Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pomoc w wyborze subwoofera pod hpb-602.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pomoc w wyborze subwoofera pod hpb-602.

Witam.

Szukam niedrogiego głośnika do budowy subwoofera, który będę zasilał wzmacniaczem Carpower hpb-602. Na forum czytałem wiele dobrych opinii na temat SW.STX.8.2.300.2x2.F.S.PC lecz niestety nie jest on już produkowany.
    Czy obecna 8"propozycja stx'a czyli: W.20.300.2x2.MC jest warta uwagi? Jeżeli tak, to jaka obudowa była by najlepsza do tego głośnika?

Pozdrawiam :)

Ja testuje teraz w domu do subwoofera Hifi na zmianę W.20.300.2x2.MC z Intertechnik MDS08.
    Głośnik STX nie gra w ogóle w Closed 15L. Takie pudełko brat kupił. Wystarczy tylko terminal odkręcić żeby już wyraźnie się poprawiło.
    Jeszcze go nie testowałem w obudowie bassreflex z Mdsa ale na pewno by jeszcze pomogło.
    Wg. mnie to dobry głosnik do małego samochodu. U brata w Audi A3 ładnie uzupełnia tło.
    Chyba że masz więcej kasy to MDS08 chodź różnica będzie nie wielka.

btw. Pamiętaj i poczytaj o zmianach które robił STX w konstrukcji tego głośnika.
    Last edited by gigipawel; 18.05.2015, 15:27.

Skomentuj

Subwoofer ma grać w mondeo mkII, wiec nie aż tak małym samochodzie. Jeżeli ktoś testował tego stx'a w obudowie bassreflex to proszę o opinię.
      Ewentualnie proszę o propozycję innych głośników do ok 250 złotych z którymi ten wzmacniacz da sobie radę.

PS. Gdzie mogę znaleźć informację na temat zmian w konstrukcji tych stx'ów, bo nie znalazłem nic oprócz tego że materiał membrany jest inny.
      Last edited by bartasf; 18.05.2015, 22:34.

Skomentuj

Czaruję...
      X