Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nagłośnienie Astry H

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nagłośnienie Astry H

Witam. Tak jak w temacie zastanawiam się jaki zestaw odseparowany kupić na przód do tego auta. Cena to do 300zl ponieważ będzie to podłączone tylko do radia (cdc40opera)bez wzmacniaczy. Dodam że drzwi będą wytłumaczę dekarka i pianka.czekam na pogodę. Ewentualnie rozważam mały wzmacniacz za schowkiem. Całkowicie odpada subwoofer i wzmacniacz w bagażniku.

zapytaj lklukasza czy ma jeszcze swoje zestawy
    jak nie ma to bedzie problem bo obecnie malo co gra w tej cenie :/

Skomentuj

Nie mam juz :(
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

no to trzeba szukac :(
        zawsze jak sie znajdzie dobry zestaw to szybko znika z rynku :(

Skomentuj

nie mialem na mysli twoich glosnikow tylko fabryczne zesawy ktore byly warte tych 300zl
          ty to tylko rynek popsules swoim zestawem :p teraz to nic nie chce grac

Skomentuj

Mam jeszcze pytanie odnośnie tego zestawu, ile mocy mu potrzeba aby dobrze zagrał?

Skomentuj

niewiele
              pod radiem gra, ale slychac ze by sie przydalo wiecej
              40-60w juz w zupelnosci wystarcza

Skomentuj

Kazdy zestaw zagra lepiej pod wzmakiem niz z radia:) Tyle ze ama nie ma cisnienia na wzmak jak brakuje funduszy jak hertze i inne wynalazki.

Skomentuj

Zobaczymy jak to zagra pod radiem. A 60w rms?(pytam bo w tych opisach laik może się pogubić )
                  A tak swoją drogą mówisz na hertze wynalazki, na wielu forach ludzie chętnie je polecają. Ja mam niemiłe doświadczenia z tą firmą.

Jakie dystanse potrzeba do tych głośników, czy wystarczą 20mm?
                  Last edited by adasQ1987; 08.02.2015, 08:37.

Skomentuj

wzmacniacz 30-70w to juz spora roznica w porownaniu do radia

hertz gra tylko z wysokiej polki
                    tanie modele tylko dobrze wygladaja i rania uszy :p

dystans musisz dobrac do swojego auta. tak zeby nie wadfzilo o szybe

Skomentuj

a jak przesadzisz to Ci się tapicerka nie domknie/będzie o nią głośnik uderzał

Skomentuj

Tez mi sie nie podobal dzwiek z wysokotonowego esk,a w sredniotonowym zawieszenie sie rozkleilo.Wiec zastanawiam sie czemu ludzie polecaja te glosniki.
                        A z tym wzmacniaczem to co byscie polecili 4kanalowego do zestawu od lukasza?(jaka moca musi dysponowac,podawana w rms)

Skomentuj

Jeśli chodzi o Hertze to miałem do czynienia (jeździł ze mną prawie 2 lata) HV 165.3 i uważam, że to bardzo fajny kickwoofer. W odpowiednio przygotowanych drzwiach, odpowiednio zaaplikowany potrafi solidnie kopnąć i zagra fajną średnicą.

Skomentuj

A wracajac do tematu wzmacniacza, to co byscie polecili do tych glosnikow?jaka 4kanalowke? ewentualnie jakiego producenta?

Skomentuj

Ile kasi?

Skomentuj

szczerze to nie wiem, sadzilbym ze tak do trzech stow,ewentualnie moze troszeczke wiecej(niewiele wiecej) za uzywany. nie chce wydawac niewiadomo ile kasy tylko w audio,
                                Last edited by adasQ1987; 10.02.2015, 18:54.

Skomentuj

Miałem u siebie Amy połączone z Dap-em 6040 (philips) i powiem że ciekawie to dla mnie (jako amatora) grało.

Skomentuj

Co sądzicie o Emphaser EA 490?

Skomentuj

a co sadzicie o Rockford Fosgate 40IX ??

Skomentuj

Rockford -bardzo fajny wzmacniacz ( tego z allegro sobie odpuść, był naprawiany).

Skomentuj

Czaruję...
                                        X