Chciałbym mieć możliwość streamowania muzyki za pomocą Spotify w samochodzie bez każdorazowego mocowania się z kablem AUX. W necie znalazłem recenzje tego urządzenia: http://www.audiofanatyk.pl/recenzja-...luetooth-line/ , które wydaje się być rozwiązaniem mojego problemu.
Zastanawiam się jednak, jak to jest z jakością muzyki odtwarzanej w takim systemie.
Po kolei:
- źródłem będzie mój telefon Sony Xperia Z2 z aplikacją Spotify
- sygnał miałby być przesyłany do radia samochodowego za pomocą transmitera AUX Bluetooth Bluedio BL (Audiofanatyk napisał, że jakość sygnału, które może przesłać urządzenie to CD (16 bit / 44.1 kHz) )
- radio samochodowe to jakiś starszy, budżetowy pioneer (chyba deh-1600)
Będzie z tego jakieś sensowne granie ? Czy w momencie, kiedy podpinam źródło pod AUX w radiu samochodowym dochodzi do jakiejś kompresji ?
Zastanawiam się jednak, jak to jest z jakością muzyki odtwarzanej w takim systemie.
Po kolei:
- źródłem będzie mój telefon Sony Xperia Z2 z aplikacją Spotify
- sygnał miałby być przesyłany do radia samochodowego za pomocą transmitera AUX Bluetooth Bluedio BL (Audiofanatyk napisał, że jakość sygnału, które może przesłać urządzenie to CD (16 bit / 44.1 kHz) )
- radio samochodowe to jakiś starszy, budżetowy pioneer (chyba deh-1600)
Będzie z tego jakieś sensowne granie ? Czy w momencie, kiedy podpinam źródło pod AUX w radiu samochodowym dochodzi do jakiejś kompresji ?
Skomentuj