Witam mam zamiar zbudować subwoofer do kombi V70 II , na początku byłem zainteresowany stx 8" po tym jak zobaczyłem projekt Pawła
Problem w tym czy taki 20 cm głośnik zagra dobrze w tak dużym kombi.
Radio oryginalne
Głośniki przód Hertz DSK 165mm +l-Pad na wysoko tonowe (nie ma co się oszukiwać w oryginalnej konfiguracji cisną piaskiem aż uszy bolą)
Tył:Głośniki PS6A bez wysoko tonowych(niestety brak;p są za to oryginały volvo)
Wzmacniacz dzisiaj wylicytowany to signat roc 3 MKII
Cudów nie ma ale moje ucho w miarę dobrze to toleruje
Od razu mowie że głośniki przód + tył Podłączone po radio przez zimę jest plan na wzmacniacz do nich
Przechodząc do meritum Jaki głośnik wybrać w cenie do 200zł , nie toleruje basu w stylu wieś sie bawi , buczenie po uszach itp po prostu chce aby był wyrazisty dopełniał resztę (w miare szybki punktowy ) i miał kopa .Nie jestem znawca tematu wiec może opis nie zbyt zrozumiały ale mam nadzieje że coś poradzicie .Pozdrawiam
Problem w tym czy taki 20 cm głośnik zagra dobrze w tak dużym kombi.
Radio oryginalne
Głośniki przód Hertz DSK 165mm +l-Pad na wysoko tonowe (nie ma co się oszukiwać w oryginalnej konfiguracji cisną piaskiem aż uszy bolą)
Tył:Głośniki PS6A bez wysoko tonowych(niestety brak;p są za to oryginały volvo)
Wzmacniacz dzisiaj wylicytowany to signat roc 3 MKII
Cudów nie ma ale moje ucho w miarę dobrze to toleruje

Od razu mowie że głośniki przód + tył Podłączone po radio przez zimę jest plan na wzmacniacz do nich
Przechodząc do meritum Jaki głośnik wybrać w cenie do 200zł , nie toleruje basu w stylu wieś sie bawi , buczenie po uszach itp po prostu chce aby był wyrazisty dopełniał resztę (w miare szybki punktowy ) i miał kopa .Nie jestem znawca tematu wiec może opis nie zbyt zrozumiały ale mam nadzieje że coś poradzicie .Pozdrawiam
Skomentuj