Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

jakie głosniki do radia

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

jakie głosniki do radia

mam radio Pioneer deh 2300Rb jaki najlepiej głosniki pod niego podpiąc mam podpiete styłu JBL GT 150V i sprzodu Pioneery 80V przud gra strasdznie pomurzcie

[ Dodano: 2005-11-05, 18:11 ]
    odpowiedzi caekam tez na gg1984866

[ Dodano: 2005-11-05, 18:21 ]
    te do przodu musza byc 100mm

[ Dodano: 2005-11-05, 18:21 ]
    i moze jakies nie zbyt drogie
    podajcie modele iparametry głosników które beda najlepiej grały przy tym radiu

jakie masz kable?

nie ten dział!

[ Dodano: 2005-11-05, 18:27 ]
    i moze wolniej pisz..
    bo nirle ożnag ozunieć.. :)

Skomentuj

kable do tyłu sa beztlenowe a przud to sa zwykłe kabelki

Skomentuj

Po pierwsze to pisze sie "przód" a nie "przud". Pozatym podaj kwote jaka jestes w stanie dac za glosniczki i jakiego dzwieku sie po nich spodziewasz.

Skomentuj

ja mam swój własny dostep do głosników ale nie z najwyzszej pułki

Skomentuj

No dobrze, ale orientacyjne ceny moglybs podac, w przeciwnym wypadku watpie zebys uzsykal konretna odpowiedz, bo jeden poda ci jakies boschmanny a drugi morele.

PS. Moglbys uzyc czasem slownika - pisze sie "półka" a nie "pułka", sorry ze sie czepiam, ale sa bledy, ktore rzucaja sie w oczy.

Skomentuj

to ja mysle ze do przodu 100m mogły by byc do 200zł a do drzwi 167mm do 250zł

Skomentuj

czyli masz 450 zł..
                dodajesz 35zł i kupujesz rainbow deluxe zestaw odseparowany 167mm + tweeter w słupek i przestajesz myśleć o jakichkolwiek innych głośnikach..
                chyba że wolisz mieć w każdym rogu auta kawałek chińskiego shitu..
                pozdrawiam.

Skomentuj

Jesli chodzi o 100mm to moim zdaniem w gre wchodza 2 opcje:
                  - Hertz DCX 100
                  - Tonsil SC 2101
                  Osobiscie sklanialbym sie ku Tonsilowi, chociazby ze wzgledu na to, iz podaja pasmo przenoszenia od 50Hz (?! chyba to jest -10dB), pozatym podoba mi sie dzwiek tonsilowskich membran z wlokna szklanego :P.

Jeli chodzi o tyly to moze Hertz DCX 165, albo DSK 165. Nie pchalbym sie w JBLe, chociaz niektorym podoba sie ich dzwiek. Ewentualnie moze dobierzesz sobie cos z oferty Tonsila.

Skomentuj

a co z tylnimi JBL

Skomentuj

a jakie to auto że potrzebujesz głośniki i z tyłu i z przodu?
                      bus, van, transporter na 10 osób?

Skomentuj

ti jest vw polo ale lepij jest kiedy głosniki sa z przodu i z tyłu

[ Dodano: 2005-11-05, 20:15 ]
                        ach jeszcze tyle ze z tyłu sa dziury po JBL owalne

[ Dodano: 2005-11-05, 20:17 ]
                        a jesli maił bym kwote 450żł ale na głosniki przednie i tylne to co proponujecie

Skomentuj

ale lepij jest kiedy głosniki sa z przodu i z tyłu
                          nie lepij.

niestety nie masz racji. system audio w takim samochodzie będzie optymalny jeśli zastosujesz zestaw gośnikowy odseparowany dwudrożny na zwrotnicach.

świata nie naprawie :(

a jesli maił bym kwote 450żł ale na głosniki przednie i tylne to co proponujecie
                          szkoda doradzac bo kasa w błoto

Skomentuj

i tlumaczyc takim ;] po co pytasz wogole o opinie jezeli twardo stawiasz na swoim ze chcesz przód+tyl.. jezeli uzytkownicy z duzym doswiadczeniem radza ci zebys zrobil 2d, za cene tego przod+tył made by japan albo inna korea, a dzwiek bedziesz mial 3x lepszy... ;/ chyba ze chodzi ci o dB ale to i tak taki zestaw tweeter+midwoofer+zwrotka rainbow deluxe je rozwali ;/

Skomentuj

mam lekarstwo :
                              B O S H M A N
                              glosno tanio i efektownie ...kumple beda sie cieszyc :p

a tak naprawde rainbow i w przyszlosci sub na 10" do bagaznika

Skomentuj

TatoTurbo, ekhm.. jakie 10" ? a czym on to napedzi, przeciez nawet nie wiemy co to za samochod, bo przeciez do wkladanie 10" do cieniasa mineloby sie z celem ;], ja z góry stawiam na jakies 8" ... do tego zestawu pewnie ladnie by sie spisal Hertz ES200 :]

Skomentuj

a sejas z 1200GTI?
                                  :p

napedzi to carpower'em

jakie to ma znaczenie jakie auto ?
                                  sorry
                                  recepta zawsze jest taka sama

Skomentuj

Czaruję...
                                  X