Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mac Audio Spider 6800 - Wejście HiLvl

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Mac Audio Spider 6800 - Wejście HiLvl

Witam,
    stałem się posiadaczem ww sprzętu i niestety nastał problem z włączeniem go między radio a głośniki (radio dość stare, nie ma wyjścia na wzmacniacz).
    Otóż we wzmacniaczu jest wejście Hi LVL 6pin (na dole rysunek), ale za Chiny nie wiem jak wpiąć się tam z radia, za każdym razem w najlepszym wypadku uzyskuję Mono, ew mieszają się kanały i przestaje działać regulacje prawo-lewo.

Ma ktoś może schemat albo coś jak wygląda elektrycznie to złącze albo dokumentację tego wzmacniacza ? Ew co mogę źle podłączać ?

Jak nie znajdziesz to:

możesz użyć HI-LOW konwertera (to coś takiego http://www.elektrodor.pl/konwerter-s...-high-low.html)

Skomentuj

O, dzieki, o tym nie pomyslalem myslac ze to bedzie bardzo droga impreza :)

Skomentuj

przeciez widac wyraznie co gdzie idzie
        na srodku masa, reszta to sygnaly
        ale faktycznie moze byc z tym problem jak koncowki w mostku :/

Skomentuj

Dobra ale sa dwa wejscia takie, jedno na przod a drugie na tyl wiec nie wiem czy aby na pewno masy sa po srodku bo wtedy do czego bylby az cztery skrajne ?

Wzmacniacz nie jest w mostku, kazdy kanal jest nie zalezny.

Skomentuj

ale koncowki w radiu sa w ukladzie mostkowym
            skoro sa 2 takie to powinno byc jeszcze latwiej

Skomentuj

Wiec jak sa w ukladzie mostkowym to tylko taki konwenter mnie ratuje czy co mam zrobic by to podlaczyc jak nalezy ?
              Ja ze wzmacniacza biore tylko dwa kanaly, pozostale dwa sa mi zbedne.

Skomentuj

to juz kup konwerter i bedzie spokoj

Skomentuj

Czaruję...
                X