Witam. Planuje zrobić w moim galancie sedan jakies car audio niskobudzetowe. Najbardziej zależy mi na stacji 2din z Bluetooth i planuje zakup gms 6401 i do niego jakies glosniczki na przód odseparowane i zabudowa suba w bagażnik i tu prosba o jakies opinie o radiu i pomoc jakie głośniki byly by najlepsze tak do 250 zl żeby graly pod radiem jaki sub itp. Słucham w sumie wszystkiego nie mam jakiegoś określonego stylu.z racji tego ze nie mam w ogóle doświadczenia wiec pytam o to wszystko. Jeszcze interesuje mnie ta zabudowa subwoofera czy w małym litrazu lepiej z br czy bez
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
car audio galant
Collapse
X
-
Ja będę trochę bardziej uprzejmy niż to się widuje na forach i mimo, że "takich tematów jest milion" to Ci odpowiem. Standardowo pod radio w tej cenie ciężko o coś lepszego niż zestaw Helix, z Hertzów mimo gorszej opinii powinieneś również być zadowolony. Co do subwoofera jeżeli chcesz małą obudowę to zamkniętą, licz się tylko z kosztami kabli, wzmacniacza no i samego głośnika. Tutaj niestety nie mam zbyt dużego doświadczenia, najwięcej zależy od budżetu. Moja sugestia to Rockford 25cm, na allegro są już za 250zł ale jak wspomniałem, warto poczekać na opinię kogoś z większym doświadczeniem.
Skomentuj
-
Tak słuchałem. Ale podkreślam, że nie jestem audiofilem. Podłączałem Helixy i Hetrze pod same radio i jak dla laika, którym nie ukrywam, że jestem jak i pewnie autor tematu nie ma się do czego przyczepić. Tym bardziej, że budżet ma ograniczony. Jeżeli masz lepszą propozycję to dlaczego mu nie napisałeś zamiast czepiać się mojej wypowiedzi? Nie chcę nikogo tutaj obrazić ale ja przynajmniej staram się pomóc. Nie znoszę for, gdzie zawsze odrzucają co google.
Skomentuj
-
Kolego też mam gala i juz trochę w nim grzebałem więc może pomogę. Najpierw jednak napisz czego oczekujesz od swojego audio? Ma być tanio i głośno czy jednak mimo skromnego budżetu szukasz jednak lepszego dźwięku? Czego słuchasz? Ile miejsca w bagażniku możesz poświęcić na suba i czy wolisz br czy ca? Dopiero po sprecyzowaniu można cokolwiek doradzać.
Skomentuj
Skomentuj