Komletuje zestaw do mojej astry kombi. Na początek chcę zająć się niskimi tonami :). Głosniki w drzwiach seryjne, radio sony xplod 4x55w, glosnik powerbass s12 w skrzyni otwartej i okablowanie. Poszukuje wzmacniacza i natrafiłem na model Crunch gpx500.2. Głosnik i wzmacniacz w mostku mają taką samą moc, czy ten wzmacniacz bedzie odpowiedni dla tego glosnika? Czy macie jakąś lepszą propozycje w tych pieniądzach (250zl) ?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Powerbass S12 i wzmacniacz dla niego
Collapse
X
-
W tylnej sekcji nie planuje już nic większego takze mysle że 2 kanaly starczą. Poza tym 4 kanalowy bedzie mial mniejszą moc niz ten. Dlaczego uwazasz ze wzmacniacz lepszy niz glosnik? Obie firmy są spoko, a nawet głosnik ma wieksza moc od wzmacniacza bo jednak glosnik ma 300w rms a wzmacniacz 250w. Dlatego zastanawiam sie czy sobie poradzi. I jak jakosciowo z nim, czy ktos takiego ma i jakie sa opinie o nim. Ewentualnie cos o wiekszej mocy w podobnej cenie.
Skomentuj
-
Obie firmy są spoko....tak twierdzisz ..
Więc Daewoo Matiz jest tak samo spoko jak Daewoo Alpheon?
Mercedes A klasa jest tak samo "spoko" jak S klasa w AMG ?
Długa droga przed Tobą skoro produkt oceniasz po logo producenta .
A co powiesz na taki stan że w ME PASCA goście mieli głośniki mniejszej mocy niż wzmacniacz ?
Znaczy źle dobrali ? A może nie mają pojęcia o tym co robią ?
Czy 1 W firmy A = 1 W firmy B ?
To tak na początek
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dragus1208 Zobacz postaW tylnej sekcji nie planuje już nic większego takze mysle że 2 kanaly starczą.
Skomentuj
-
Tradycyjna fala hejtu na początkującego, ale spoko, nie załamuje się. Nie mówię że wzmacniacz oo mocy 20000w bedzie gral tak samo jak ten o mocy 500w. Ale nie powiecie że firma crunch jest zła. Po prostu zastanawiam sie czy przy takim zestawie wszystko bedzie optymalnie zasilane. Albo czy znacie jaką opłacalną alternatywe tego wzmacniacza. Nic wiecej narazie nie potrzebuje.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dragus1208 Zobacz postaradycyjna fala hejtu na początkującego, ale spoko, nie załamuje się
A wracając do meritum, dragus, słuchaj Pawła, dobrze prawi.
Skomentuj
-
To nie hejt ale brak umiejętności logicznego myślenia .
Gdyby nazwa firmy gwarantowała sukces to było by pięknie . A tak ludzie sugerują się podwórkowymi opowiadaniami .
Zadałem proste pytanie czy 1W wg firmy A = 1W wg firmy B a nie czy 2000 są równe 500 choć czesto bywa odwrotna sytuacja ....
Jak widzę nadal ludzie oczekują potwierdzenia swojego wyboru a nie odpowiedzi na pytanie
Skomentuj
-
Bardzo sobie cenie wasze zdanie ponieważ dopiero zagłębiam się w temat car audio. Skoro jednogłośnie stwierdziliście że nowr generacje firmy crunch są nieciekawe to prosiłbym abyście zaproponowali mi jakiś alternatywny model dla mojego wyboru który w parze z moją skrzynią będzie zrywał szpachle samochodu. Wzmacniacz moze byc używany, ale aby nie przekraczał zbtnio budżetu. Najlepiej prosiłbym o konkretne przykłady ze znanego serwisu aukcyjnego. Jeszcze raz dzieki za pomoc
- - - - - aktualizacja - - - - -
A i jeszcze dodam że doskonale rozumiem że wat watowi nie równy. To dla mnie oczuwiste że przykładowo 1000watowy wzmacniacz firmy voice kraft nie osiągnie mawet połowy mocy wzmacniacza 600w firmy crunch z czasów jej świetności.
Skomentuj
-
o widzisz coś zaczynasz kumać ..
Błędem jest myślenie że wzmak 4 ch jest słabszy niż 2 ch ...
Sporo 2ch nie powinno być mostkowanych gdyż ich zasilacze ( przetwornice) nie radzą sobie z taką pracą
Logo firmy świadczy tylko o tym kto się pod ym podpisał ( nie mylić z wyprodukował bo to dwie różne sprawy...-ot choćby przykład monacora ) i nie jest wyznacznikiem jakośći .
Nawet gdy już trafimy z drugiej ręki nasz ulubiony sprzęt nie ma gwarancji że ktoś w nim nie dłubał ..
Kupiłem takiego dls-a ...było ryzyko że to fake prosto z krainy skośnych oczu a prawda była taka że wzmacniacz był nieudolnie naprawiany przez kogoś bez wiedzy .
kilkanaście elementów i monoblok kupiony za 400 pln przeskoczył z wartością na ponad 2500..
Skomentuj
Skomentuj