Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Subwoofer + wzmacniacz - Golf IV

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Hehe...
    Kolega ma nawet nie wygłuszone drzwi a wy mu najwyższego jl polecacie czy inne głośnik

Zacznij od poprawy podstaw u siebie a potem szukaj sprzętu na dalsza zabawę
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
      Przecież ten parametr nie mówi nic impulsie. W ogóle nie powinien być brany pod uwagę.
      Czytałem poradnik na elektrodzie odnośnie WinISD. Tam ten parametr został przetłumaczony jako "charakterystyka impulsowa", stąd myśl, że być może on ma coś wspólnego z impulsem... Skoro już wiem czego nie powinienem brać pod uwagę, może jakaś uwaga co jest istotne? Wytknięcie błędu nie pomogło mi znaleźć rozwiązania.

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
      Hehe...
      Kolega ma nawet nie wygłuszone drzwi a wy mu najwyższego jl polecacie czy inne głośnik

Zacznij od poprawy podstaw u siebie a potem szukaj sprzętu na dalsza zabawę
      Muszę w każdym poście przypominać jaki mam fundusz i na co go chcę przeznaczyć? Nie każdy ma 10 klocków na zachcianki pod poduszką... x.x
      Przednie drzwi prawie na pewno wygłuszę, jak z resztą to się zobaczy. Najwyżej zrobię to w przyszłości. Priorytetem na razie jest subwoofer.
      Last edited by ROBAK13; 21.06.2016, 22:24.

Skomentuj

Zamieszczone przez ROBAK13 Zobacz posta
        Czytałem poradnik na elektrodzie odnośnie WinISD. Tam ten parametr został przetłumaczony jako "charakterystyka impulsowa", stąd myśl, że być może on ma coś wspólnego z impulsem... Skoro już wiem czego nie powinienem brać pod uwagę, może jakaś uwaga co jest istotne? Wytknięcie błędu nie pomogło mi znaleźć rozwiązania.
        Po prostu nie zwracaj na to uwagi. Nie sugeruj sie tymi wartosciami, zwracaj uwage na wypadkowa charakterystyke czestotliwosci, bo to ona bedzie miala wplyw na charakterystyke impulsowa calego zestawu. Mozesz sobie przesymulowac obudowe zamknieta o bardzo roznych pojemnosciach ( skrajnie roznych ), ktore beda mialy kompetnie inna dobroc, a ta bezposrednio ma wplyw na charakerystyki impulsowe. Natomiast parametr group delay bedzie praktycznie taki sam dla kazdej z nich w zakresie realnego pasma dzialania. Roznice beda tak male, ze w zakresie niskich czestotliwosci, nasz sluch nie posiada mozliwosci ich uslyszenia.

Skomentuj

Muszę w każdym poście przypominać jaki mam fundusz i na co go chcę przeznaczyć? Nie każdy ma 10 klocków na zachcianki pod poduszką... x.x
          Przednie drzwi prawie na pewno wygłuszę, jak z resztą to się zobaczy. Najwyżej zrobię to w przyszłości. Priorytetem na razie jest subwoofer.
          ja nie mam 10k, nawet pewnie 2k...
          a kompletuje wszystko zanim zaczne zabawe
          sluchanie samego suba mija sie z celem

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
            sluchanie samego suba mija sie z celem
            Znam takich co wrzucają "tube", gdzie z przodu są 13cm szerokopasmówki są radośni że łupie
            Nie oszukujmy się że mając 500 zł to większa odczuwalna różnica będzie z subwoofera niż z wygłuszonych drzwi. Po prostu w tym przypadku sub jest tak odkręcony że i tak zagłusza przedni zestaw
            Last edited by Rfck; 22.06.2016, 13:07.

Skomentuj

Nie ma sensu twoja zabawa jak nie masz ogarniętych podstaw!
              To tak jakby kupić głośniki do kolumn, położyć na biurku i stwierdzić, ze nie na basu to dokupie suba
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

bo zdecydowana wiekszosc osob mysli ze bas jest TYLKO z suba!
                zapominaja ze bas ma rozne i to dosc szerokie pasmo

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                  bo zdecydowana wiekszosc osob mysli ze bas jest TYLKO z suba!
                  zapominaja ze bas ma rozne i to dosc szerokie pasmo
                  Masz racje, ale niektórych nie ma sensu wyprowadzać z błędu. Masz przykład swojego brata, ogarnałeś 3way a wystarczyło wypełnić bagażnik subami

Skomentuj

Czaruję...
                  X