Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

proszę o poradę jak zestroić subwoofer

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

proszę o poradę jak zestroić subwoofer

Witam
    mam takowy głośnik Cadence S2W12-D4 Aktualnie mam go w skrzyni Którą kiedyś kupiłem Aktualnie wynosi z Głośnikiem 67 L , 2 porty bass reflex wymiary 12 x 7 cm w programie bass box pokazuje ze ten głośnik teraz strojony jest na :

Fb 41,28 Hz

QL 7

F 3 - 33,36 Hz

Jak byście poradzili zestroić ten subwoofer ??
    strona producęta

http://cadencesound.com/content/S2W12.pdf

Producent daje kilka zalecanych aplikacji w pdfie. Nie staraj się odkrywać Ameryki na nowo, złóż jedną z proponowanych skrzynek a będzie lepiej niż parowanie z losową skrzynką o losowych parametrach.

Skomentuj

Zamieszczone przez Mamusa Zobacz posta
      Producent daje kilka zalecanych aplikacji w pdfie. Nie staraj się odkrywać Ameryki na nowo, złóż jedną z proponowanych skrzynek a będzie lepiej niż parowanie z losową skrzynką o losowych parametrach.
      Chodzi o to czy lepiej się nadaje do skrzyni zamkniętej czy bass reflex ?

Skomentuj

Po pierwsze buda którą masz jest za duża i najprawdopodobniej źle zestrojona ;D

Zamieszczone przez arash89 Zobacz posta
        Chodzi o to czy lepiej się nadaje do skrzyni zamkniętej czy bass reflex ?
        Obudowa bassreflex 406.4mm x 406.4mm x 355.6mm o pojemności 42.4 litra strojona portem okrągłym 101.6mm x 203.2mm lub szczelinowym 368.3mm x 38.1mm x 254mm

może sprawdzić się do niższego basu :) HH itp....

Do techniawki trance itp

Taka sama buda te same wymiary tylko zamknięta.

Najlepiej zrobić zamkniętą.... a jak się nie spodoba wyciąć dziurę.....
        Last edited by ploter; 10.04.2015, 21:57.

Skomentuj

Dziękuję ci za pomoc, jeszcze jedno mam wymiary 420mm x 450mm x 340mm wychodzi na tą samą objętość myślę ze to nie będzie problem. Tak jak powiedziałeś zrobię pierw zamkniętą jak będzie ok to zostawię nie lubię przeciągniętego bassu.

Skomentuj

Zamieszczone przez ploter Zobacz posta
            Po pierwsze buda którą masz jest za duża i najprawdopodobniej źle zestrojona ;D

Obudowa bassreflex 406.4mm x 406.4mm x 355.6mm o pojemności 42.4 litra strojona portem okrągłym 101.6mm x 203.2mm lub szczelinowym 368.3mm x 38.1mm x 254mm

jeszcze jedno mam wymiary 420mm x 450mm x 340mm wychodzi na tą samą objętość myślę ze to nie będzie problem
            Przelicz jeszcze raz czy to ta sama objętość oO

Skomentuj

Jeszcze jedno pytanie przy okazji, jaki wzmacniacz byście polecili żeby zasilić subwoofer ??
              Myślałem nad Axton C109 ??

Skomentuj

Jeszcze jedno pytanie przy okazji, jaki wzmacniacz byście polecili żeby zasilić subwoofer ??
                Myślałem nad Axton C109 ??
                Jaki budżet ??

Skomentuj

z 300zł później kupię coś lepszego

Skomentuj

Czaruję...
                  X