Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Maty na drzwi

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

my robimy na zakładkę
    A kable to jak pasuje, jak jest mało i nie przeszkadza to pod mate, jak grubo i słabo sie bedzie kleic to na zewnątrz

Dystans ma byc uszczelniony, czy od wewnątrz czy z zewnątrz bez znaczenia
    Ten jest akurat od środka bo tak jest łatwiej

W tym Volvo tez były prowadnice na tej blaszce
    I zdjęliśmy zeby zrobic to dobrze
    Podczas wyciskania maty troche sie blacha wygięła i szyba miała problem z chodzeniem
    Ale szybkie gięcie i gra muzyka
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
      Podczas wyciskania maty troche sie blacha wygięła i szyba miała problem z chodzeniem
      To was poniosło trochę :)
      Jak dokładnie dystans został uszczelniony ?

Skomentuj

nie rozumiem pytania
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czy dystans został uszczelniony klejem przy przykręcaniu ? w jaki sposób został uszczelniony od wewnątrz :) ?

Skomentuj

Jakim klejem?
            Mata!... po zamontowaniu
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

chodzi Ci o to żeby nie wchłaniał wody? warto go pomalować całego lakierem, w sprayu czy to pędzlem.
              a mocując go do blachy najlepiej najpierw silikonem przykleić i potem śruby

Skomentuj

Jak kupujesz gotowe od powe to sa dobrze zabezpieczone/zaimpregnowane
                A silikon ci do niczego nie potrzebny
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                  Jak kupujesz gotowe od powe to sa dobrze zabezpieczone/zaimpregnowane
                  A silikon ci do niczego nie potrzebny
                  Mam gotowe podobno 3krotnie impregnowany :)
                  Dzięki za pomoc, jadę w piątek do mechanika i zagadam z nim to może mi pościąga flaki z drzwi i sobie u niego powyklejam drzwi.

Skomentuj

a może takie ściągacze ? http://www.ceneo.pl/1161615?se=vYaNm...LwOWw#tab=spec
                    też kupiłem, zobaczę jak się sprawują

Skomentuj

Zamieszczone przez djrobo Zobacz posta
                      a może takie ściągacze ? http://www.ceneo.pl/1161615?se=vYaNm...LwOWw#tab=spec
                      też kupiłem, zobaczę jak się sprawują
                      ???

Tapicerke to żaden problem ściągnąć, pare śrubek i kilka kołków.
                      Problem u mnie jest z tą blachą, trzeba uważać na szybę.

Skomentuj

kumam. możliwe że musisz spuścić trochę szybę żeby widzieć w otworkach śruby ją mocujące , poluzować śruby , podnieś szybę do góry, przykleić szybę taśmą klejącą, opuścić windę, i można wtedy rozbierać blachę. zależy jakie auto. możesz poszukać książki z serii "sam naprawiam" - tam jest dużo opisów. ja do mojego auta znalazłem tam opisy jak rozebrać każdy kawałek tapicerki, drzwi itd :)
                        ale faktycznie, pewnie prościej niech się mechanik tym zajmie, wykleisz szybko blachę od środka i może zakładać powrotem, a resztę se zrobisz na spokojnie w domu

Skomentuj

Zamieszczone przez djrobo Zobacz posta
                          kumam. możliwe że musisz spuścić trochę szybę żeby widzieć w otworkach śruby ją mocujące , poluzować śruby , podnieś szybę do góry, przykleić szybę taśmą klejącą, opuścić windę, i można wtedy rozbierać blachę. zależy jakie auto. możesz poszukać książki z serii "sam naprawiam" - tam jest dużo opisów. ja do mojego auta znalazłem tam opisy jak rozebrać każdy kawałek tapicerki, drzwi itd
                          ale faktycznie, pewnie prościej niech się mechanik tym zajmie, wykleisz szybko blachę od środka i może zakładać powrotem, a resztę se zrobisz na spokojnie w domu
                          Ja dokładnie wiem jak to zrobić tyle że nie mam nikogo do pomocy a wolałbym nie rozbić szyby.
                          Właśnie taki mam plan jak napisałeś

Skomentuj

Najlepiej opierać się na forum tematycznym danej marki samochodu
                            Tam zazwyczaj ktos juz to rozbierał i wrzucił fotki od czego zacząć
                            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Tak, wiem o tym, czytam takowe forum, poza tym bardzo dobrze znam swoje auto już :)
                              Już nawet raz ściągał mi ten mechanik całą blachę.

Skomentuj

Zostało mi kilka mat i zastanawiam się czy jest sens kleić ten boczek cały czy lepiej maty zużyć na wyklejenie bagażnika ?
                                DO boczka mam piankę silenc coat 10mm którym zamierzam wykleić całość.

Skomentuj

A to już zależy od tego czy boczek "gra" z glosnikiem czy nie
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie gra . okleiłem samą pianką i jest cisza.

Skomentuj

Czaruję...
                                    X