Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki głośnik do bm pch 990atx?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaki głośnik do bm pch 990atx?

Witam wszystkich.
    Wzmacniacza nie będę opisywał bo zapewne jest wszystkim bardzo dobrze znany.
    Tak jak w temacie... co na tą chwilę można podłączyć do 990 atx aby mocowo było w miarę możliwości wzmaka?
    Stawiał bym na jakąś 12" z uwagi choćby na to ze nie chcę zawalać bagażnika wielką pralką.
    Wcześniej użytkowałem hpb-1502 i do tego lanzar max 12 po jakimś czasie lanzar został zastąpiony przez powerbass s-12.
    Co do oczekiwań głośnika to oczekuję od niego oczywiście mocniejszego uderzenia lecz nie chciał bym by jakość się pogorszyła względem wcześniejszych zestawów.
    Słucham ogólnie wszystkiego po trochu z przewagą tego co można obecnie usłyszeć popularnego w stacjach muzycznych. Lubie także posłuchać dubstepu.
    Auto w sedanie
    Koszta.... ustalimy ze granicą będzie 800 zł. Oczywiście mile by było jakby cena była jak najniższa.
    Poważnie zastanawiam się nad Digital Designs DD612 choć nie wiem czy nie ma ciut za mało mocy. Potrafi mi ktoś powiedzieć coś na temat marki jak i danego modelu? Kompletnie nic nie wiem na jej temat.
    Pzdr.

obecnie jest szal na nowe alphardy
    nie sa drogie to mozesz zaryzykowac

Skomentuj

Na ten moment wolalbym wydac 700pare złotych i miec cos pewnego jezeli ktos mi napisze coś pozytywnego na temat DD niz eksperymentować i kupowac alpharda. Ktoś coś?

Skomentuj

marka dobra, ale tutaj nikt takimi glosnikami sie nie bawi. pytaj na strefie car audio

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
          tutaj nikt takimi glosnikami sie nie bawi
          Jeżeli można wiedzieć to z jakiego powodu? Właśnie wiem ze małe zainteresowanie może bo nie mogłem znaleźć obudowy do niego.

Skomentuj

1. malo u nas osob bawi sie CA
            2. jak juz ktos sie bawi CA to SQ a nie dB drag
            a dd to typowe pompki

Zamieszczone przez Arek92 Zobacz posta
            nie mogłem znaleźć obudowy do niego.
            gotowca czy projektu?
            gotowca raczej nie kupisz - wszystkie b-r z allegro sa zle wykonane!

Skomentuj

Projektu oczywiście. Ale możliwe że za słabo szukałem. Nigdy nie miałem pomysłu żeby kupić gotowca. Zawsze wole obudowę wykonać sam. Jestem na razie na takim etapie ze nie przeszkadza mi fakt iż DD to pompki.

Skomentuj

http://www.ddaudio.com/support/box-plans
                widac ze wrzucaja wszystko do jednego worka (skrzynki)

Skomentuj

No ok. Ale z tego co się orientuje to posiadając parametry głośnika można z nich wyliczyć obudowę tak?
                  http://www.ddaudio.com/products/mobi...io/redline/600
                  Czy czegoś do tego brakuje? Chodzi o model 612.
                  Zastanawia mnie też dlaczego głośniki od 8 do 15' mają mieć taką samą moc...
                  Ktoś potrafi wyjaśnić?

Skomentuj

bo maja taka sama cewke? :p

cewka tej samej srednicy, magnesy takie same
                    zmieniaja albo wysokosc uzwojenia, albo wysokosc nabiegunnikow bo x-max sie rozni wtych glosnikach

zrob 50-60 litrow i b-r strojony na 35-40hz

te ich parametry sa tak malo wartosciowe ze raczej trzeba by to na sluch robic

Skomentuj

Ok. Więc podsumujmy.
                      Czy warto za te pieniądze kupić ten konkretny model?
                      Czy poszukać coś innego w cenie do 800 zł?
                      A może kupić "na próbę" choćby cadence cw126 d2 żeby nie było szkoda jak się skończy?
                      Chcę w końcu podjąć jakąś decyzję bo jeżdżę jakiś czas bez suba i bardzo mi go brakuje.

Skomentuj

sam musisz sobie odpowiedzec na te pytania
                        DD latwiej odsprzedasz, ale sporo stracisz
                        cadence to nadal wielka niewiadoma...
                        pisalem ze jak chcesz cos tanszego to bierz nowe alphardy - na strefie sie nimi zachwycaja

jak ma byc jeszcze taniej to kup 2 STXy 10-12" i po problemie

Skomentuj

Czaruję...
                        X