Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pobór prądu we wzmacniaczu

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pobór prądu we wzmacniaczu

Jak to jest, jeśli mam podłączony wzmacniacz do akumulatora, ale nie mam podpiętego pod wyjście remote od radia, to czy wzmacniacz ten pobiera cały czas prąd nawet po wyłączeniu silnika i radia? Czy zalecane jest stosowanie włączników/wyłączników na kablu plusowym od zasilania?

Tak pobiera prąd rzędu mikroamper. Na głównych kablach zasilających nie stosuje się wyłączników.

Skomentuj

czyli nawet jeżeli nie podłącze pod wzmacniacz remote to nie musze sie obawiać że na następny dzień nie odpale silnika?

Skomentuj

odpalisz

Skomentuj

no ale chyba dioda z powera bedzie sie paliła przecież

Skomentuj

jeśli nie podłączysz remote z radia do wzmaka to przecierz wzmak jest wyłączony.

+ kablem plusowym dajesz na wzmak powera ok12V, ale wzmak nie zadziała dopuki nie dostanie drugie tyle na drugą śrubkę gdzie masz napis remote. czyli po włączeniu radia, radio podaje na remote drugie 12V i dopiero wtedy wzmak chodzi i sie świeci lampka.

Skomentuj

no tak ale ja mówie o sytuacji kiedy nie podłączasz remote z radia tylko łączysz wejście +12V na wzmaku z wejściem remote też na wzmaku

Skomentuj

dobrze że wyjaśniliśmy.. bo nie odpalisz :)
                jesli nie masz jeszcze pociągniętego cienkiego kabla to musisz latać i odkręcać kableki.. właściwie to jeden..

Skomentuj

Czaruję...
                X