Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

tanie wzmacniacze

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

tanie wzmacniacze

Czy miał ktoś styczność z tymi wzmacniaczami?:
    http://www.allegro.pl/show_item.php?item=67649603
    http://www.allegro.pl/show_item.php?item=67654967

Czy te wzmacniacze są warte tych pieniędzy? Może ktoś ich słuchał i podzieli się wrażeniami?

Gdzies tu na forum była mowa o tych carpowerach:P

[ Dodano: 2005-10-13, 20:02 ]
    http://diyaudio.pl/forum/viewtopic.p...light=carpower

Skomentuj

Ja mam ten wzmak, mierzylem i parametry sie zgadzaja z tym co podaje producent. Taniej i lepiej sie kupic nie da. Na basie radza sobie bardzo dobrze, jak jest na srednicy i wysokich to nie wiem bo nie sluchalem. Co do zakupow z allegro to przedstawiciel monacora poinformowal mnie ze jakas osoba sprzedaje jakies odpady serwisowe, jaka jest prawda to nie wiem. Ja kupilem u przedstawiciela monacor-carpower w Krakowie na Lea.
      Wzmak ogolnie polecam.
      i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
      https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

borys a z tych wzmakow jest cos mocniejszego?? interesuje mnie min 800W RMS w rozsadnej cenie bo podejzewam ze bede musial kupic Rockforda 1000W RMS za nie mala sume i dlatego szukam czegos tanszego

Skomentuj

No 500 w takiej cenie to jest max u monacora. 800W to juz nie przelewki, slyszalem co nieco o wzmacniaczach chrunch'a i ponoc wykop maja dobry no i cena az tak nie odstrasza. Takie wielkie moce to juz mozna sie brac samemu za robote. Moze zastanowilbys sie nad modyfikacja BM 990atx ponoc dobra baza do wycisniecia konkretnej mocy.
          i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
          https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Musze poszukac czegos dobrego, ale na to jest jeszcze czas, potrzebowal bym dwa takie wzmacniacze, chyba ze znajde cos ze 2000W RMS dla 1ohm'a to wtedy bym inna wersje glosnikow zamawial.

Skomentuj

Wisnia,zdradz conieco co ty kombinujesz bo jak widze te 2000W itp to tylko banan na twarzy :>

Skomentuj

dB Drag moze w nastepnym sezonie

Skomentuj

Zamieszczone przez borys
                  Ja mam ten wzmak, mierzylem i parametry sie zgadzaja z tym co podaje producent.
                  No to masz bardzo dużo szczęścia, mnie jeszcze się nie udało spotkać, takiego, co by odpowiadał swoim parametrom, zawsze miały max. 50% tego, co było napisane, mowa o mocy MRS.

Skomentuj

moze nigdy nie mierzyles wzmaka samochodowego za 1000zl tylko same Firsty

PS RMS a nie MRS

Skomentuj

To prawda, za 1000zł samochodówki, nie miałem okazji sprawdzić, podejrzewam, że nie powinien być oszukany, tak jak i jego cena nie jest oszukana, ale Kolega nie kupuje za 1000, tylko za 300

Skomentuj

firsty mają coś koło 10 W na kanał.

Zastanawiam się jak takie wzmacniacze do których linka podałem wcześniej wypadają w konfrontacji z nowymi wzmacniaczami blaupunkta w podobnych cenach.

Skomentuj

Zamieszczone przez adam
                          firsty mają coś koło 10 W na kanał.
                          20W na kanal, przewaznie tam siedza 2xTDA2005 czasem cos troszke mocniejszego

Skomentuj

TDA2005 w mostku przy 12V mają 11W i nic więcej, chyba, że jak przegazujesz i alternator podniesie trochę napięcia, to jest ździebko więcej

Skomentuj

Mozliwe, ale nie wiem od czego tam jest taki malutki transformatorek, jakby przetworniczka, ale zreszta to tylko First, wiec nie ma co o tym dtyskutowac

Skomentuj

z wlasnej niewiedzy i głupoty pare latek temu kupiłem wzmacniacz benzer. Jest to wzmacniacz pokroju firsta i po tym jak go rozkręciłem i znalazłem noty katalogowe tda to okazało się że ma chyba po 7 w na kanał. Każde w miare dobre radio ma dużo więcej

Skomentuj

Teraz na rynek weszło wiele wzmacniaczy z przetwornicami na tranzystorach za 150-160zł tylko jest jedno ale.... przetwornica owszem ale tranzystory w końcówie pokroju diory....

Skomentuj

W First-cie siedzi 2x TA8210AH , kiedyś kupiłem dwa uszkodzone , łudziłem się że będą w nich przetwornice (bo akurat były mi potrzebne) a tu obudowa na pół metra a w środku płytka wzmaka tak mała że ledwo ją zauważyłem ;-) teraz mam dwie fajne obudowy z imponującym napisem 1500W ;-)

Skomentuj

Czaruję...
                                    X