Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Car audio Fiat Panda 4x4

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Car audio Fiat Panda 4x4

Witam

Posiadam blaupunkt barcelona 230 i firmowego Fiata jak w tytule. Potrzebuję stworzyć w nim warunki do słuchania muzyki pop, jazz minimal itd. Obecnie są to głośniki fabryczne. Potencjał radia jest wyczuwalny ale wydobywa się jakby z pudełka. Facet w pewnej firmie chciał mi pomóc za 1k złotych monet. Przód- 2x średni ton 165 i tweeterki, tył 2x 165 bas. Auto służy mi głównie do pracy i mało mam czasu na słuchanie muzyki ale spędzam w nim jednak większość czasu.
    1K zlociszy to może nie wygórowana cena za poprawny odsłuch ale myślę, że za niższe pieniądze sam mogę sobie wszystko zrobić. W tak małym aucie sam przód dobrej jakości głośników by wystarczył ale czy nie stracę na scenie? Jest też możliwość wstawienia jakiegoś basu z boku bagażnika spasowanego z jego formą lub pod fotelem. Lubię niski przyjemny dla ucha bass, który nie męczy ale taki który radził by sobie z szybkimi energicznymi numerami. W Jazz dźwięk musi być mocno selektywny (jeśli dobrze się wyrażam). Scena ma być tylko dla mnie.

Z góry dziękuję za sensowne wypowiedzi.

Na wpisy malkoltentów i hejterów nawet nie będę odpowiadał.

Jeśli chodzi o scenę to tylko i wyłącznie stereo na przód.
    Zestaw odseparowany z przodu i wytłumienia drzwi.
    Bez przygotowania drzwi nie ma nawet co się zabierać za wymianę głośników. Zmarnuje sie tylko potencjał głośników.

Skomentuj

Witam , mozna wiedziec co wchodzi w sklad pomocy za 1000zl ? Mam rozumiec ze Barcelona ma napedzic przod i tyl czy bedzie wzmacniacz ?

Sam jestem na etapie kompletowania Ca do Fiesty VI wiec mniej wiecej auto tej samej wielkosci. Z moich doswiadczen raczej nic nie wywnioskujesz wiec nie bede sie rozpisywal na temat "jak to gra", podam tylko to co mam na chwile obecna : przod -Kenwood PS300F + uDimension ElComp , bagaznik - Kenwood PS500F + Vibe Slick S12. Z tego zestawu napewno zostana wzmacniacze reszta do wymiany bo czuje niedosyt.

Czego sluchalem i co zrobilo na mnie wrazenie : (Seat Leon II) przód Rainbow Dream Line DL-C6.2 + audison (niestety nie pamietam modelu) sub Gladen RS 10 (25 L Closed) zasilany Kenwoodem KAC-X1D.

Skomentuj

Zamieszczone przez Vitu Zobacz posta
        Witam , mozna wiedziec co wchodzi w sklad pomocy za 1000zl ? Mam rozumiec ze Barcelona ma napedzic przod i tyl czy bedzie wzmacniacz ?

Sam jestem na etapie kompletowania Ca do Fiesty VI wiec mniej wiecej auto tej samej wielkosci. Z moich doswiadczen raczej nic nie wywnioskujesz wiec nie bede sie rozpisywal na temat "jak to gra", podam tylko to co mam na chwile obecna : przod -Kenwood PS300F + uDimension ElComp , bagaznik - Kenwood PS500F + Vibe Slick S12. Z tego zestawu napewno zostana wzmacniacze reszta do wymiany bo czuje niedosyt.

Czego sluchalem i co zrobilo na mnie wrazenie : (Seat Leon II) przód Rainbow Dream Line DL-C6.2 + audison (niestety nie pamietam modelu) sub Gladen RS 10 (25 L Closed) zasilany Kenwoodem KAC-X1D.
        ``pomoc za 1k `` jest w treści. Producenta niestety nie zdradził. Nie wspinam się się na wyżyny audiofila, jedynie jak wspomniałem chcę dobrego odsłuchu będąc w pracy. Jak kolega wcześniej wspomniał samo stereo powinno wystarczyć ale chcę się upewnić. Wzmaka nie będzie, jedynie myślałem o wzmocnieniu basu gdzieś schowanego pod siedzeniem lub w bocznej ściance bagażnika.
        Drzwi oczywiście będą wygłuszone, pozostaje jedynie dobór głośników pod moje preference i radio. Jeśli dobrze pamiętam jest to 4x 45W. Radio gra naprawde obiecująco nawet na zwykłych fabrycznych membranach. Z 1 gósnika nigdy całej gamy nie wydobędę, zwłaszcza z fiatowskiego.
        Last edited by tomscot; 27.04.2016, 21:55.

Skomentuj

Zacznij od podstaw.
          http://diyaudio.pl/showthread.php/51...o-FAQ-by-Nazar

Skomentuj

Sprzedaję teraz parę klocków do CA - może Cie cos zainteresuje: diyaudio.pl/showthread.php/27274-Wyprzedaż-sprzętu-CAR-AUDIO
            marcinsywala.pl
            Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Zamieszczone przez dan124 Zobacz posta
              Powalileś mnie kolego na kolana tym artykułem i już go zachowałem w ulubionych na przyszłość. Na wiosne kupuję auto kombi w lesing i tam nie będzie pól środków ale moje pytanie jest dużo prostrze ;p.
              Jedyne czego chcę to dobrego odsłuchu we fiat Panda 4x4.

Pozdrawiam.

P.S. Mieścimy się w budżecie- (pomijając fakt posiadania radia), za same głośniki 1k złociszy.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Jeżeli nie będzie pomysłow, przyjmę ofertę jak na wstępie.
              Last edited by tomscot; 27.04.2016, 23:04.

Skomentuj

Popatrz na zestawy odseparowane Rainbow lub Morel.
                U siebie mam Canton Pullman RS 2.16 i plumka bardzo fajnie .tylko podarłem ten zestaw wzmacniaczem i jest jeszcze lepiej.

Skomentuj

Czaruję...
                X