Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Ford Focus muzyka klubowa

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ford Focus muzyka klubowa

Witam. Znajomy poprosił mnie o pomoc w poskładaniu car audio do Forda Focusa. Muzyka : klubowa, więc nacisk rzecz jasna kładzie na bas. Reszta zapewne nie będzie specjalnie grała roli w szczególności, że 99% to zapewne będą pliki mp3 rozmaitego pochodzenia i wątpliwej jakości Subwoofer jak najbardziej mile widziany. Budżet: 1000-1200 i ani grosza więcej. Trzeba za to kupić zestaw głośników, wzmacniacz (może być używany), kabelki i zbudować subwoofer. Drzwi są wygłuszone. Czekam na propozycje :)

budzet nie maly, ale i nie za wielki jak na to wszystko :/
    ciezko bedzie dobrac caly zestaw. trzeba polowac na uzywki
    zacznij od szukania zestawu przedniego. odkad lukaszowi skonczyly ze glosniki to nie wiem co obecnie warto polecic :/

Skomentuj

Mam FF mk2, HB 5D (wersja GHIA) no i jak na serie (radio po FL, Sony z dużym wyświetlaczem) + głośniki seria to naprawdę na bas nie ma co narzekać. Znajomy w swoim aucie ma jakąś większą tubę, przyjechał do mnie wsiadł, włączyłem pierwszą lepszą płytę i zaczął szukać subwoofera po aucie. Nie wiem jak w FF1 wygląda z nagłośnieniem.
      Last edited by gavron04; 11.02.2015, 20:17.
      http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Zamieszczone przez gavron04 Zobacz posta
        Mam FF mk2, HB 5D (wersja GHIA) no i jak na serie (radio po FL, Sony z dużym wyświetlaczem) + głośniki seria to naprawdę na bas nie ma co narzekać. Znajomy w swoim aucie ma jakąś większą tubę, przyjechał do mnie wsiadł, włączyłem pierwszą lepszą płytę i zaczął szukać subwoofera po aucie. Nie wiem jak w FF1 wygląda z nagłośnieniem.

To że jest go dużo nie znaczy że nie ma co narzekać W wielu seryjnych "systemach" to typowe podbicie dołu sprawia w pierwszym kontakcie takie "pozytywne" wrażenie.

@David853

Jak drzwi zrobione? Przygotowane pod montaż 16stek? Bo w Foce I chyba chwilę porzeźbić trzeba żeby 16 weszło, nie każdy się na to decyduje.

Co do sprzętu to w tym budżecie żeby złożyć coś fajnego trzeba długo szperać w używkach i trochę się znać żeby wiedzieć co jest godne uwagi. Po 1 nie wiemy jakie radio, raczej o aktywke bym nie podejrzewał, może chociaż podstawowe HPF/LPF? Poszerzyło by to wybór pieców o stare konstrukcje nie zawsze takowe filtry posiadające. Wybór używanych piecy jest ogromny, wystarczy przejrzeć troche fora żeby zorientować się co warto, a czego nie.
        Jeśli filtrów w radiu nie ma, propozycja na szybko:
        http://allegro.pl/wzmacniacz-phonoca...074212471.html

Sub- do takiej muzyki nowe, podbarwiające dół konstrukcje będą okej.
        http://www.stx.pl/sw-stx-12-2-500-2x4-f-s-pp.html
        Jeśli sami złożycie skrzynke to wychodzi z zapasem 300zł. Za nowego suba grającego w tych pieniądzach naprawdę w porządku.

W kablach nie ma co odkrywać Ameryki od nowa. Zasilanie spawarka 20-25mm wystarczy, do tego masa z budy (120zł), sygnał 2xRCA ok. 70zł (polecam Hollywood'y PRO), głośnikowe mogą być noname'y, ale warto dołozyć parę złotych do OFC, powiedzmy że 50zł.

Zostaje 150-300zł na zestaw przód. Warto poszukać czegoś używanego, ale znów - trzeba wiedzieć na czym warto zawiesić oko. Najtaniej i z sensem wychodzą zestawy z GMS'em 1765N - da się kupić za 150zł. I w tej cenie cięzko o konkurencje. Ale im więcej powyżej tej kwoty się dołoży, tym większa szansa trafić coś fajnego

Skomentuj

Zamieszczone przez Mamusa Zobacz posta
          To że jest go dużo nie znaczy że nie ma co narzekać W wielu seryjnych "systemach" to typowe podbicie dołu sprawia w pierwszym kontakcie takie "pozytywne" wrażenie.
          Akurat w Foczce mk2 i ciekawie rysuje sie scena i dynamika fabrycznego systemu jest na niezlym poziomie - jedno z najbardziej CA friendly samochodow jakie mi bylo dane sluchac i ogladac :)

Skomentuj

Czaruję...
          X