Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

U dimension el comp 6 jaki wzmacniacz

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

U dimension el comp 6 jaki wzmacniacz

Cześć wszystkim! Specjalnie założyłem tutaj konto żeby się doradzić w mojej kontentej sprawie. Nigdzie nie mogę znaleźć normalnej odpowiedzi... ;/
    Otóż posiadam głośniki u dimension el comp 6. Drzwi wygłoszone matami butylowymi+dekarka, boczki również pianka są wygłoszone. Jednostka to Alpine CDA 9812RB.
    Chciałbym się dowiedzieć jaki dobrać do nich wzmacniacz? Czytałem o xm4045, alpine v12, alpine 3555. Sam nie potrafię do tego dojść, a nie chcę też się zawieźć. Cena jaką chcę przeznaczyć na piecyk to do 300zł.
    pozdrawiam serdecznie.

cokolwiek nie kupisz to i tak bedzie dobrze
    to sa budzetowe glosniki i nie ma co sie zamartwiac wzmacniaczem

kup to co ci pasuje i ciesz sie brzmieniem
    jak sie znudzi to wtedy bedziesz wybrzydzal i wybieral

Skomentuj

okej. a jest jeszcze taka kwestia. po przekroczeniu pewnej granicy glosniki wysokotonowe i woofery zaczynaja harczec i trzeczec. jak bedzie piecyk to nadal bedzie to samo sie dzialo?

Skomentuj

nie
        to zjawisko to przesterowanie koncowki mocy w radiu
        dzieje sie tak jak chcemy za duzo wycisnac ze wzmacniacza

na wzmacniaczu oczywiscie tez da sie to osiagnac, ale na duzo wiekszym poziomie glosnosci :p
        do codziennego glosnego sluchania bedzie duzo lepiej

aha - tylko wylacz loudness i podbicia tonow

Skomentuj

super... w koncu jakies konkrety :) mysle zeby kupic ten xm 4045, ciekawi mnie tez to czy te 40rms zrobi taka robote :P

Skomentuj

40 wat zrobi robotę. Dla porównania to radio ma ok 15W rms

Skomentuj

no to moje radio niby ma 15-20W rms. prawdopodobnie kupie ten 4045 no chyba, ze macie jakies ciekawe propozcyje tak do 300zl :)

Skomentuj

W jakim celu szukasz 4 kanałówki do zestaw na przód? nie lepiej lepszą, mocniejszą dwukanałowę?

Skomentuj

poszukuje czterokanalowki bo w bagazniku mam suba jeszcze do tego zestawu z przodu :)

Skomentuj

A może coś ze stajni Alpine? Zwróć uwagę że w tym sony nie masz regulowanych filtrów.

Skomentuj

Klasycznie na początek garść informacji.

FAQ Nazara.

Dalej może zdradzisz cóż to subiszcze masz w bagajniku.

Przejrzyj dokładnie instalacje.

Po 2/3 bedziesz widział kto odwalił fuszerkę.

Czytaj i szukaj info.

Skomentuj

Zamieszczone przez Adzik94 Zobacz posta
                        A może coś ze stajni Alpine? Zwróć uwagę że w tym sony nie masz regulowanych filtrów.
                        Mam El Comp i trzeba go podciac od dolu wiec filtr aktywny jest niezbedny. Grajac pelnym pasmem bardzo szybko kończy sie mid-woofer a przycięcie delikatnie poszerza scene.

Skomentuj

Zamieszczone przez sasik Zobacz posta
                          mysle zeby kupic ten xm 4045
                          a jakie masz radio?
                          bo ten wzmacniacz ma bardzo ograniczone filtry
                          jak radio nie ma LPF + HPF to poszukaj innego wzmacniacza

Skomentuj

Pewnie Alpine CDA 9812RB, tak przynajmniej napisał w pierwszym poscie

Skomentuj

Ta moja alpinka ma LPF i HPF. Jeżeli chodzi o filtr aktywny to dolnoprzepustowy, tak? Nie znam się tak bardzo na tym :) Czytałem,szukałem jeszcze alpine v12, ale też nie wiem który model dobrze by się spisywał ;/

Skomentuj

faktycznie, nie doczytalem...

cala seria v12 jest OK - to jeszcze dobra epoka byla

jak masz LPF (low pass filter - FAQ sie kłania ) to mozesz brac dowolny wzmacniacz

Skomentuj

Mogę polecić Alpine MRV-F300 z serii V12. Posiada niezbedne filtry. Miałem u siebie i fajnie się spisywał. Odezwij sie na PW jak by Cie zainteresował.

Skomentuj

dzisiaj kładę instalacje u siebie, zobacze na pozyczonym piecyku jak to zagra

Skomentuj

Cześć. Powiedzcie mi proszę jeżeli pod wzmacniacz czterokanalowy podpinam przód + subwoofer na mostku to muszę mieć 4x RCA czy wystarczy 2x? Pozdrawiam ;d

Skomentuj

Cześć. Objaśni mi ktoś jak mam podlaczyc zestaw odesparowany i suba na mostku. Chodzi mi o filtry, jak mam je ustawić. Czytałem manual, ale nie rozumiem tego. Wstawiam zdjęcie z innego forum, bo nie wiem jak na wasz serwer to wrzucić. http://obrazki.elektroda.net/84_1207861248.jpg

Skomentuj

Czaruję...
                                        X