Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki głośnik do Subwoofera [Volvo v70]

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaki głośnik do Subwoofera [Volvo v70]

Witam mam zamiar zbudować subwoofer do kombi V70 II , na początku byłem zainteresowany stx 8" po tym jak zobaczyłem projekt Pawła
    Problem w tym czy taki 20 cm głośnik zagra dobrze w tak dużym kombi.
    Radio oryginalne
    Głośniki przód Hertz DSK 165mm +l-Pad na wysoko tonowe (nie ma co się oszukiwać w oryginalnej konfiguracji cisną piaskiem aż uszy bolą)
    Tył:Głośniki PS6A bez wysoko tonowych(niestety brak;p są za to oryginały volvo)
    Wzmacniacz dzisiaj wylicytowany to signat roc 3 MKII
    Cudów nie ma ale moje ucho w miarę dobrze to toleruje
    Od razu mowie że głośniki przód + tył Podłączone po radio przez zimę jest plan na wzmacniacz do nich
    Przechodząc do meritum Jaki głośnik wybrać w cenie do 200zł , nie toleruje basu w stylu wieś sie bawi , buczenie po uszach itp po prostu chce aby był wyrazisty dopełniał resztę (w miare szybki punktowy ) i miał kopa .Nie jestem znawca tematu wiec może opis nie zbyt zrozumiały ale mam nadzieje że coś poradzicie .Pozdrawiam

Szybki i punktowy to ITMds 10,ale stówkę musisz dorzucić i na allegro popatrzeć bo są.

Skomentuj

Do takiego vulva wrzucałem pierwszą serie hertza hi energy w 8 calach.

Świetnie się sprawdzał.

Skomentuj

Zamieszczone przez teodor Zobacz posta
        Szybki i punktowy to ITMds 10,ale stówkę musisz dorzucić i na allegro popatrzeć bo są.
        na allegro byl wczoraj jeszcze MDS10 w skrzyni za 300zl!

Zamieszczone przez Eldo12 Zobacz posta
        Problem w tym czy taki 20 cm głośnik zagra dobrze w tak dużym kombi.
        jednym wystarczy, drugim bedzie za duzo, trzecim bedzie zdecydowanie za malo
        tak wiec wszystko kwestia oczekiwan. mi tam 8" wystarcza

Skomentuj

Nawet dzisiaj jest tylko tak szczerze mówiąc , srednio jestem pewien używanych głośników ale...
          http://allegro.pl/subwoofer-glosnik-...9.html#thumb/1 (Subwoofer głośnik Intertechnik mds 10 car audio)
          http://allegro.pl/intertechnik-mds10...514665273.html (!!! INTERTECHNIK MDS10 w profi obudowie BR !!!)
          Są dwie sztuki nie wiem która buda lepsza , a głośnik Pb np. takie?
          http://allegro.pl/promocja-subwoofer...753808157.html (PROMOCJA Subwoofer 25cm Powerbass L-104D -35
          http://allegro.pl/powerbass-m-104-su...235143393.html (Powerbass M-104 Sub 34Hz-500Hz 91dB 325/650W - HIT)

Skomentuj

Pierwsze dwa spoko i warto brać, drugie dwa to kaszanka i to taka pleśniejąca

Skomentuj

Zamieszczone przez csbiczek Zobacz posta
              drugie dwa to kaszanka i to taka pleśniejąca
              te glosniki lepiej wygladaja niz graja
              predzej bym poszedl w excursiony

Skomentuj

Panowie dzięki za podpowiedzi , narazie tematu nie zamykam zapewne o coś jeszcze zapytam

Skomentuj

Koniec końców stanęło na stx zobaczymy czy da rade Postanowiłem dołożyć do wysoko tonowych na przód które grały by wspólnie z DSK 165 które polecacie taki które nie kaleczą uszu jak oryginalne Hertze
                  Chyba że lepiej będzie kupić wysokotonówki do PS6A i je dać na przód co wy na to ?
                  Aha cenna do 200zł

Skomentuj

Zamieszczone przez Eldo12 Zobacz posta
                    Postanowiłem dołożyć do wysoko tonowych na przód które grały by wspólnie z DSK 165 które polecacie taki które nie kaleczą uszu jak oryginalne Hertze
                    Chyba że lepiej będzie kupić wysokotonówki do PS6A i je dać na przód co wy na to ?
                    Aha cenna do 200zł
                    To nie jest dobry pomysł. Lepiej dozbierać i kupić coś lepszego, typu GMS 1968 czy poszukać zestawu AMA BL160 + Mission lub H/K (wraz ze zwrotnicą).
                    low-END

Skomentuj

Mówisz że GMS nie będą sypać piaskiem ? Jakie missiony masz na myśli nie mogę ich nigdzie znaleźć.Co Do Suba zrobiony według projektu Pawła , jak na 8" cali gra całkiem całkiem testowany w audi a3 ze wzmacniaczem JBL niczego nie brakowało pięknie się zgrywał z reszta. W kombi też daje rade ale jednak polecam do troszkę mniejszych samochodów
                      Last edited by Eldo12; 12.10.2016, 18:48.

Skomentuj

Chodzi o tego missiona http://allegro.pl/glosnik-wysokotono...534461583.html (Głosnik wysokotonowy Mission Audax 40mm 70W Hiend) ?

Skomentuj

tak, ten
                          w tej cenie zapomnij o nim!

Skomentuj

Mógłbyś coś więcej napisać w sensie że za drogo czy też za tanio i mam to uważać jako podróbke ?

Skomentuj

Za drogo jak za sam głośniczek. Do tego missiona trzeba jeszcze jakieś pierścienie do mocowania.

Skomentuj

Czaruję...
                              X