Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Skrzynia basowa z głośnikiem z magnesem do góry

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Skrzynia basowa z głośnikiem z magnesem do góry

Hej chce sobie zrobić skrzynkę w aucie w Corsie B, mały bagażnik itp. Skrzynia będzie zajmowała całą powierzchnie bagażnika na płasko, więc szczerość i głębokość znam. Chce natomiast głośnik umieścić magnesem do góry wygląda ładnie duży magnes, świecący, błyszczący ładny :) natomiast membrana z przodu zbyt urodziwa nie jest... Moje pytanie brzmi jak liczy się skrzynie dla odwróconego głośnika? czy są to takie same wzory co dla głośnika z magnesem w skrzyni? głośnik ma 1000 wat marki Kicx, niestety modelu nie pamietam aktualnie siedzi w skrzyni BR w mojej corsie. Nowa skrzynia ma być zamknięta. Do corsy wystarczy :)
    Last edited by wydra9; 31.07.2019, 12:11.

Z magnesem na górze masz większą pojemność w obudowie i tyle.

Skomentuj

No dobra, ale wszelakie programy typu WINISD w obliczaniu pojemności skrzyni uwzględniają zabraną powierzchnie przez głośnik?

Skomentuj

Zamieszczone przez wydra9 Zobacz posta
        No dobra, ale wszelakie programy typu WINISD w obliczaniu pojemności skrzyni uwzględniają zabraną powierzchnie przez głośnik?
        nie!
        musialbys wpisac wymiary fizyczne glosnika, zeby to uwzglednialy
        czasami producenci podaja ile zajmuje sam glosnik

Skomentuj

Tak też myślałem więc korzystam zwyczajnie z programu do symulacji skrzyni i tyle, nawet lepiej bo robię taka jaka mi wyszła z symulacji :)

Skomentuj

Czaruję...
          X