Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Filtr przeciwzakłóceniowy

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Filtr przeciwzakłóceniowy

Pojawił się probelm z moim radiem w aucie. Jak włączam muzykę na przód i na tył to przy troche większej głośności z głośników zaczynają dobiegać trzaski. Im bardziej podgłośnie, tym więcej trzasków. Wyciągnałem radyjko, popatrzałem na kable i czasami po poruszeniu filtru przeciwzakłóceniowym, podpiętego na kablu od zasilania radia, trzaski przestały się pojawiać. Jak włącze żeby grało na sam przód to nie ma trzasków, jak dam na przód i tył to z wszystkich głośników lecą, a jak podepne sam tył to lecą same trzaski z tyłu. Czy może to być wina tego filtru, albo czy jest on zepsuty i czy wogóle jest on konieczny, bo może wystarczy go usunąć i problem sam się rozwiąże?

co za filtr? ??
    jakie to radio?
    jakie głośniki?

Skomentuj

Radio Kenwood KDC 6060 ( http://allegro.pl/show_item.php?item=64178530 ), filtr przeciwzakłóceniowy: http://allegro.pl/show_item.php?item=70375814 i a głośniki to jakieś blaupunkty, ale to nie ważne, chodzi mi o ten filtr, czy to może być jego wina i czy może go nie być?

Skomentuj

wywal to jakieś gówno jestt. jeśli masz zakłucenia to mozna je usunąć inaczej.

Skomentuj

Ten filtr to jakiś home made czy co, bo nie wygląda specjalnie. Wywal to i sprawdź jak gra przy wyłączonym silniku.

Skomentuj

Zamieszczone przez magik
            wywal to jakieś gówno jestt. jeśli masz zakłucenia to mozna je usunąć inaczej.
            jak bo też z tym walcze ?
            mam cd playera podpięty pod TDA1554 i słychać pracę zarówno silniczka z cd jak i z auta
            pętli masy nie mam chyba, minus do cd dochodzi kablem sygnałowym od wzmaka

magik jak wywalisz ten filtr to mógłbyś go rozbebeszyć i napisać co siedzi w środku ?

Skomentuj

U mnie na czas szukania ścieżki załacza się mute i nie słychać pracy urządzenia, chyba że poruszę gałką głośności więc nie mam takiego problemu. Co to za CD-player. jesli jakas tandeta to nic raczej z tym nie zrobisz. A pod innymi wzmakami też tak jest??

Skomentuj

podczas odtwarzania też są zakłócenia tylko muzyka zagłusza troche ale w wysokotonowych słuchać gwizd z silnika
                odtwarzacz taki przenośny jogmaster czy coś takiego czyta mp3 wiem ze żaden cud techniki ale jak go odpale z osobnego zasilacza albo z baterii zakłócenia znikają

Skomentuj

Raczej masa sygnałowa powinna być oddzielona od masy sygnałowej, albo połączone tylko w jednym punkcie. Raczej podłączenie jest do bani.

Skomentuj

Zamieszczone przez djsmol
                    Raczej masa sygnałowa powinna być oddzielona od masy sygnałowej,
                    nie bardzo kapuje

Zamieszczone przez djsmol
                    albo połączone tylko w jednym punkcie. Raczej podłączenie jest do bani
                    już pisałem że masa (minus) jest jedna dla wzmaka i playera jak odłącze kable sygnałowy (ten do wejścia słuchawkowego) to cd sie wyłącza bo nie dostaje minusa, player zasilany jest ze stabilizatora LM7805, TDA bezpośrednio z instalacji

Skomentuj

i o to mo chodzi. Tam masz mase sygnałową. Podłącz minus zasilania do cd tam, gdzie ma być standardowo, czyli wejście na zasilacz albo od biedy do minusa w koszyku na baterie.

Skomentuj

i jeszcze do tego druga masa ma lecieć kablem sygnałowym z cd do wzmaka ? tak robiłem na początku i to samo było

Skomentuj

Czaruję...
                        X