Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

sub do samochodu polo classic

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

sub do samochodu polo classic

Witam
    Nie dawno kupiłem za grosze bardzo sprawne polo classic 6n parę rzeczy porobiłem i teraz przyszedł czas na sprzęt audio

radio jakie tam było to Pioneer DEH-1600UB i wszystko fajnie tylko mało bassu tam było ;/.
    wiec wsadziłem tam mojego starego leżącego bezczynnie stx GDS-30-120-8-SE bez wzmacniacza , wszystko ok tylko bass taki konkretny słych kilka metrów od auta ;p , wiem że to estrada i nie powinienem tak go dawać ale zawsze coś ;p
    i mam do kupienia stx gdn-30-300-4-ap co i nim myślicie? dał by rade roznieść mnie w aucie;p ? oczywiście mówiąc o dobrym wzmocnieniu i bez wymiany alternatora i akumulatora .
    cena to myślę ok 200 zł za głośnik + wzmak.
    myślę też o stx W.30.500.2x2.PP co sądzicie o nim?

pozdrawiam i wesołych świat

- - - - - aktualizacja - - - - -

przepraszam przez pomyłkę napisałem nie w tym dziale;/ proszę o przeniesienie do car-audio

Zamieszczone przez kubus_GDS Zobacz posta
    bass

Skomentuj

mam do kupienia stx gdn-30-300-4-ap co i nim myślicie?
      jak ma byc do "rozniesienia auta" to jest OK
      za ile mozesz go kupic?

ale wiesz ze potrzebujesz do niego mocnego wzmacniacza?

Skomentuj

"Pawel S" mam proponowana cene 140 do negocjacji ;/ myślę do 100 bym go wyrwał a co do wzmacniacza samochodowego to jestem blady;/ nie znam się wg na tych sprawach;/
        a co myślicie o tym drugim stx ?

Skomentuj

to negocjuj i kupuj tego AP

Skomentuj

dziś wyrwałem go za 100 zł + piwo tylko teraz mam drugi problem jaka budę mu dać żeby dość nisko zszedł ?

Skomentuj

tam bylo zalecane 50-60 litrow o ile dobrze pamietam

daj 50 to bedzie uniwersalnie

teraz ile masz na wzmacniacz?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                daj 50 to bedzie uniwersalnie
                45litrów starczało pamiętam jak dziś

Skomentuj

ja pamietam ze go mialem
                  ale jak to gralo i w jakiej pojemnosci to juz nie mam pojecia

Skomentuj

ok zrobię budę ok 50 l zawsze można ja mocniejszyć a co wzmacniacza dużo już nie mam zostało mi 280 zł na ten miesiąc ale myślę ze do 400 zł bym kupił
                    ps, a co myślicie o wstawianiu kondensatora np 1 farad ? czy to coś wg daje ? bo widziałem dużo takich filtrów co dają taki kondensator

Skomentuj

bo widziałem dużo takich filtrów co dają taki kondensator
                      To nie jest filtr tylko stabilizator prądu jeśli nie masz wzmacniacza który na uderzenie basu pobiera powyżej 30A prądu to Ci nie trzeba kondensatora....

Kondensator ten nie jest wymagany.... pomaga on instalacji elektrycznej żeby nie mrugało Ci światełko w aucie jak zapodasz bit

Skomentuj

Zamieszczone przez ploter Zobacz posta
                        Kondensator ten nie jest wymagany.... pomaga on instalacji elektrycznej żeby nie mrugało Ci światełko w aucie jak zapodasz bit
                        ludzie czesto majac taki problem dokupuja kondensator... a powinni poprawic polaczenia elektryczne w torze zasilania!
                        takie efekty ma obecnie moj brat gdzie wzmacniacz pobiera max jakies 60-80A

Skomentuj

zaczęła mi się budowa obudowy do suba myślę ze zrobię ja na 60l bo zawsze ja można zmniejszyć i teraz taki znoimy znajomej ma na sprzedaż Crunch MXB-4200i co o nim myślicie ? powiedział sobie cenę 180 zł warto do tego ap ? czy da rade?

Skomentuj

mocne 4 kanaly. za taka cene bym bral

Skomentuj

dzięki chłopaki wykonałem obudowę o pojemności 55 l ale doszły wzmocnienia do tego i myślę ze ok 50 jest BR dałem 10x20 cm .
                              wrażenia jakie mam początkowo było w miarę bo testowany był w pokoju koło stx 42-450-4 sc i wypadał dość pozytywnie , ale jak wsadziłem go do samochodu wraz z tym wzmacniaczem to myślałem ze mi tablica rejestracyjna odpadnie z tyłu , musiałem ja przykręcać wkrętami a w porywaniu tego AP do tego gds co woziłem to istna przepaść naprawdę dziękuje wam chłopaki za dobra rade pozdrawiam i życzę miłego końca weekendu

Skomentuj

Czaruję...
                              X