Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Stary sprzęt car audio- co polecacie a co omijać.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Stary sprzęt car audio- co polecacie a co omijać.

Jako że niedługo będę musiał nagłośnić sobie samochód to zwracam się z takim dosyć ogólnym pytaniem, ale myślę że nie tylko dla mnie przydatnym .
    Jaki starszy sprzęt car audio polecacie? Radia, głośniki, wzmacniacze mnie by najbardziej interesowały. Na necie jest pełno sprzętu starszej daty, ale sprawnego i często w bdb stanie za małą kasę. Co polecacie?
    Na necie jest pełno strych radii Blaupunkta. Czy wie ktoś jak one grały? Zachęcają mnie z powodu (najczęściej) możliwości podłączenia dwóch wzmacniaczy dwu kanałowych (wyjście pre ampa 4 kanałowe).

Co się składać na Twój system?

Jaki samochód itd.

Skomentuj

To nie miał być taki temat . Samochód to pewnie primera p11 albo renault 19, ale nie o to mi chodziło . Bardziej myślałem o tym temacie jako o spisie polecanych sprzętów z krótką opinią.

Skomentuj

nie da sie ogolnie napisac co jest dobre a co nie
        to by byla encyklopedia opisujaca poszczegolne modele - bez sensu

Skomentuj

Czemu nie? Nie rozumiem za bardzo no ale dobra. To piszę koncepcję co ja chciałem zrobić. Klasycznie czyli radio, wzmacniacz + zestaw przedni. Radio jak najtańsze, aby miało dobrej jakości wyjście z pre ampa, za usb bym się nie obraził. Wzmacniacz mam już upatrzony i będzie to albo sony xm, albo alpine z czarnej serii lub philips dap albo starszy kenwood. Co do głośników nie mam pomysłu. W obu autach w drzwi wchodzą 165mm.
          Last edited by Oskar29; 24.06.2017, 11:15.

Skomentuj

W stare głośniki nie ma co się pchać, w stare wzmaki jak najbardziej. Słyszałem dobre opinie o starych sony czy kenwood, ale bierzesz takie wzmaki to nie kupuj byle radia, chyba że dokupisz do niego procek, jakiegoś alpina (800-900 zł )

Skomentuj

Kilka lat temu, kiedy zacząłem kompletować swoje audio, szukałem nowego sprzętu. Z radiem był problem, nowe nie spełniały moich oczekiwań, a stare były stare. Na włoskim ebay udało mi się wyhaczyć za stosunkowo dobre pieniądze Nakamichi CD500..... pachniało jeszcze fabryką, jako pierwszy je odpakowałem. Leżało gdzieś w magazynach i na mnie czekało :) Służy mi już ponad 5 lat i jest nie do zajechania. Żadnych, nawet najmniejszych problemów. Proponuję przeszukać serwisy, czasem coś fajnego się trafi, a może tu na giełdzie? Prawie jak z gwarancją :)
              Blaupunkta kiedyś dawno miałem, jak dobrze pamiętam LosAngeles. Coś takiego :
              http://www.radio-code.lt/img/radios/losangeles_mp71.jpg
              Fajnie grające radyjko, potem przesiadłem się na JVC KD-R 701 i jak dla mnie Blaupunkt grał sympatyczniej. nawet żonka to stwierdziła
              Last edited by czarodziej; 26.06.2017, 21:26.

Skomentuj

Właśnie nad tymi blaupunktami z wyższych serii najbardziej się zastanawiam :) . Są tanie, dobrze wykonane i wszystkie mają 4 kanałowe wyjścia. Co do nakamichi to widziałem i fajne radyjka to są, ale ceny tez nie małe :) .
                Last edited by Oskar29; 28.06.2017, 17:36.

Skomentuj

A ja polecam niemieckie portale aukcyjne. Mozna tam wyrwac naprawde wysoki sprzet za smieszne pieniadze! Ja osobiscie wyczekalem kiedys nieskalane w kazdym calu cda-9835r za rownowartosc 300zl!
                  Last edited by Mercutio; 04.08.2017, 00:10.

Skomentuj

Czaruję...
                  X