Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowa audio do sedana. Pomoc i opinie

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Budowa audio do sedana. Pomoc i opinie

Powitać!
    Chciałbym zbudować od nowa audio do A4 B5 w sedanie
    Radio to stacja multimedialna 8" na androidzie
    Plan na audio jest taki
    w drzwi przenie i tylne głośniki Morel Tempo 6 zasilane wzmakiem 4 kanałowym
    a tylną półkę 2x EXCURSION SX-8S4 zamknięte od dołu w skrzynię 8l zasilane wzmakiem 2 kanałowym
    do tego w słupkach głośniki średniotonowę.
    Jestem dość początkujący dlatego proszę o opinie i wrazie czego o korektę takiego zestawu ponieważ wydać pieniądze w coś co nie będzie grało to nie powiem szkoda. Muzyki jakiej słucham to każdy gatunek.

Zamieszczone przez Neemzi Zobacz posta
    do tego w słupkach głośniki średniotonowę.
    to odpusc i bedzie OK

Skomentuj

A co to za radio?
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
        A co to za radio?
        takie coś : http://allegro.pl/vw-golf-v-5-vi-6-s...767901740.html (VW Golf V 5 VI 6 Seat Skoda DVD GPS WiFi Android 4)

Skomentuj

1700zl za nowe radio na androidzie? :???:
          cos problemy z radiem wyczuwam :(

Skomentuj

dlaczego tak uważasz ? budowa i parametry ma takie same jak te za 2500.

Skomentuj

a dlatego ze nawet te radia za 3-4k na androidzie nie byly doskonale!
              zawsze byl z nimi jakis problem

obys ty ich uniknal i cieszyl sie jak najdluzej

Skomentuj

A jakich uzywales Paweł?
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

nie pamietam modeli - co chwile cos nowego
                  w audio-techniku byly na stanie to se bawilismy
                  gmsy sie sprawdzaly, ale one nie byly na androidzie
                  cos drozszego bylo do wyboru i na androida i na windowsa. ale nie pamietam nazwy

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                    to odpusc i bedzie OK
                    Głośniki w tylnych drzwiach też odpuść. Tą kasę przeznacz na przygotowanie drzwi z przodu (wygłuszenie, porządny montaż) bo chyba jeszcze nie wiesz co cię czeka...

Skomentuj

Zamieszczone przez kaka22 Zobacz posta
                      Głośniki w tylnych drzwiach też odpuść. Tą kasę przeznacz na przygotowanie drzwi z przodu (wygłuszenie, porządny montaż) bo chyba jeszcze nie wiesz co cię czeka...
                      Nie na temat...
                      Dlaczego ma odpuścić skoro może ich potrzebuje, nie wszyscy jeżdżą autami samotnie lub tylko na przednich fotelach. Może ewentualnie zamontować jakieś tańsze

Skomentuj

Na dobrym przodzie nie widze powodow do narzekan pasazerow z tylnich foteli.

Skomentuj

Zamieszczone przez Mamusa Zobacz posta
                          Na dobrym przodzie nie widze powodow do narzekan pasazerow z tylnich foteli.
                          Spoko tylko jak jedziesz kilka godzin z dziećmi i one chcą głośniej a ty chcesz pogadać z żoną z przodu to może być problematyczne

Skomentuj

W czasie jazdy rozmowa z kierowca jest zabroniona :p
                            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Sedan, lklukasz, sedan. Nie autobus.

Skomentuj

Dlatego ja zrobiłem na miarę moich możliwości dobrze przód i wyciszyłem tył oraz dalem bazowe głośniki na tył, które grają tylko wtedy jak dzieci chcą glosniej a ja ciszej lub wcale nie chcę słuchać. Przez 80% czsu gra tylko przód.

Skomentuj

Jak już tak bardzo niezbędne to zostawił bym z tyłu serię, podpiętą pod końcówki z radia - najlepiej takiego, w którym w każdym momencie mozna wyłączyć wewnętrzny wzmacniacz

Chociaż moim zdaniem kompletnie zbędne, bo nie wyobrażam sobie żeby samo faderowanie odizoluje kierowce kiedy nie chce słuchać

Skomentuj

To się nazywa fader
                                    Tylko wy czesciej o tym piszecie niz go używacie :)
                                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez Mamusa Zobacz posta
                                      Jak już tak bardzo niezbędne to zostawił bym z tyłu serię, podpiętą pod końcówki z radia - najlepiej takiego, w którym w każdym momencie mozna wyłączyć wewnętrzny wzmacniacz

Chociaż moim zdaniem kompletnie zbędne, bo nie wyobrażam sobie żeby samo faderowanie odizoluje kierowce kiedy nie chce słuchać
                                      Odizoluje na tyle abym mógł spokojnie rozmawiać a nie walczyć przez 6h z fasolkami.
                                      Wiem że część z was nie ma takich problemów (dzieci) ale są między nami ludzie którzy muszą pogodzić pasję z rodziną.
                                      I życzę wam abyscie w momencie jak napiernicza was głowa, macie za sobą 6h jazdy a przed wami jeszcze np. 10 na prośbę dzieciaków dajecie "fasolki" albo "puszka okruszka" na całą fajere bo dzieci chcą a jak nie to będą wyć i h. was strzeli.

Skomentuj

W jakim wieku masz dzieci, ze słuchają hitów z przed 30 lat

Tez mam dziecko i nie mam z tym najmnijszego problemu
                                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
                                        X