Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Audio audi a3 8p

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Audio audi a3 8p

Witam, zacząłem robić audio w swojej a3 8p 3 drzwiowa seria wygląda tak: z przodu wysoko tonówki w słupkach, w drzwiach 13 cm głośniki, tył 16 cm współosiowe, bagażnik sub, aktualnie zrobiłem tyły powerbassy 165mm z wysokotonówkami w tylnych słupkach, przód pozostawiony seryjnie, bagażnik sub w boczek obudowa około 9 litórw bassera głośnik jbl 20 cm, sub zasilany wzmacniaczem, tylne głośniki fabrycznym wzmacniaczem, a przód radiem. oczywiście tylne boczki odpowiednio wytłumione bagażnik częściowo też.
    Docelowo: przód 165mm i wytłumione drzwi, pod wzmacniaczem, sub bez zmian , a teraz nie wiem co zrobić z tyłem, otwory na głośniki są takie że bez problemu wejdzie głośnik 20 cm , co o tym myślicie? kłaść tam 20 cm czy zostać przy 16 cm ?

Wywalić tył całkowicie
    Sprzedac i dołożyć do dobrego przodu
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

tak, tyle że często nie jeżdze sam, a w poprzednim aucie miałem tylko przody i chociaż auto było małe to z tyłu była cisza, tu chce tego uniknąć

Skomentuj

U mnie słychać
        A mam kombi
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

moje preferencje są takie, Twoje inne, nie próbuj mi wcisnąć swoich, w domu stereo jak najbardziej, w aucie wole dzwięk przestrzenny z wielu głośników, jak to w nowszych autach wyższej klasy zazwyczaj bywa, jak chcesz doradź mi w wyborze głośników, pojawia się pytanie czy przód i tył dobrze by było żeby był identyczny

Skomentuj

To sorry... nie pomoge
            Albo robie cos dobrze albo wogole

Powiem ci tylko tyle: jak brakowało ci przestrzeni z przednich głośników to oznacza, ze miałeś zle zrobiony system

Powodzenia
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

OK, jest też taka opcja: tył zostawie jak jest, z przodu wrzucę morel tempo 6, wygłusze drzwi, podłącze pod wzmacniacz, wszystkie głośniki w drzwiach puszcze od 70 hz suba do 70 hz, dostroje wszystko na swoje ucho i zobacze czy lepiej będzie grało z tyłem czy bez, co myslisz? szkoda mi wywalić tył jak mam juz zrobiony.

Skomentuj

Wielu z nas przerabiajac audio w aucie oprócz poprawy dźwięku chce zachować funkcjonalność. Dlatego Ja nie jestem do końca zadowolony z moich przeróbek.
                Jak kolega pisze nie jeździ sam i czasem może chcieć puścić muzę pasażerom tylnych siedzeń a sam nie słuchać tego, lub ciszej.
                Podłącz tak aby można było na sto procent odseparować przód i tył (ja po modzie nie mogę ). Przez większość czasu i tak będziesz grał na przodzie a tylko czasem dołączysz tył .

Skomentuj

i własnie zeby było funkcjonalnie mam takiego suba tak własnie chcę zrobić jak opisałeś, tylko odnosze się do pytania z 1 postu, głośniki jakieś po 20 cm upychać w te tyły czy 16 cm mogą zostać ? co jeszcze sądzicie o źródle dzwięku, co w autach sie montuje żeby uzyskać lepszą jakość, aktualnie mam fabryczny odtwarzacz

Skomentuj

Zamieszczone przez triace Zobacz posta
                    OK, jest też taka opcja: tył zostawie jak jest, z przodu wrzucę morel tempo 6, wygłusze drzwi, podłącze pod wzmacniacz, wszystkie głośniki w drzwiach puszcze od 70 hz suba do 70 hz, dostroje wszystko na swoje ucho i zobacze czy lepiej będzie grało z tyłem czy bez, co myslisz? szkoda mi wywalić tył jak mam juz zrobiony.
                    Strojenie zalezy od montażu i jakosci poszczególnych składników systemu

Wymiana radia duzo pomoże
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

ok. co polecisz do a3. cos zeby nie wygladalo odpustowo. powiedzmy 2 din do 1000zł moze byc uzywane. chociaz najchetniej zmiescil bym sie w 700zł. co myslisz?

- - - - - aktualizacja - - - - -

tyle tez nie chce stracic glosnomowiacego. a on mi chyna zniknie jak wyjme seryjne radio, chyba ze radia pod 2 din maja rowniez taka funkcje

przegladam ogłoszenia i 1din chyba bedzie lepszym rozwiazaniem

Skomentuj

Zamieszczone przez triace Zobacz posta
                        w aucie wole dzwięk przestrzenny z wielu głośników, jak to w nowszych autach wyższej klasy zazwyczaj bywa, jak chcesz doradź mi w wyborze głośników, pojawia się pytanie czy przód i tył dobrze by było żeby był identyczny
                        Przestrzeni nie buduje ilość głośników... :)

Skomentuj

w domu tak, to prawda, ale w autach, może jeszcze za mało widziałem, nie odbiegając od tematu : trzeba wymienić radio, dorzucic drugi wzmacniacz 4 kanałowy do wszystkiego prócz suba, i dobrać głosniki na przód, mam powerbassy l-60cx (http://www.powerbass.pl/?29,glosniki...werbass-l-60cx) identyczne jak z tyłu, tylko że w przednim zestawie brakuje mi jednej wysokotonówki, rozważam czy sprzedać to i kupić inny zestaw( do 350zł ), czy zamontować to i dokupić wysokotonówki

http://www.caraudiosklepy.pl/powerbass-s-1s-p179.html te wysokotonówki trzeba by domówić

Skomentuj

będe zamawiał maty, wybór padł na gms-05 xl, ile według was powinno starczyć, i zastanawiam sie co zrobic z wysokotonówkami.. czy w fabryczne miejsca czy przerabiac słupki, podjął by sie ktoś temu ? oczywiście nie za darmo

Skomentuj

Jeśli Gms 07xl jest nadal w cenie 05 to ja wybrałbym 7, wysokotonówki jak najbardziej na słupek.
                              Spróbuj sam zrobić, sam mam dwie takie same ręce (lewe) i z pomocą żony jakoś słupki wyszły.

Skomentuj

Czaruję...
                              X