Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zestaw odseparowany przód Octavia I 450-700zł

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zestaw odseparowany przód Octavia I 450-700zł

Witajcie, po pewnym czasie przyszedł czas na stabilizacje i kupno ekonomicznego wozidła.

Dzisiaj kupiłem Octavie I na dojazdy do pracy, iii... nie wyobrażam sobie aby przygrywało mi to co obecnie siedzi w aucie- seria.
    Szczególnie drażni mnie to; że jestem przyzwyczajony do monitorków na fw169 + wavecore.

Ogólnie droga wytłumiania jest mi znana, wzmacniacz+okablowanie mam z poprzedniego auta, ale zastanawiam się nad zestawem głośnikowym na przód.

Muzyka to głównie House- czyli dość dobra podstawa basowa ale i spokojne klimaty Chillout gdzie fajnie gdyby się to zgrało jakościowo.

zastanawiam się nad
    Audio system M165 lub R165 - słychać różnice? Coś więcej o tej firmie doświadczenia? Cena/Jakość?
    Morel Tempo 6
    Może coś z DLS lub Rainbow'y, Focal?
    a Może kicx absolute pro 6020
    Ogólnie nie mam pojęcia co wybrać, Zasilane mają być dość mocnym wzmacniaczem wydajność ok 150W na Kanał.

Zależy mi aby mogły dawać rade bez suba ( ale bez przesady bo sub też już czeka) ale i jakość była na akceptowalnym poziomie.
    Też fajnie jakby się zmieściły bez wyciagania ich z boczków( można podciąć prowadnice szyby bo ori jest mało miejsca ale jakieś kolosy chyba nie wejdą)
    Cena do ~700zł Jeśli jest coś warte tego, to mogę trochę dopłacić, zestaw ma być na dłużej
    Pozdrawiam i Licze na waszą pomoc.
    Last edited by kornikov; 12.01.2016, 21:21.

Zamieszczone przez kornikov Zobacz posta
    Dzisiaj kupiłem Octavie I
    a wziales pod uwage ze tam potrzeba plytkich glosnikow?
    albo niezla przerobka

Skomentuj

Nie na temat...

Zamieszczone przez kornikov Zobacz posta
      Dzisiaj kupiłem Octavie I
      Dobry wybór zrobiłem tym autem 200 tyś, miło wspominam. 1,8T 4x4, tylko lubiła dobrze być napojona

Skomentuj

Przesadzasz Paweł
        Wchodzą "normalne" glosniki

Tylko drzwi z I zazwyczaj nie graja i trzeba duzo wiedzy i doświadczenia aby zagrały

Kup małego wavecora i do tego poszukaj jakis fajny woofer
        Bedziesz miał tak dobre granie jak w domu
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Najpierw musisz znać średnicę miejsc montażowych, zeby widzieć jakie przetworniki sie zmieszczą.
          Potem możesz zaplanować nowe dodatkowe meijsca na np: wysokotonówki w słupkach, jeżeli takich nie ma.
          Wytłumić drzwi matą.
          I chyba narazie starczy.

Skomentuj

Woofer standard 165.

Zrób wpierw drzwi zgodnie ze sztuką CA.

Zobacz jak do tego podeszli ludzie mający pojęcie.

Skomentuj

Dzięki za odpowiedzi związane z tematem i te mniej

Chcąc nie chcąc zakupiłem Audio system hx165SQ. Zobaczymy co to warte.

Dla potomnych:
              Jeśli ktoś kiedyś wpadnie na ten temat to spokojnie wchodzą głośniki o 'normalnej' głębokości trzeba tylko jedną blaszke podklepać. Z wygłuszeniem jest trochę zabawy oprócz mat butylowych z cienkim alu polecam ButyloAluBlache np GLADEN'a na duży otwór montażowy. I trzeba zwrócić uwagę iż ten otwór musi być zaślepiony kształtem wklęsłym bo inaczej boczka nie założymy. :)

Skomentuj

Czaruję...
              X