W takim razie Brax-y 3.1 Matrix kupione :)
co sądzicie o 18W/4531G00 bardzo dobrze ja znam w kolumnach ale czy CA sie sprawdzi ?
Popatrz jakie parametry mają kickbasy do auta a jakie woofery do domu.
A potem sobie to zasymuluj w winisd dla np closed 80 litrów bo około tyle drzwi mają. Zrozumiesz, że raczej taki głośnik nie na taką pojemność. I że woofery do CA są płytsze i często impregnowane dodatkowo bo woda płynie w drzwiach.
Już ostatnio był u mojego kumpla jeden co illuminatory w drzwi wsadził. Basu nie było. Jak zrobił 1 komorę to się ze szczęścia....
Wysłane z mojego SM-A310F przy użyciu Tapatalka
Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.
Tylko robiąc tak uwzględnij offsety głośników. Nie będziesz musiał robić bi-ampingu i korygować czas między głośnikami.
I przy takim ustawieniu pokusił bym się o pasywkę na TW i MID a woofery aktywka I korekcja czasu.
Tylko robiąc tak uwzględnij offsety głośników. Nie będziesz musiał robić bi-ampingu i korygować czas między głośnikami.
I przy takim ustawieniu pokusił bym się o pasywkę na TW i MID a woofery aktywka I korekcja czasu.
Ok. Tylko musisz sobie wtedy zrobić np. Arta w aucie pomiar centr akustycznych od mikrofonu (w miejscu gdzie masz głowę) do TW i MID i ta różnice wyrównać czasowo w procku. To samo do woofera.
Gdzie masz umiejscowione woofery ?
Przy podłodze czy przy kolanach ?
Nie przesadzaj Infinity beta eight wejdzie. [emoji16]
Moim zdaniem to słaby pomysł wzmak z DSP. Raczej osobno bym szukał.
Do procka jak by sygnał szedł po świetle nóż po rca.
Jak masz woofery nisko to polecam podczas strojenia filtrów ustawiać strome zbocza.
Ma tw i MID można dać łagodne.
Ale to i tak bym pomiar na zewnątrz strzelił gotowego słupka.
Skomentuj