Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki DAC usb z wyjściem optycznym ale nie na kosci BurnBrown

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaki DAC usb z wyjściem optycznym ale nie na kosci BurnBrown

Witam
    Potrzebuje kupić jakis DAC ktory najlepiej żeby miał wyjście optyczne i nie był zbudowany na przetwornikach PCM BurnBrown. Nie bardzo on chce działać pod androidem 6.0.1 a do niego będzie podpięty. Co polecacie? Wolałbym żeby to był budżetowy sprzęt niż za 1 czy 2 tys zl

A rzeczywiście potrzebujesz przetwornik cyfrowo-analogowy? Czy wystarczy Ci konwerter USB->TOSLINK/SPDIF?
    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

potrzebuje podpiąć go do tabletu przez USB i miec wyjście optyczne do procesora DSP

Skomentuj

Do tego dac nie potrzebny wystarczy konwerter za 30 pln

Skomentuj

Od kiedy sygnał analogowy idzie przez kabel optyczny?

Skomentuj

Np:
            https://allegro.pl/oferta/modul-konw...oax-8005856636
            Chyba , że potrzebujesz coś wysokich lotów

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez siewcu Zobacz posta
            Od kiedy sygnał analogowy idzie przez kabel optyczny?
            Po co komu analogowy ?

Skomentuj

DAC = Digital to Analog Converter. Przetwornik sygnału cyfrowego na analogowy. A Ty chcesz z USB wypuścić sygnał cyfrowy z tego co widzę, więc gdzie tu logika?

Skomentuj

Ma innego dac-a ktory mu nie pracuje z telefonem jak pamietam.. moze go zostawic... tylko inaczej wejdzie sygnalem cyfrowym...

Wysłane z mojego telefonu

Skomentuj

Chłopaki, tak jak pisałem w temacie, dac z wyjściem optycznym, ale nie na kości BurnBrown. Ten z linku jest właśnie na BB
                  Jeśli są konwertery USB na optyk to takie coś mnie urządza, ale czegoś takiego nie znalazłem

Skomentuj

Masz tylko wejście optyczne ? Jeżeli masz też wejście cyfrowe koaksjalne to możesz użyć np tego :
                    https://diyaudio.pl/showthread.php/2...rumowe-Amanero

Skomentuj

Procesor to helix c-dsp, jest tu wejście optyczne i analogowe, koaksjalnego nie ma. Analogowego nie chce używać ze względu na kamerę cofania która jest "dopinana" do huba poprzez podanie zasilania na pracującym tablecie, co często powoduje strzał w głośnikach. Niektóre dac'i to niwelowały, ale np pcm2704 strasznie strzelał. Na optyku było idealnie bez najmniejszych zakłóceń

Skomentuj

znalazłem cos takiego - myślicie ze to będzie dobre?
                        https://pl.aliexpress.com/item/40001...chweb201603_53

Skomentuj

a i jeszcze jedno czy z takim konwerterem jak podałem będzie działać Volume z tabletu? Na Dac'u działa

Skomentuj

Volume powinno działać bo ściszasz strumień w systemie operacyjnym czyli regulujesz głośność cyfrowo.
                            Z tymi chińskimi konwerterami na układach CMedia jest taki problem, że soft na nich nie do końca jest optymalny. Kolega .3lite z tego forum nasiedział się żeby w swojej wersji tego konwertera poprawić ten software.
                            Ja osobiście wolałbym użyć konwertera .3lite'a i dorobić do niego wyjście toslink co nie jest zasadniczo problemem, bo spdif i toslink są z punktu widzenia protokołu takie same, zmienia się tylko medium przesyłu danych (światło w światłowodzie lub prąd w miedzi lub innych metalach).
                            Przede wszystkim sprawdziłbym najpierw czy ten konwerter Ci zadziała w stereo, pożyczyły od kogoś coś lokalnie...bo jak kupisz z Chin to już raczej tego nie zwrócisz.
                            Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

znalazłem opis ze powinno to działać
                              może sie komuś przyda
                              W linku jest jeszcze jeden konwerter
                              https://forum.android.com.pl/topic/2...era-usb-spdif/

Skomentuj

Zamieszczone przez Dawidd Zobacz posta
                                Chłopaki, tak jak pisałem w temacie, dac z wyjściem optycznym
                                Nie istnieje takie urządzenie. Czego nie możesz zrozumieć? DAC albo wyjście optyczne, to jest proste jak budowa cepa.

Skomentuj

Zamieszczone przez siewcu Zobacz posta
                                  Nie istnieje takie urządzenie. Czego nie możesz zrozumieć? DAC albo wyjście optyczne, to jest proste jak budowa cepa.
                                  Istnieją takie dace , nie denerwuj się :)

Skomentuj

No ale faktycznie.. kupowac dac.. zeby po optyku wejsc do procesora z kolejnym dac w srodku... to troche dookola...

Wysłane z mojego telefonu

Skomentuj

Czaruję...
                                    X