Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jak najtańsze głośniki do taniego samochodu

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Miał ktoś styczność z tym wynalazkiem? https://allegro.pl/glosniki-samochod...5.html#thumb/4 wyglądają obiecująco. Jak sprzedawca odpisze na pytanie o średnicę montażową to będzie wiadomo czy wejdą do mnie drzwi :) . Jak wejdą to biorę bo wyglądają ciekawie :flapper: . Swoją drogą nie wiem czy tylko ja widzę uderzające prawdopodobieństwo ? https://www.esxaudio.de/vision-ve52-...tsprecher.html

Skomentuj

widzialem lata temu i tez mnie interesowaly
      ale nie kupilem i nie sluchalem

Skomentuj

Zobaczymy jaka będzie średnica montażowa. Jak będzie do 114mm to biorę. Więcej mi się nie zmieści w oryginalny otwór i musiał bym przycinać boczek. Zobaczę ewentualnie jutro czy ciężko było by powiększyć otwór o kilka mm. Jak nie to się na nie zdecyduję bo bardzo mnie zaciekawiły :) .

- - - - - aktualizacja - - - - -

Tanie auto to można się pobawić :flapper: .

Skomentuj

Oczywiście na pytanie o średnicę montażową odpowiedzi nie dostałem...ale i tak wziąłem te głośniki. Mam 14dni na zwrot więc jakby w razie czego nie udało mi się ich wpasować to zwrócę i tyle. Jeśli jesteś zainteresowany to mogę Ci napisać jak to gra i jakie ma wymiary dokładnie bo na necie informacji brak, a głośniki jak za 45zl wyglądają obiecująco. W niektórych sklepach sprzedają je za ~100zl za komplet więc cena z allegro jest raczej okazyjna :) .

Weź tylko pod uwagę że jakby co ta opinia o nich będzie napisana przez kompletnego żółtodzioba w dziedzinie car audio :p , drzwiach które są raczej do niczego akustycznie i będą sprawdzane pod starym budżetowym radiem Panasonica z końcówką na tda .
          Last edited by Oskar29; 26.06.2018, 12:34.

Skomentuj

Zamieszczone przez Oskar29 Zobacz posta
            Jeśli jesteś zainteresowany to mogę Ci napisać jak to gra i jakie ma wymiary
            mam tyle glosnikow na polkach ze raczej odpuszcze :p
            a zeby to opisac to musisz miec jakies porownanie

Skomentuj

Wiesz...mam sporo doświadczenia w głośnikach domowych i umiem określić raczej ogólny charakter i cechy dźwięku . Nie mam tylko porównania do innych głośników samochodowych :) .

Skomentuj

Dostałem głośniki. Oczywiście jak zawsze gdy pytam się o jakieś wymiary głośników to odpisują głupoty :p . Realnie te głośniki mają otwór montażowy 114mm. Wejdą mi bez żadnego problemu. Co do grania to jeszcze za dużo nie jestem w stanie napisać ale po pierwszym podłączeniu ich w domu bez żadnej obudowy jestem zachwycony szczerze pisząc. Jak za 42zl to uważam że to bdb zakup. Na pewno biją na głowę wszystkie inne chinole w tej kwocie. Słychać nawet bez obudowy że mają sporo basu i dosyć duży wychył :) . Wysokotonowka ma regulowalne położenie. Wykonanie jak za 42zl też jest bardzo w porządku. Na szczelinę pomiędzy wysokotonowka a membraną woofera jest naklejony krążek z jakiegoś filcowatego materiału. Osłania przed brudem szczelinę więc nawet po czasie nie będą charczeć. Jestem ciekaw jak to będzie w drzwiach już grać .

Skomentuj

jak tweetery nie rania uszu po pierwszym wlaczeniu to juz jest sukces!

Skomentuj

Nie ma tragedii. Nie ukrywam że słyszałem lepsze głośniki ale gorsze też się zdarzały .

Skomentuj

Tylko dystanse muszą być bo szyba mi się nie otwiera .

Skomentuj

Czaruję...
                      X