Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Honda - nagłośnienie, zakupy

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Honda - nagłośnienie, zakupy

Witam,

Piszę w sprawie takiej, że nie siedzę za bardzo w temacie jakim jest Audio/nagłośnienie etc. i po prostu nie mam o tym aż takiego pojęcia żeby sobie coś porządnego wybrać i namyślić się co chce kupić.
    Samochód jaki posiadam to Honda Civic VII rok 2002 Hatchback. Poszukuję do niego nagłośnienia w postaci Radio + Głośniki. Na ten moment mam wszystko oryginalne i nic nie było zmieniane.
    Budżet nie jest za duży, ponieważ chciałbym się zamknąć w okolicach 500zł radia z nagłośnieniem. Jedyne co to zdaje sobie sprawę, że za takie pieniądze szału na pewno nie będzie, ale zależy mi chociaż na tym żeby to jako tako grało.

1) Jakie radio możecie polecić? Cenowo myślę, że tak w okolicach 300zł i szczerze wolałbym nowe... ale zdaje sobie sprawę, że nowe w tej cenie to na pewno szału nie zrobi. Jakoś nie jestem do używek przekonany, bo nie wiem czy jak ktoś używał jakoś ostro cokolwiek to czy mogło coś się tam dziać z radiem, czy ono mi by grało jakiś czas czy zaraz by padlo itd... zawsze wole mieć gwarancje i kupić nówkę jak jest możliwość.

2) W tej cenie +/- 300zł nie wiem sam czy kupować 1DIN czy 2DIN, z tego co widziałem to dobre 2DIN kosztuje więcej, ogólnie są droższe więc nie robi mi to różnicy, oby parametry były dobre. Propozycje moje jakie znalazłem to głównie opierały się na firmach Alpine/ Kenwood, jeżeli są lepsze w tej cenie to śmiało wysłucham

3) Za jakimi głośnikami się rozglądać? nie rozbierałem swoich i nie wiem nawet co to jest za firma, jakie mają parametry ale na pewno za ciekawe nie są. I jakie byście mogli polecić w niedużych pieniądzach żeby się rozejrzeć? Na co zwracać uwagę?

Z góry dziękuję za podpowiedzi, sugestie oraz porady co kupić, w jakich pieniądzach szukać itd.

A powiedz czego oczekujesz od swojego zestawu? Czy interesujesz się jakością dźwięku czy też, jak to mówią młodzi użytkownicy ma na....dalać elegancko już z daleka? Kiedyś zabrałem się za civica mojego szwagra i jedno co mogę powiedzieć od razu to, że ciężko tu będzie zbudować jakość za małe pieniążki.

Skomentuj

Cześć
      Będę z Tobą szczery. Musisz uzbierać więcej pieniążków. Bo wymieniając na sprzęt w twoim budżecie osiągniesz dźwięk podobny do tego co masz obecnie a nawet może być gorzej.
      Zyskasz może usb czy tam BT.

Żeby osiągnąć progres musiał byś wygłuszyć dzwi nawet jakimiś tanszymi matami.

Kwestia głośników trzeba szukać takich co wyrobią pod samym radiem ale to jest mniej więcej 350-400zl za same głośniki.

Radio jeśli nie zależy Ci na korekcja czasu szukał bym coś z JVC.

Wysłane z mojego SM-A310F przy użyciu Tapatalka
      Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
      Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

Dobre tanie radia robi też Kenwood

Skomentuj

Zamieszczone przez Oskar29 Zobacz posta
          Dobre tanie radia robi też Kenwood
          mam, popieram 😁

Skomentuj

Również jestem za kenwoodem.
            Samo wytłumienie auta pochłania bardzo dużo budżetu ale warto to solidnie zrobić. Bez przygotowania drzwi nie ma sensu wstawiać lepszych głośników.

Skomentuj

A czasem jvc i Kenwood nie są w kooperacji odnośnie radio. Że te same bebechy a inne panele?

Wysłane z mojego SM-A310F przy użyciu Tapatalka
              Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
              Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

Czaruję...
              X