Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

jaki obecnie niedrogi zestaw odseparowany 130mm ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

W takim razie problemy ze stukiem to jest wada radia. Wychodzi na to, że to one generuje jakiś stuk na wyjściach RCA. Jeżeli wzmacniacz masz cały czas włączony czyli remote jest podłączone do + i przy uruchamianiu radia i wyłączaniu masz stuki to coś jest nie halo.

Odnośnie prądu jaki idzie ze stacyjki, pomierz. Nie wydaje mi się, że miałby tam iść duży prąd, to byłby błąd konstrukcyjny radia, nie powinno się stacyjki obciążać prądowo.
    Last edited by scythe1123; 07.02.2018, 10:28.

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
      W takim razie problemy ze stukiem to jest wada radia. Wychodzi na to, że to one generuje jakiś stuk na wyjściach RCA. Jeżeli wzmacniacz masz cały czas włączony czyli remote jest podłączone do + i przy uruchamianiu radia i wyłączaniu masz stuki to coś jest nie halo.

Odnośnie prądu jaki idzie ze stacyjki, pomierz. Nie wydaje mi się, że miałby tam iść duży prąd, to byłby błąd konstrukcyjny radia, nie powinno się stacyjki obciążać prądowo.
      W takim przypadku trzeba tylko opóźnić sygnał Remote z jednostki do wzmacniacza.

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
        Może, być tak że stacyjka podaje sygnał na przekaźnik i wtedy mamy plus za stacyjką ale na przekaźniku i dalej przez skrzynkę bezpieczników i do radia.

Zamieszczone przez Adzik94 Zobacz posta
        W takim przypadku trzeba tylko opóźnić sygnał Remote z jednostki do wzmacniacza.
        I też tak myślę.

Skomentuj

Zamieszczone przez panadol Zobacz posta

- - - - - aktualizacja - - - - -

No dobra. Już widzę że pisanie z androida to niedobry pomysł:)
          Defekt tekstu nie jest spowodowany Androidem.
          Zauważyłem to zjawisko i na PC i na Lapku. Zawsze występuje po dłuższym (czas operowania w okienku pisania postu) braku aktywności podczas pisania i jednocześnie np. szukaniu czegoś w otwartej innej karcie, bo chcemy uzupełnić wiedzę czy sobie coś przypomnieć.
          Ja dla pewności, po braku aktywności podczas pisania, kopiuję napisany tekst, kasuję go w okienku i ponownie wklejam.
          Wszystko jest czytelne.
          Last edited by grzeczny_52; 07.02.2018, 13:07.

Skomentuj

Zamieszczone przez Adzik94 Zobacz posta
            Zeby wyeliminowac ten stuk przy wlaczaniu to tak ale jest jeszcze przy wylaczaniu i dlatego chce takze opoznic wylaczenie radia z wzgledem suba po wyaczeniu stacyjki. takie 2w1 ma ten modul. nic to kupie, pomierze ile bierze radio przez acc ewentualnei dodam przekaznik zainstaluje i dam znac. Pozdr :)
            Last edited by panadol; 07.02.2018, 13:08.

Skomentuj

Finalnie zamontowalem modul za 10zl http://allegro.pl/modul-czasowy-ne55...076917886.html (MODUŁ CZASOWY NE555 OPÓŹNIACZ PRZEKAŹNIK 12V 10A) (podlaczaony do remote radia) do opoznienia zalaczania suba a do opoznienia wylaczania radia z wzgledem suba wzialem zwykly przekaznik z dioda i podtrzymaniem cewki na konsatorze. Dodatkowo zeby sub sie odrazu wylaczyl(a nie razem z "opoznionym" radiem) trzeba bylo dac jeszcze jeden przekazniczek szeregowo z pierwszym modulem. Calosc dziala dobrze - jest cisza - Wreszcie nie strasze ludzi strzalem przy wlaczaniu i wylaczaniu auta :)
              Last edited by panadol; 14.02.2018, 21:53.

Skomentuj

Czaruję...
              X