Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

trudny wybór radia do 800zł

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

trudny wybór radia do 800zł

Witam

Od kilku dni poszukuje radia które spełni moje warunki, lecz oczywiście nic niema. Firma jaką preferuje to ALPINE, bo z tego co wiem i z tego co wyczytałem, posiada najlepszą jakość odtwarzanego dźwięku w porównaniu do innych firm. Szukam radia które przede wszystkim nie ma wyświetlacza jedno liniowego oraz obsługuje format FLAC. Muślałem kupić CDE-178BT, ponieważ nigdy nie podobało mi się USB na panelu, ale oczywiście radia z ALPINE które obsługują FLAC, mają tylko wyświetlacze jednoliniowe... Może źle szukam ? Jest jakaś lista 2016 z Alpinami które obsługują FLAC ? Ale co do CDE-178BT jak wygląda nagranie FLACA na płytę ? Jest to stratne ? Czy idzie bezpośrednio na płytę, i dźwięk z niej jest bezstratny ? Proszę o pomoc w znalezieniu jakiegoś radia które spełniłoby moje warunki oraz w odpowiedzeniu na moje pytania. Pozdrawiam

Głośniki na przodzie : audio system x ion 165
    Sub : excursion shx 10
    Wzmak : W planach, jeszcze nie wiem jaki
    Last edited by prollerox; 23.04.2017, 22:51.

Jak masz Pendrive to na niego Flac przerób na WAV i masz z głowy.

Programów jest mnóstwo poszukaj. Ja używam Amarok na linuxie.

Flac jest formatem bezstratnym. Możesz go bez obaw przerobić na WAV (bezstratny też) czyli to samo co jest na płytach CD (na płytach sklepowych jest WAV). Lub nagrać w WAV na ipoda.

178BT to bardzo dobry model nie ma sensu na nic zamieniać inna są gorze (kolega sprawdzał oscyloskopem, itp. ale to już inne bajki), możesz do niego kupić sobie używanego ipoda 80-120gb, i wtedy cyfrowo radio steruje ipodem. Na niego nagrywasz sobie WAV, Apple Lossless. I masz sterowanie z radia, szukanie itp.
    Last edited by kondrax; 27.04.2017, 14:35.
    Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
    Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

Co do wava niestety go nie odczytuje... A ipodem może i dobry pomysł, ale radio wyniesie mnie wtedy z 1200zł, masakra z tymi alpinami

Skomentuj

Fakt w instrukcji nie jest napisane że czyta Wav. Ja mam iPoda i tak rozwiązałem ten problem.
        Życie 1200zl. Za darmo nie ma grania.
        Albo masz szajs, albo flac, albo 2 linie.
        A zobacz na to że jak to jest że Alpine sprzedaje procesor H800 a ma chyba z 1 czy 2 radia co mają wyjście optyczne i te radia są strasznie drogie chyba koło 5 tyś.
        Last edited by kondrax; 28.04.2017, 21:31.
        Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
        Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

Czaruję...
        X