Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wzmacniacz do MDS 08

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wzmacniacz do MDS 08

W niedługim czasie chciałbym wrzucić suba do bagażnika (Skoda Felicia).
    Budżet - ok 150zł

Teraz mam pytanie czy w tej cenie zwracać uwagę na jakieś konkretne modele czy w zasadzie co kupię z markowych konstrukcji to jeden grzyb?
    Są jakieś modele godne polecenia w tej kwocie?
    Sub ma być jako uzupełnienie 13cm wooferów :)

MDS jest oceniany jako szybki głośnik ale kurde mam obudowę 22-23 l strojoną na 35Hz i mi się trochę ten bas zlewa.
    Myślałem o closed ale podobno ten głośnik się marnotrawi w tego typu obudowie.
    Chcę kompaktowego suba bo bagażnik w samochodzie mały tym bardziej, że jest butla LPG w kole schowana i zapasowe koło jeździ w bagażniku w pokrowcu.
    Podobno zalecany litraż to 21 dm3 ale myślę, żeby trochę to zmniejszyć.

Czy są jakieś przeciwwskazania aby wzmacniacz był pod siedzeniem pasażera? (nie chce mi się tych wszystkich kabli ciągnąć do bagażnika)

Mam MDS 08 w 22 litrach. Jak dla mnie gra bardzo fajnie. Napedzam Audison LR604XR i daje rade. Ogólnie głośnik mało prądożerny. Wzmacniacz mam pod schowkiem pasażera i nie zauważyłem żadnych przeciwwskazań ku temu.

Skomentuj

Tylko ten Audison to 2x budżet.

Zapomniałem dopisać, że to będzie grało z Kenwood KDC-4047, ma ono filtr dolnoprzepustowy ustawiany na 85-120-160 Hz

Skomentuj

Hehe też mam take radio albo model 4547u.
        U mnie przód też jest pod wzmacniaczem tak że z odtwarzacz biore czysty sygnał a wzmacniacz ma crossover i robi robotę.

Skomentuj

W tej kasie ciężko o cokolwiek markowego:) Ale jakiegoś kenwooda / pioneera czy sony powinieneś trafić:)

Skomentuj

Można ciekawe kąski upolować jak nie ma pośpiechu.
            Kolega chce wzmaka tylko do suba więc może być 2 kanałowy z opcją mostkowania lub monoblok.
            Do tego z radia może wyprowadzić już odfiltrowany sygnał więc wzmacniacz może być bez filtra.
            W kwocie 150zł da się taki upolować.
            Warto też dodać że MDS08 nie potrzebuje dużo prądu więc wzmacniacz który w mostku odda 150W/4 ohm będzie w zupełności wystarczający.
            Last edited by Adzik94; 28.12.2015, 18:26.

Skomentuj

Może nic nie urywa ale zdaje się że ta seria jest udana.

http://olx.pl/i2/oferta/wzmacniacz-m...ml#:b8c8cbcc50

Skomentuj

No właśnie kenwoody są w kwotach 120 - 130 zł. Nie powiem płynną regulacją częstotliwości odcięcia bym nie pogardził bo szczerze mówiąc nie do końca wierzę, że LPF z radia na 85hz wystarczy, dodatkowo przody mimo włączonego LPF na sub to nadal grają pełnym pasmem. Ale w zasadzie z tych 13 cm bez bas boostu basu prawie nie ma :)

Skomentuj

To jest gościa ze strefy

http://olx.pl/oferta/ppi-sedona-430x...tml#d6b236ef3a (PPI Sedona 430xi (pioneer alpine kenwood jvc jbl mtx rockford sony) Płock)

Skomentuj

Udało mi się zakupić Alipne MRV-T300 w dobrej cenie.
                    Na razie jeszcze samochodu nie mam, a MDS został w domu rodzinnym.
                    Testowałem go na zasilaczu 12V i jakimś tam alphardzie, który jest głośnikiem testowym i gra.
                    Pytanie jak można jeszcze sprawdzić czy jest wszystko z nim ok?

Skomentuj

Odpaliłem pod zasilaczem komputerowym. Wydaje się ok.
                      Przydało by się wyczyścić przełączniki, jakimś kontaktem.

Wydaje mi się, że mógłby on być kupiony na jakimś targowisku z kartona - przywieziony z niemiec, gdzieniegdzie trochę korozji widać.

Skomentuj

Po co Ci taki zestaw? :P

Skomentuj

Do samochodu.

Skomentuj

Miałem IT pod tym wzmacniaczem,była to dobrana para.

http://allegro.pl/xetec-vector-v-150...889655121.html (Xetec Vector v-150.2 - tanie dobre granie - zobacz)

Skomentuj

Czaruję...
                            X