Witam wszystkich,
Jestem nowa osobą na forum z CA miałem nie za wiele do czynienia...
Słucham głównie: rock/metal/punk/regge/ska czasami dubstep
Co aktualnie mam:
Auto: Seicento
Radio: Pionier DEH-1600UBB
Głośniki: u-Dimension EL Comp 6 165mm
Przeróbki auta ( co jest zrobione)
Boczki z MDF-u
W drzwiach wycięte dziury dla głośników
W budowie słupki pod tweeter-y.
Co planuję:
Wygłuszenie drzwi matami zakładam że czymś w rodzaju GMS ( dynmat odpada z racji ceny
) - jeszcze nie wiem jakie maty dobrać na który z elementów
Co mi doszło (czego nie było w pierwotnym planie):
Zaczęło mi brakować dźwięku za plecami więc stwierdziłem, że zrobię z MDF-u boczki do tyłu i osadzę w nich głośniki EL Coax 693
Zostałem przekonany, że należy dołożyć tubę/subboofer z racji słabego radia aktywne.
Założyłem, że nie chcę zajmować całej powierzchni prze ogromnego 170L bagażnika seja sprzętem grającym więc zacząłem szukać czegoś co gra w małym litrażu i przy okazji nie rozniesie mi auta :P
Pierwotny wybór padł na RM 406 SL, ale po chwili lektury i namysłu skierowałem się ku większemu bratu RM 208 SL.
Chcę stworzyć coś na wzór tego co widziałem kiedyś u kolegi w 207 sport czyli skrzynia ukryta w bocznej części bagażnika coś a'la TO
Prosił bym o propozycję czym napędzić ten głośniczek lub ewentualnie jakiś inny głośnik grający w podobnym litrażu.
Lubię czysty dźwięk oraz głośno słuchać muzyki :)
Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
Jestem nowa osobą na forum z CA miałem nie za wiele do czynienia...
Słucham głównie: rock/metal/punk/regge/ska czasami dubstep
Co aktualnie mam:
Auto: Seicento
Radio: Pionier DEH-1600UBB
Głośniki: u-Dimension EL Comp 6 165mm
Przeróbki auta ( co jest zrobione)
Boczki z MDF-u
W drzwiach wycięte dziury dla głośników
W budowie słupki pod tweeter-y.
Co planuję:
Wygłuszenie drzwi matami zakładam że czymś w rodzaju GMS ( dynmat odpada z racji ceny

Co mi doszło (czego nie było w pierwotnym planie):
Zaczęło mi brakować dźwięku za plecami więc stwierdziłem, że zrobię z MDF-u boczki do tyłu i osadzę w nich głośniki EL Coax 693
Zostałem przekonany, że należy dołożyć tubę/subboofer z racji słabego radia aktywne.
Założyłem, że nie chcę zajmować całej powierzchni prze ogromnego 170L bagażnika seja sprzętem grającym więc zacząłem szukać czegoś co gra w małym litrażu i przy okazji nie rozniesie mi auta :P
Pierwotny wybór padł na RM 406 SL, ale po chwili lektury i namysłu skierowałem się ku większemu bratu RM 208 SL.
Chcę stworzyć coś na wzór tego co widziałem kiedyś u kolegi w 207 sport czyli skrzynia ukryta w bocznej części bagażnika coś a'la TO
Prosił bym o propozycję czym napędzić ten głośniczek lub ewentualnie jakiś inny głośnik grający w podobnym litrażu.
Lubię czysty dźwięk oraz głośno słuchać muzyki :)
Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
Skomentuj