Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

matiz jakie glosniki wzmacniacz sub brak pradu noinki

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

matiz jakie glosniki wzmacniacz sub brak pradu noinki

Witam, kompletuję powoli car audio do swojego auta.
    1. Czym wygłuszyć drzwi ? app czy gms ?
    2. Jakie głośniki na przód 165mm do ok. 400zł ?
    Powerbass S-60C / S-6C 229zł
    HELIX B62C 249zł
    HERTZ DSK 165.3 249zł
    Lanzar MX6C 249zł
    u-Dimension EL COMP 6 349zł
    HERTZ ESK165 445zł
    morel maximo 6.2 449zł
    3. Wzmacniacz do głośników na przód np Blaupunkt gta 480 ?
    4. Wzmacniacz plus skrzynia do 1000 zł skrzynia zamknięta, muzyka house, trance, techno itp, więc chyba dobrze się nada. Myślałem nad lanzarem maxp124d ?

Radio już mam. Wiem że temat poruszany, ale zakładam go z myślą że pojawiły się jakieś nowe produkty w dobrej cenie, jestem otwarty na propozycję. Kable do wzmacniacza na przód mam, a do wzmacniacza skrzyni kupie takie spawalnicze bo może coś kiedyś będę zmieniał. I najważniejsze, miałem poprzednio zaledwie 300 wat rms i przygasały światła, jak sobie z tym poradzić ? kondensator myślę że tu mało da... drugi akumulator chyba też... alternator 65ah a akumulator 35ah
    Pozdrawiam

Zapoznaj się z podstawami z FAQ Nazara.

Skomentuj

Czytałem juz. Z tym ze tam nie ma nic napisane o wyborze głośników itd. Skoro jesteś ekspertem to fajnie by było żebyś mi pomógł, nie chce coś źle zrobić. Co inne forum to piszą inaczej... nawet inne poradniki czytałem gdzie pisali żeby wygluszyc Mata app albo tasma dekarska, a na innym nie polecają tego

Skomentuj

Maty dam silent coat 2mm, będą ok ? Suby dam dwaRockford Punch R2d2-12. Piece dam dwa, jeden crunch gpx500.2 do jednego suba a drugi dam crunch gpx500.4 z czego dwa kanały na głośniki przód a dwa w mostku na suba, będzie okej ? Tylko nie wiem jakie głośniki wybrać, el comp czy morel maximo ? Kable dam grube alternator akumulator, akumulator masa, od wacnuacza. Do tego kondensator i drugi akumulator 35ah bo altek mam 65ah a pod maską siedzi akumulator 35ah. Co o tym myślisz ?

Skomentuj

http://diyaudio.pl/showthread.php/20...h-zastosowanie dokladnie przeczytaj.

Glosniki spiesz sie bo to dobra propozycja

http://olx.pl/oferta/glosniki-canton...tml#034daa87e5

Skomentuj

Ok poczytam a co z subem i piecami

Skomentuj

Zamieszczone przez dawid9999 Zobacz posta
              Czytałem juz.. nie chce coś źle zrobić. Co inne forum to piszą inaczej... nawet inne poradniki czytałem gdzie pisali żeby wygluszyc Mata app albo tasma dekarska, a na innym nie polecają tego
              Sorry za brutalność - źle zrobiłeś nabywając ten pojazd . Miałem jako trzeci w mojej firmie i szybko się pozbyłem .
              Tego nie da się zrobić ani tanio ani prosto . Matiz to pusta beczka po oleju staczająca się z góry . Pojazd sam z siebie jest generatorem hałasu .
              ile by nie wydać na niego cały czas będą to pieniądze niewspółmierne do uzyskanych efektów ...
              Jeśli uważasz że hejtuję to masz rację a teraz poszukaj jakiegoś spota podjedź i posłuchaj innych samochodów bez muzyki podczas jazdy ..może zrozumiesz

Skomentuj

Matiz to takie nowsze Tico
                Prądu mało na te piece
                Trzeba będzie zaprzyjaźnić się z prostownikiem

Skomentuj

Utopia leżę i płacze... ze niby matiz głośny ? Hahaha człowieku maluch jest głośniejszy od matiza po pierwsze po drugie za przeproszeniem gówno wiesz a gadasz... auto dostałem jest rodzinne wszystko na bieżąco robione zero jakiś ciągłych napraw itp... takie posty powinny być kasowane a użytkownicy blokowani... nie założyłem tematu czy matiz jest dobry tylko chciałem zmienić auto bo seryjne nie gta i tyle nie jestem wymagający nie chce jeździć na złoty chwalić się na dzielni... co się dzieje z tymi ludzi... a do pana ejanek to jak się nie znasz to się nie wypowiadaj bo na innym forum uzyskałem juz odpowiedz, żeby mi prądu nie brakowało... można zamknąć

- - - - - aktualizacja - - - - -

Widzę ze jak się ma matiza to nie ma prawa się jeździć to totalne dno i trzeba kupić inne auto żeby zamontować sprzęt za marne 1500zl... człowieku schowaj się do lodówki

Skomentuj

Ja mam Tico ty matiza
                    Te same akumulatory i alternatory jak jeździsz krótkie trasy to...........
                    Zresztą wiesz lepiej pozdrawiam Cię

Skomentuj

Dawid nie denerwuj sie bo koledzy dobrze mówią.
                      Matiz to puszka po konserwie i tego nie zmienisz.
                      1500zł to tyle co cały matiz. Czy jest sens podnos wkładać tyle pracy i pieniedzy do "skarbonki"

Skomentuj

Zapewne gówno wiem... Wcale nie przeczę .

Kiedyś moderatorzy wiedzieli co z tym robić teraz stracili jaja ..

Skomentuj

Wiem ze matiz to puszka ale dostałem go za darmo po drugie nie rozmawiamy o aucie tylko o audio po trzecie to ze matiz jest wart tyle ile jest tzn ze nie mogę wsadzić audio za 1500 ? Które śmiało przełoże do innego auta ? Co to za tok myślenia... skończy ta rozmowę bo jest bez sensu...

Skomentuj

Nie rozumiem kolegów wyżej i troche mi wstyd za nich :/

Matiz to całkiem fajne auto. Gdyby miał 20 letniego golfa to pewnie nie było by takich docinków na temat auta.

Wiele razy spotykam sie z autami których sprzęt audio wielokrotnie przewyższa wartość samochodu i właściciele nie mają z tym problemu. Tak więc zamiast toczyć dyskusje na temat samochodu pomóżcie koledze, to co robi ze swoją kasą to jego sprawa. Zarejestrował się i założył temat akurat na tym forum bo oczekuje merytorycznej dyskusji. Potem się dziwicie że na forum coraz mniej nowych użytkowników.

Skomentuj

Chwala ci kolego wyżej za mądre słowa. Zdecydowałem ze nie jestem aż tak wymagający i zaspokoi mnie. Głośniki 165 powerbass 6C. Sub rockford r2d2 250 rms. Piec crunch gpx1000.4. Maty silent coat 2mm. Za wszystko wyjdzie około 1000zl. Kable mam z poprzedniego zestawu. Mam nadzieje ze ten budżetowy zestaw wystarczy na masaż

Apropo mietka to pewnie bije stanem technicznym auta owych użytkowników o ile je mają. Tak dla jasności w mietku wszystko jest cacy zero rdzy na bieżąco robione wymieniane w sumie mało co bo się nie psuje jedynie eksploatacja a i przebieg 70 tys :)

Skomentuj

Nie widzę problemu ze CA przewyższa wartość auta
                                Mi tylko chodziło o prąd
                                Sprzęty wybrałeś to działaj i pochwal się jak co to wyszło

Skomentuj

Nawet kolega nie wie ile można wpompować w audio w samochodzie za kilka tyś pln..
                                  No ale tak mają nie świadomi i nie chcący się uczyć a wystarczyło podjechać na spota i zobaczyć 60 tyś w aucie za 5 tyś ..

Skomentuj

jakoś wydaje mi się inwestycja w lepszy sprzęt grający w aucie niższej klasy słabą inwestycją. Jakoś mi to nie pasuje. Nie wiem czemu. Ja bym pierw zainwestował w samochód lepszej klasy i wtedy sobie zrobił sprzęt w aucie. Domyślam się że ciężko będzie sprzedać takie doinwestowany samochód.

Skomentuj

Matiz ogólnie ma słabe warunki na audio... miniaturowy bagażnik, trzeba tapicerkę pod głośniki przerabiać z przodu.
                                      Jak porównujesz poziom hałasu tego samochodu z maluchem to świadczy o tym, że jednak jest nadal źle, ale trochę lepiej...
                                      Wiecznie narzekam:glare:
                                      -Pieniądze szczęścia nie dają
                                      -Kompromisy tym bardziej

Skomentuj

Nie masz pojęcia co piszesz
                                        Nie pamiętasz matiza Macka Zulawskiego (mam nadzieje, ze nie pomyliłem) z poczatku lat 00
                                        Gosc jeździł po zawodach i zdobywał wszystko co sie da
                                        Mistrz polski , mistrz Europy
                                        I to wlasnie wszystko w niegrających wg was matizie

Niech nie ogranicza was samochod

Prosze czytac i sie doszkalać :)

http://www.autohifi.pl/?art=/ah/2005...3_instalacje/3
                                        Last edited by lklukasz; 03.11.2015, 04:49.
                                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
                                        X