Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Medion - Tevion co to jest

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Medion - Tevion co to jest

Witam forumowiczów. Mam zamontowane radyjko firmy Tevion w samochodzie. Tak się zastanawiam, na ile dobra jest ta firma i wiarygodna. Niestety link do ich strony jest martwy(?!?). Czy ktoś z was miał doczynienia z tą firmą, albo z Medion??
    Słyszałem, że to niby Philips i Panasonić, bo oni niby nie mogą sprzedawać swoich marek w niemieckich hipermarketach i widnieją pod tymi nazwami. Wszystko by grało gdyby nie ceny. Za moje rdio 4*35, CD/MP3/WMA, wejście na pamięć USB oraz karty SD/MMC dałem tylko 70 euro. Fakt, że czasem długo odczutyje TOC płyty, ale potem gra i to nawet dobrze. Mam również słuchawki bezprzewodowe Teviona i żadnych zarzutów.
    Co wy możecie powiedzieć o tych firmach i z jakimi innymi można je porównać???

A mam radio Mediona na mp3. Podobno to niemiacka korporacja, dobry sprzęt bo raz, że niemiecki a 2 że nie żadna podróba, wzorowana na markowych radiach tylko normalne radyjo :)

Kupiłem go 3 lata temu, nowe z papierami za 350zł - niemiałem kasy na nic lepszego, a niemiałem radia więc kupiłem takie radio na chwilę, myślałem, że po roki czasu padnie. A tu proszę, jaka niespodzianka, gra do dziś, nigdy nie wykręcało mi żadnych numerów (no 3 razy w zimie pokazało mi się "ERROR2" bo płyta była zimna, po dokładnym wytarciu płytki działało dalej) CD przerywa, ale nigdy nie słucham bo przecież jest mp3 a tu naprawdę super mieszkam na podkarpaciu, dziury jak cholera i mp3 nigdy mi się nie zatrzymało. Kiedyś testowaliśmy z qumplem, bo on miał Pioneera na CD i przejeżdzaliśmy z różnymi prędkościami przez tory - wiem, że niema co porównywać anie firm ani CD a mp3 ale pionek padł. A i moc nawet nie jest zła, ARNy 150-03/4 ciągnie tak, że raz na parkingu koleś mi lookał do bagażnika za wooferkiem :)

Ale widzę, że masz jakiegoś nowego modela WMA, wejście na pamięć USB oraz karty SD/MMC. Zapodaj fotke. Jakie to wejście na USB - na PenDriv'a??

Skomentuj

Jak dorwe cyfrówke to zapodam fotke. Tylko że pisałeś o Medionie (mam discman) a ja ma radio Tevion. W sumie też z promocji - jak zobaczyłem, że tylko 70 euro to sie nie zastanawiałem, a Balupunkt tylko z mp3 w Saturnie kosztował 150 euro.

[ Dodano: 2005-10-31, 18:42 ]
      Acha. Wejście małe USB -konieczna przejściówka. Nie sprawdzałem jeszcze, czy gra z usb, ale z kartami SD nie ma najmniejszych problemów. I odtwarza dodatkowo OGG :)

Skomentuj

Medion - Tevion to jest to samo.

Skomentuj

Ja akurat mam DVD teviona i w sumie też nie narzekam. Peters to są raczej 2 różne firmy, jak kupowałem swojego DVD to tylko Mediona mi nie polecali, ludzie narzekali ze się szybko kaszaniły.

Skomentuj

Typowa chińszczyzna.Jakość-jak sie trafi.

Skomentuj

Medion to taka niemiecka firma, dla ktorej sprzet robia glownie chinczycy. Z tego co zauwazylem to w bardzo duzej ilosci niemieckich domow stoja mediony (szczegolnie telewizory i DVD).

Skomentuj

Medion to taka niemiecka firma, dla ktorej sprzet robia glownie chinczycy. Z tego co zauwazylem to w bardzo duzej ilosci niemieckich domow stoja mediony (szczegolnie telewizory i DVD
                hhehehe

widziales jak w nocywchodzikle s do salonu prrzez okno :P

Skomentuj

ja mam monitorek 17" CRT mediona i nie narzekam, ma bardzo duzo ustawien obrazu i jak narazie chodzi bezproblemowo

Skomentuj

"Elektronik" z sąsiedztwa wyśmiał mnie za to radio, że za pół roku się zepsuje itd. Jednak widzę, że trochę ludzi ma tego typu sprzęt i nie narzeka.
                    Zresztą ten "elektronik" robi obudowy według parametru, który się nazywa moc. Więc jak się go zapytałem, czy jak do głośnika 100Watt zrobi 45 litrów, to dla 1000W zrobi 450litrów, to nie odpowiedział, no ale...

Skomentuj

Mam Mediona model MD 41278 ( http://img393.imageshack.us/img393/2611/0027ki.jpg ). Ma może z pół roku i mogę o nim powiedzić że gra. Tuner jest ok, mp3 czyta bardzo dobrze (ale nie można płyt 700 wypalać powyżej 650MB, bo pod koniec laser się gubi, przeskakuje i nawet po przełączeniu na pierwsze tracki czy katalogi skacze i pomaga tylko wyjęcie i ponowne włożenie płyty), tłoczone CD audio bardzo dobrze, wypalane trochę gorzej (ale wypalarka swój przebieg ma). Bufor antywstrząsowy jest wystarczający nawet na nasze drogi. Nie podoba mi się ilość funkcji (mogłoby być ich zdecydowanie mniej) i wyświetlacz. Za tą kasę nie można chcieć więcej.

Skomentuj

Witam,
                        Medion, to Medion, a ma też w Polsce dobry solidny autoryzowany serwis. Jeśli chodzi o Tevion, to jest to raczej jakby "samoróbka" do sprzedaży w sieci Aldi i podobnych zwłaszcza. Nawet Medion, niespecjalnie przyznaje się do produktów Tevion`a. Produkty Tevion, być może nawet niezłe. lecz do pierwszego uszkodzenia. Naprawa w Polsce może być kłopotliwa lub niemożliwa. Najlepiej mieć odpowiednie dokumenty i jeśli jest gwarancja, domagać się naprawy od sprzedawcy, bezpośrednio.
                        Wiele nawet uznanych "marek" produkty mogą w środku zawierać elementy lub podzespoły lub moduły z Chin etc. lub innych lokalizacji nie mających nic wspólnego z główną siedzibą, danej firmy.
                        Pozdrawiam, Piotr01

Skomentuj

Hmm.... może radyjo czyta nawet wiele razy kasowane RW - inna sprawa, że nagrywaz zawsze 2-8x. Tylko, że radio widzi do 2 sesji, resztę można dogrywać, poprostu ich niema.

Skomentuj

Zamieszczone przez PETERS
                            A mam radio Mediona na mp3. Podobno to niemiacka korporacja, dobry sprzęt bo raz, że niemiecki a 2 że nie żadna podróba, wzorowana na markowych radiach tylko normalne radyjo :)

Kupiłem go 3 lata temu, nowe z papierami za 350zł - niemiałem kasy na nic lepszego, a niemiałem radia więc kupiłem takie radio na chwilę, myślałem, że po roki czasu padnie. A tu proszę, jaka niespodzianka, gra do dziś, nigdy nie wykręcało mi żadnych numerów (no 3 razy w zimie pokazało mi się "ERROR2" bo płyta była zimna, po dokładnym wytarciu płytki działało dalej) CD przerywa, ale nigdy nie słucham bo przecież jest mp3 a tu naprawdę super mieszkam na podkarpaciu, dziury jak cholera i mp3 nigdy mi się nie zatrzymało. Kiedyś testowaliśmy z qumplem, bo on miał Pioneera na CD i przejeżdzaliśmy z różnymi prędkościami przez tory - wiem, że niema co porównywać anie firm ani CD a mp3 ale pionek padł. A i moc nawet nie jest zła, ARNy 150-03/4 ciągnie tak, że raz na parkingu koleś mi lookał do bagażnika za wooferkiem :)

Ale widzę, że masz jakiegoś nowego modela WMA, wejście na pamięć USB oraz karty SD/MMC. Zapodaj fotke. Jakie to wejście na USB - na PenDriv'a??

sory ze nie do tematu,

a gdzie w Polsce nie ma dziur...

Skomentuj

Jak się będe wybierał do rodzinki, to pozwolę sobie tu zamieścić fotki z drogi :) "Świeżaki" urywają misy olejowe :)

A opowiem Wam taką fajną anegdotkę, co prawda o radiu pioneera - jeden koleś sobie kupił - panel winda na CD - w czasie jazdy chciał zmienić płytę i zabardzo się na tym skoncentrował - co spowodowało "szybki najazd do rowu" - kasacja cały przód. A jaki z tego morał?? Auto z przodu oklepane, podwozie się złożyło jak w samolocie, ale radio dalej grało - podobno nawet nie przeskoczyło

Skomentuj

dobre hehe

[ Dodano: 2005-11-03, 20:55 ]
                                Potr01 - czyli w Polsce nie będdzie problemu z naprawą Mediona i raczej jest lepszy niż Tevion?

Skomentuj

Witam,
                                  Medion ma u nas autoryzowany serwis, więc nie powinno być żadnych problemów.
                                  Tevion, to "zagadka". Jakby "marka" powołana dla "supermarketów". Medion ma raczej Tevion`a na sumieniu, choć nie bardzo się do tego "przyznaje".
                                  Podejrzewam, że można użytkować i Tevion`a, dlaczego by nie. Lepiej jednak nie mieć z nim problemów lub aby zbyt szybko nie odmówił posłuszeństwa, odnośnie tego o czym zapewnia instrukcja obsługi lub i specyfikacja.
                                  Absolutnie nie mam zamiaru zapewniać reklamy etc.. Jestem akurat co najmniej użytkownikiem jednego urządzenia Medion`a i jednego Tevion`a. Ryzyko zawsze istnieje. Ten sprzęt na razie spełnia swoje zadanie.
                                  Życzę jak najmniejszych problemów niezależnie od sprzętu, czy użytkownika.
                                  Pozdrawiam, Piotr01

Skomentuj

Czaruję...
                                  X