Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki wzmacniacz?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaki wzmacniacz?

Witam!

Kolega kupil "tube" Magnata Thunder Bull 3000xl moc max 600w, rms 300 i teraz szuka jakiegos wzmaka do 500zl.

Czy Monacor WANTED-2/160 bedzie dobrym wyborem, czy mozna kupić jeszcze coś lepszego w tej cenie?

Bardzo bym prosil o opinie.

BM990atx pociagnie ci nawet takie 2 glosniczki
    ja mam do niego 2 pioneery podpiete to nawet mi na przedniej szybie wycieraczki skacza

Skomentuj

Nie potrzeba 2 głośników konkretnie tą "tube":)
      Na allegro nie ma tego wzmaka, pozatym cena jego przekracza 500zl(w starych aukcjach znalazlem, cena 549zl) wiec juz automatycznie odpada.

On to i tak do Fiata SC chce wsadzic...

Skomentuj

300rms to bardzo malo z czasem chce sie wiecej lepiej miec zapas niz pozniej tracic na sprzedazy i dokladac do nowego
        niech kolega to przemysli

Skomentuj

300rms to bardzo malo
          :):):)

Skomentuj

:)
            Takero co sadzisz o tym wzmacniaczu?:)

Skomentuj

poszukaj borys ma carpowera za 380zl i ma ok500 w w mostku

Skomentuj

nie tyle o wzmaku co o mocy :)
                300w i mało ciągle :)

Skomentuj

to niech sobie kolega doliczy jeszcze kase na dobry kondensator bo przy SC moze byc nieciekawie z ladowaniem :)

Skomentuj

Czytalem to dyskusje i wlaśnie zaciekawila mnie jego (ogromna zmierzona:) moc, ale o tej seri (wanted) byly tylko wzmianki.

Co do kondensatora, zakup jego NIE jest przewidziany:) moze jak pare razy bedzie musial pchac samochód to zastanowi sie nad kupnem, narazie ma zakupione grube kable:)

Skomentuj

jak grube?
                      przy takich mocach kond jest raczej wymagany - nie kupisz dostatecznie grubych kabli po normalnej cenie:)

Skomentuj

jak mój maly palec u dloni dla mnie ich cena nie byla normalna, kosztowaly powyzej 120zl, nie pamietam dokladnie.

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                          jak grube?
                          przy takich mocach kond jest raczej wymagany - nie kupisz dostatecznie grubych kabli po normalnej cenie:)
                          A mozna kupic w dobrej cenie, tylko nie w sklepie z CA tylko w hurtowni elektrycznej, ja za linke miedziana 16mxm placilem 5,2zł/mb. Szukajcie a znajdziecie.
                          i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                          https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

ja 9zl za 20mm2 a za 36mm2 juz 30zl

Skomentuj

E tam i tak nie moje:), ze przeplacil to inna sprawa, jak sie nie chce poszukac nic, to trzeba placic:)

Skomentuj

i tak nie bedziesz uzywal tych 500 w tylko do ok 200w :p
                                prad u nie ciagnie z alternatora tylko z akumulatora
                                caly czas sie radia nie słycha

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                                  jak grube?
                                  a robil pomiary z kondensatorem czy bez ?

Skomentuj

virus napisal, że zastanowi się nad kupnem jak pare razy na pych będzie zapalał. Tu się myli bo k0ondensator nie wyręcza akumulatora tylko magazynuje energię i oddaję ją w dużych ilościach kiedy wzmacniacz tego potrzebuje (np. niskie zejscie). Poprostu jest jakby tymczasowym buforem.
                                    Jak się myle to mnie poprawcie

Skomentuj

Jednak kupił Carpower HPB-1502, ten co byla dyskusja o nim, jak dojdzie beda przeprowadzone testy:)
                                      Z kondensatorem czy bez i tak gostek bedzie gluchy jak pień:P

[ Dodano: 2005-11-03, 19:56 ]
                                      I dotarł Carpower hpb-1502.
                                      Wzmacniacz ma niezlego kopa, widac po membranie glosnika, która zancznie sie wychyla:) Gdy gałka w radiu powedrowala na godzine "12" nie bylo rzeczy która by nie wibrowała zarówno w środku jak i na zewnatrz:)Dzwięk z tej "tuby" nie przypadł mi do gustu, wolał bym za te pieniądze sam cos zrobic:)

Skomentuj

Czaruję...
                                      X