Mam problem z głośnymi trzaskami które spotykam przy wł\wył radia oraz przy zmianie piosenki. Głośniki sa podlączone do wzmacniacza. Po samym podlączeniu było wszystko dobrze, dopiero po kilku godz. ten problem się pojawił. Kto może pomóc to proszę o odp.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Proszę o pomoc
Collapse
X
-
zbyt mało opisałeś problem.
napisz jaki masz sprzęt, jakie radio, jaki wzmacniacz, jakie głośniki, jak połączone, jakimi kablami, w jaki sposób, najlepiej zrób schemat i wszystkie ppodzespoły nazywaj jakkolwiek chociaż tylko marką..
trudno wywnioskować co masz źle w swoim systemie po Twoim opisie.
tzn można powiedzieć że wzmak Ci sie..po kilku godz
na serio to poszukamy problemu jak dostaniemy jego opis.
Skomentuj
-
wzmak jest uszkodzony!!!!!
mialem to samo w miniwiezyy!!!!!
poprsoty przy wyłacazaniu i walczaniu wzmak przez kabel głosnikowy daje SZKODLIWY SKOK NAPIECIA!!!! od tego padly mi glosniki!!!!!!!
[ Dodano: 2005-11-01, 18:41 ]
to wzmak przuy z,mianie sygnalu na wejsciu daj jakies skoki napiecia na glosnik
[ Dodano: 2005-11-01, 18:43 ]
spróbuj jeszcze tak zrobic:
wylacz radio i rozlacz kabel zasilajacy , jak uslyszysz trzask w głosniku to niedobrze
Skomentuj
-
jednostka sterująca: Sony CDX-R3330
wzmacniacz: alphard 4 kanałowy 800w
głośniki:
- BOSCHMANN ALX-8255 (wiem że kicha ale gra)
- sub na Pioneer tsw 306c
- 4 fabryczne głośniki (zmostkowane na dwa kanały, tak już było w samochodzie od poczatku)
kable:
- kabel plusowy i do masy o grubości 8ga
- czincze alphard z kablem sterującym; PRZEKRÓJ PRZEWODU - 8,0 mm
- kabel głośnikowy do głośników boshmann był razem z nimi
- kabel głośnikowy do subwoofera, nie pamiętam grubości (płaciłem 4zł/mb)
połaczenie:
4 fabryczne głośniki podłączone są do radia. Czincze pod wzmacniacz podpiołem pod 1 kanał i pod 4. pod 1 kanałem jest subwoofer, a pod 4 kanałem zmostkowane boschmanny.
Trzaski są nie zawsze, nie wiem od czego zależy kiedy się pojawiają... Dam taki przykład że przez jeden dzień jest źle, a na drugi dobrze i tak na zmiane. Występują przy zmianie piosenki dwukrotnie, po naciśnięciu przycisku zmiany i przy starcie nowej piosenki (tak samo jest gdy piosenka sama się kończy i zaczyna). Podczas słuchania jest czysty dźwięk. Trzaski dochodzą tylko z boshmannów ale gdy zamieniłem czincze miejscami (z kanału 4 -> 1) to podobny chodź słabiej słyszalny i bardziej niski trzask był z subwoofera.
Jeżeli będzieci potrzebowali więcej informacji to jestem chętny do dalszej współpracy.
Skomentuj
Skomentuj