Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Lanzar VW 124aero oryginal vs szczelinowa

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Lanzar VW 124aero oryginal vs szczelinowa

Witam wszystkich milosnikow mocnej i glosnej muzyki :)
    Moze ktos z was mi pomoze :)
    Chcialbym zrobic obudowe szczelinowa ale niestety mam ograniczone miejsce w bagazniku i tu zaczyna sie owy problem wlasnie ;/
    Posiadam glosnik Lanzar VW 124 w oryginalnej obudowie ktory miesci sie w kuferku ale musialem wyciagnac tylna polke z bagierka i przyciemnic szyby by nikt mi tam nie zagladal bo wszystko bylo na widoku :P
    Wiadome z czasem wszystko sie zuzywa podczas uzytkowania i niestety zmuszony bede zerwac folie z szyb i znowu wszystko bedzie wystawione na oczy przechodniow a tego bym chcial wlasnie uniknac :flapper:
    Przegladalem wiele stron z typowymi obudowami , przetestowalem wiele programow zuzylem troche materialow nie licze juz straconego na to czasu bo jak wiadome czlowiek tez uczy sie na wlasnych bledach jak by nie patrzec :razz: i stwierdzam ze efekty byly nie powiem ale to jeszcze nie to czego bym oczekiwal :biggrin:
    Zakladajac iz mam szyby bez folii i polke w bagazniku miejsce ogranicza sie do danych wymiarow max (zewnetrznych obudowy )
    Wys ; 35 cm
    Szer ; 90 cm
    Gleb. gora i dol ; 40 cm
    A tutaj pozostawiam dane glosnika ktore sa na stonie lanzara
    http://www.lanzar.com/sku/VW124/Vibe...rome-Subwoofer
    P.S Autka uzywam na dlugie trasy bo pracuje za granica dla tego tez mam ograniczone miejsce :flapper:
    Moze ktos z was mi pomoze z tym problemem :lol:

ale w czym masz konkretnie problem?

ladnie wszystko opisales, ale nie napisales w czym mamy pomoc

Skomentuj

Problem polega w tym ze wiekszosc programow oblicza litraz do skrzyni z okraglym BR a nie szczelinowym.
      No i pozostaje tez pytanie co bardziej by pasowalo pod DB Drag

Skomentuj

W winISD możesz ustawić przekrój otworu, nawet trójkątny

Skomentuj

Zamieszczone przez kamilek1103 Zobacz posta
          No i pozostaje tez pytanie co bardziej by pasowalo pod DB Drag
          zapewne inny glosnik :p

zobacz temat "sekcja zwlok glosnikow"
          tam kolega sound wave pokazal jakie buble robi lanzar

ja naprawialem lanzara max 12 i jak szukalem cewek to na allegro sa dostepne 2 modele o roznych parametrach... a w moim glosniku byla jeszcze inna cewka!

tak wiec te parametry podane w PDFie nie traktowalbym na powaznie

Skomentuj

Ogolnie na sam glosnik nie narzekam robi robote i to calkiem calkiem lecz aktualnie pojechal na gwarancji do serwisu bo troche za mocno go wygrzalem :P Ciekaw jestem jaka byla usterka hehe
            Co do regeneracji glosnikow mam starego magnata tylko cewka mi sie rozjechala i nie moge dostac dobrego kleju by przewinac go na nowo za kazdym razem dzieje sie to samo gdy dostane mocniejszy bas

Skomentuj

Tak wiec zaczalem zabawe z programem WinISD i powiem ze to co program mi wyliczyl po wpisaniu parametrow glosnika to zwariowalem :P
              Mam do wyboru 2 obudowy zamknieta oraz pasmowo przepustowa pojedynczo wentylowana w ktora po wymiarach ktore program mi podal to nie wiem czy wogole glosnik tam wcisne :flapper:
              Co do zamknietej bym sie zgodzil wymiary hmmm na upartego wcisne w kuferek do auta :)
              Walkowalem rozne fora na temat projektow skrzyn i stwierdzam ze kupujac taki zestaw na allegro np to sprzedawcy chyba nie wiedza jaki glosnik w jakiej skrzyni powinien sie znajdowac , pchaja w to co maja byle litry sie po czesci zgadzaly poprostu :glare:
              Sumujac to wszystko....to skrzynie z glosnikiem ktora zakupilem nie dostrojono wogole do jego parametrow i stad bierze sie kolejny problem ze nie moglem zbytnio ustawic wzmacniacza by glosnik gral zarazem mocno i czysto :ohmy:
              Last edited by kamilek1103; 30.01.2016, 22:44.

Skomentuj

Czaruję...
              X