Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wzmacniacz do es-250

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

aha i jeszcze jaki moze byc argument jak funkcje te same, chyba jasne ze wyglad
    jakość ale mniejsza o to jeśli wazniejsy jest dla Ciebie wygląd.
    nie chce mi sie smigac autobusem zbytnio do wwa zeby posluchac na chwile pionka i alpina
    nie zdziw sie jak wyżucisz pieniądze na coś co będzie Ci sie podobało tylko do momentu gdy u kolegi usłyszysz coś tańszego i jakościowo lepszego.

całokowicie błędne podejscie do tematu.. ale ja nie mam zamiaru zmieniać świata.

Skomentuj

a pioneer to slaba jakosc?wydaje mi sie ze nie...wiec co proponujesz jakiego alpina?aha i co sadzisz o clarionie DXZ43.

[ Dodano: 2005-11-12, 21:20 ]
      http://www.allegro.pl/show_item.php?item=67669311czy ten erthquake bylby lepszy od hertza es-250?

Skomentuj

Przepraszamy - przedmiot nie został znaleziony.

Wyszukaj przedmiot lub przejdź do strony głównej ----> dot aukcji którą przytoczyłeś.

jak dal mnie czasy clairona sie skończyły. alpine ma dla mnie inne zupełnie brzmienie które bardziej mi odpowiada.

Skomentuj

http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=71174175 tu znalazlem jakiegos alpina..myslisz ze bylby dobry?

[ Dodano: 2005-11-12, 21:42 ]
          http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=71174172 a tutaj jeszcze tanszy i nie ma playlisty. myslisz ze jak tanszy to gorsza jakosc?czy to zalezy tylko od funkcji?

[ Dodano: 2005-11-12, 21:46 ]
          http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=71174164 jeszcze ewentualnie to, tylko troszke drogie ale ten mi sie podoba bardzo...

Skomentuj

A ja powiem tylko tyle,nie kupie nigdy alpiny odkąd usłyszałem ....nakamichi.I do tego sporo tańsze.Tylko na niebiesko nie swieci.Ale w sumie kogo to obchodzi?

Skomentuj

....nakamichi
              hehe.. no to jest jeszcze półeczka wyżej :)

[ Dodano: 2005-11-12, 22:09 ]
              co do alpinek: masz tu fajniutkie obrazowe wyjaśnienie.. moim zdaniem nawet te określone w podanym linku jako "kolorowe" sa zajebistej jakośći..
              link: http://www.audiocar.pl/forum/read.ph...61#reply_17373

Skomentuj

dobra to podsumujmy:

Radio : http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=71174164

Przod: rainbow deluxe (narazie na radiu)

bagaznik hertz es-250 i monacor - http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=70955954

myslicie ze ladnie to zagra? zatrzesie troche autkiem przy okazji? i co z jakoscia odtwarzanej muzyki?

[ Dodano: 2005-11-13, 00:40 ]
                bedzie trzeba to ze soba jakos zgrac czy alpine bedzie nad wszytskim panowal i po montarzu bedzie ladny przejrzysty dzwiek?czy trzeba bedzie cos ustawiac zmieniac itp..? pozdr

Skomentuj

bedzie trzeba to ze soba jakos zgrac czy alpine bedzie nad wszytskim panowal
                  pobawisz sie gałkami to sie obeznasz.
                  nie wie czy sie orientujesz że drzwi muszą być wygłyszone tweetery ukierunkowane i zamontowane w słupkach najlepiej i potrzebjesz kable.
                  wzmak jest najslabszym punktem systemu. system przedni nie da z siebie wszystkiego na radiu. ale poz tym jest ok

Skomentuj

najslabszy jakosciowo?-wzmacniacz. bo o niego chcialem poprosic sw mikolaja bo nie bede mial tyle kasy i nie chce go za bardzo obciazac finansowo a do przodu planuje 2 wzmacniacz ale to juz w dalekiej przyszlosci bo mam takie plany ze zrobie zabudowe bagaznika po srodku hertz i po bokach 2 wzmacniacze..tylko nie wiem co z tego wyjdzie...ale narazie musze zajac sie tym co w/w.dzieki wielkie za pomoc jak juz bedzie wszystko zamontowane i zestrojone to napisze na forum. p.s drzwi tez bede wygluszal ale sam bo nie bedzie funduszy na oddanie do jakiejs firmy, a tak w ogole to nawet bym nie chcial bo sam mam frajde jak robie cos sam.... pozdrawiam

[ Dodano: 2005-11-13, 01:14 ]
                    aha i tak apropo tych kolorkow w pionku to nie mam takiego podejscia ze czym wiecej blyskotek tym lepiej tylko myslalem ze sprzet jest dobry jak czytalem opis produktu a poprostu chcialem zeby ladnie sie wszystko zgrywalo...ale wezme alpine.jeszcze raz dzieki

Skomentuj

sprzet jest dobry
                      no jest ale wybrałbym dla siebie alpine.. :)

Skomentuj

aa i jeszcze takie pytanko do tego wygluszania- ta wewnetrzna strone drzwi obklejamy cala?bo nie wiem jak ja sie dostane do wewnatrz zeby cale wygluszyc...

Skomentuj

dostane do wewnatrz zeby cale wygluszyc...
                          jaki samochód to może jakąś fotę znajde.? masz wygłuszyć wewnątrz blache i na zewnątrz i przykryć tapicerką. dostaniesz sie .. są dziury

Skomentuj

samochod to civic sedan rok 92. no wlasnie raczej ciezkawo bedzie... jakbys mial jakies foty to wdzieczny bede..

Skomentuj

civic sedan rok 92
                              niestety nigdy sie nie spotkałem z montarzem w tym autku.

Skomentuj

grzesiek006, musisz wykleic matami wewnetrzna strone drzwi i zewnetrzna. Nalezy zatkac wszelkie otwory, aby stworzyc jak jak najszczelniejsza komore. Dobrze jest tez miedzy drzwi a boczek wsadzic np watoline wytlumiajaca. Jesli zle wygluszysz drzwi to nawet najlepszy głosnik zagra ci niezaciekawie. Wygluszenie to podstawa.

Skomentuj

Dobrze jest tez miedzy drzwi a boczek wsadzic np watoline wytlumiajaca
                                  mógłbyś wytłumaczyć w które konkretnie miejsce? bo 'między drzwi a boczek' do mnie nie przemawia.. :)

Skomentuj

Wyklejasz cale drzwi mata, i przed zalozeniem bozku naklejasz na mate watoline i dopiero wtedy zakladasz boczek.

Skomentuj

Wyklejasz cale drzwi mata, i przed zalozeniem bozku naklejasz na mate watoline i dopiero wtedy zakladasz boczek.
                                      a gdzie sens tego skoro wyklejam drzwi bitumiczną mata czyli materiałem o wiele lepszych właściwościach tłumiących niż watolina?

jeśli chodzi o stukanie tapicerki czy inne skrzypienia to robię to filcem i tylko 'na stykach' ..

niegdy nie podjął bym sie wkładania watoliny w drzwi.. wchłonie wode (a ta przecierz śmiga w drzwiach przy każdym deszczu i przy każdym otworzeniu mokrej szyby) więc wchłonie wode i będzie rdza żreć.. nie mówiąc już jaki będzie po kilku tygodniach zapach..
                                      IMHO pomysł mierny.

Skomentuj

Śmiga po szybach i jak uszczelka nie zadziała to spływa na dół drzwi i otworkiem odwadniajacym na zewnątrz.Więc obawa bezpodstawna.Ten filc na "na stykach"...Jak to robisz?Bo przewaznie ten "styk" to krawędź o powierzchni 1mm.I nie wspomne o chłonności filcu na H2O.Tutaj to dopiero może sie ruda pokazać.
                                        Wypełnienie boczków stosuje sie od dość dawna i to w bardzo renomowanych firmach.To żadne ryzyko.No chyba że ktos podczas oberwania chmury otwiera drzwi na roścież.
                                        Jeśli by to było takie groźne to i tapicerek na boczkch by z materiału nie robili bo chłoną wode.
                                        Ja mam osobiście wypełnienie zrobione z wełny mineralnej i dość dużo pomogło.Brak brzęczenia plastików nawet przy ekstremalnym wysterowaniu.Bez tego boczek tez lubiła se zagrać.I tak sie składa że przed godzinka rozbierałem drzwi bo doklejałem maty i przerabiałem prowadzenie pręta od klamki drzwi.Sucho jak pieprz.

Skomentuj

w bardzo renomowanych firmach
                                          kurde.. ja to i nie oblatany jestem :(

Skomentuj

Czaruję...
                                          X