraktowałem i przerywania stały się rzadsze i mniej dokuczliwe.

Pozdro

Skomentuj

A mógłbyś mi powiedzieć o które wyjścia chodzi? Gdzie to dokładnie jest?

Skomentuj

zobacz przelaczniki od filtrow. czesto mialem przypadki ze tam mi przerywalo
        wystarczy potraktowac "kontaktem" i gotowe

Skomentuj

Zamieszczone przez Leito Zobacz posta
          Nie znam dokładnie budowy tego wzmaka, ale może jest tam przekaźnik na wyjściu i jego styki nie łączą.
          te tanie nie maja przekaznikow

Skomentuj

W zasadzie to zaczęło się to dziać, gdy wieczorem poprawiałem sobie ustawienia na wzmaku, rano odpalam radio a skrzynia cisza.. co to znaczy 'potraktować kontaktem'? W przypadku braku naprawy mam zaproponowany infinity 300w, najprawdopodbniej Infinity RA7502 za 150zl.. te 800 wat pewnie i tak nie ma ten soundwave i zapewne sie nie da sie go wycisnac na samochodowym aku, ale nie mam pojecia jak te wzmaki wypadaja w pojedynku ze soba? Brak mi info ile rms ma ten mój, nie chce slabszego wzmaka, bo nawet teraz nie ma rewelki z tym moim wzmakiem + skrzynia lanzar 1000w. Lecz nie ukrywam, że chciałbym mieć ten obecny sprawny i dołożyć do głośników odseparowanych. Dzięki także za zainteresowanie tematem.
            Last edited by Krzyniu; 18.07.2014, 22:37.

Skomentuj

Wpisz haslo "sprej do potencjometrow"

Skomentuj

Teraz to rozumiem. Więc mam zdjąć obudowę i wszystkie te filtry, przełączniki mam tym popsikać?
                Ja jestem zielony w elektronice, więc no.. :/
                Mam te przekrętła od bassu, przełączniki crossover, sub/bass, więc mam zdjąć obudowę i potraktować tym sprejem w te ich styki, tych filtrów, przełączników?
                Last edited by Krzyniu; 19.07.2014, 12:09.

Skomentuj

Kontakt sprej musisz w psikać w potencjometry. Gdy psikniesz to kręcisz lewo prawo aby dokładnie wszędzie wpłynęło.
                  Tak samo w przełącznik od filtrów, przełączasz aby kontakt miał ze wszystkimi stykami kontakt :)

Skomentuj

Bardzo dziękuję, w poniedziałek kupię i popsikam. Dzięki!

Skomentuj

Zamieszczone przez Krzyniu Zobacz posta
                      Mam te przekrętła od bassu, przełączniki crossover, sub/bass, więc mam zdjąć obudowę i potraktować tym sprejem w te ich styki, tych filtrów, przełączników?
                      nie musisz nic rozkrecac
                      wystarczy przez przelacznik psikanc do srodka i rozruszac
                      w tym przypadku chodzi o przelaczniki a nie potencjometry

Skomentuj

Czaruję...
                      X