Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

ciekawe obudowy

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

mam gruntowne pytanko:
    co daje zalozenie subwoofer'ów bez skrzyni??
    tak jak tutaj http://www.audiocar.pl/extras/galeria/maxima/maxima.htm
    i tutaj http://www.audiocar.pl/extras/galeria/kadet/kadet.htm
    duzo cztalem i zawsze gdzies slyszalem o pojemnosci liczonej co do litra a tutaj nie ma zadnych skrzyn! a bagaznika nie da sie tak wygluszyc zeby rworzył warunki podobne do skrzyni z mdf'u!
    wiec jaki jest sens takiego montrazu??
    low-END

Skomentuj

co daje zalozenie subwoofer'ów bez skrzyni??
      daje oszczędność miejsca :) to są suby typu free-air.. (chyba o to chodzi bo w końcu nie kliknąłem w linka) poszukaj o ich 'jakości' grania i zdecyduj czy sie opłaca.. :)
      pozdrawiam.

Skomentuj

No też się nad tym zastanawiam, przecież na rogach kocyk powinien być załamany, no więc musi być nacięty, ale jakoś tego nie widzę.... no zdradz tą tajemnicę :)

Aaa, bo widzę, że w tym unie z drugiej strony nie wykożystałeś boku. Tak zastanawiam, co myślicie to tym, żeby połączyć 2 strony rurką PCV, zwiększylibyśmy pojemność, tylko jakby to było akustycznie??

Skomentuj

Kogo to woz??

Kto jest wlascicielem tego Uniaka bo potrzebuje informacji na temat subwooferow, jak zrobil, gdzie i czym.

Skomentuj

gdzie
            kondzio1717, zabudowe o ile wiem to wykonano w audiocarze.
            www.audiocar.pl
            jeśli nie ma go w galerii to pisz do właściciela firmy lub na forum audiocaru

Skomentuj

czemu zawsze jak wejde tutaj w ten dzial to musze wyjsc chory !!!!!!!ze nie moge tego zrobic w samochodzie?? <placze>

Skomentuj

http://www.audiocar.pl/extras/galeria/uno-czerw/uno.htm To jest to Uno o którym mowa, jest dokładnie pokazana zabudowa, a wyżej są fotki z montażu, jak zbiore odwagę, to może coś podobnego zrobie u siebie.

Skomentuj

http://www.showyoursound.nl/Public/Top10Installs.asp

[ Dodano: 2006-01-27, 08:49 ]
                  Foty i instalacja dzięki uprzejmości djrobo

Skomentuj

jeszcze kilka zdjatek
                    Załączone pliki

Skomentuj

djrobo, świetne panele. Też mam zamiar robić panele do swojego Golfa, więc jak będziesz miał czas to z pytaniami uderzam do Ciebie.

Skomentuj

Kubus20, spoko, jakby co to zapraszam na priva

Skomentuj

wit wita

mam takie pytank0o co to jest te czerwone wewnatrz suba na zdjeciu 33 i wczesniej oraz co to jest takie czarne popachcone na zdjeciu nr 29 ( chodzi mi o tyl suba)

Pozdrawiam
                          WIT

Skomentuj

wracajac do linku z pierwszego posta, a dokladnie systemu H.O. . Pomysl ciekawy, ale w sumie chodzi tylko o wypromieniowanie energii z BR przy glosniku.

Skomentuj

przekroj warstw techniki zabudoiwy wg niemieckiego Car i HIFI

Skomentuj

Co do powlekania obudowy to nie musi być kocyk, to może być flock. Świetnie nadaje się do takich rzeczy i dobrze pokrywa drobne nierówności.Może być w różnych kolorach i różnej długości dopasowany do tapicerki w aucie.

Skomentuj

Nie wiem czy ciekawe, ale kumpel sobie kupił... za jakiś czas może uslysze jak to gra... przy okazji możecie zobaczyć jak wygląda oryginalna skrzynia MTX :)

Skomentuj

Ciekawe,ciekawe.A najciekawsze to te przewody.Z 1,5 mm mają?Bo bynajmniej na fotkach się skromnie prezentują :roll:

[ Dodano: 2006-09-26, 21:10 ]
                                    szpara, rozwiń temat jeśli możesz.
                                    Google chyba siakieś bzdury oddaje.Takie wrażenie odnoszę.

Skomentuj

Hmm co do flokowania to wiem ze ludzie deski rozdzielcze flokuja w celu obnizenia masy i eliminuje to odbijanie sie promieni swietlnych czy jakos tak :cool:

Skomentuj

na allegro widzialem jakos niedawno jakas firme ktora to wykonuje...

Skomentuj

To jest bardzo ciekawa sprawa.Daną płaszczyzne pokrywa sie takimi drobniutkimi wloskami (zobacz na szczoteczce od tuszu do zes u zony-to jest flock tylko drobny).Można sobie dobrać dlugość i kolor.Niedlugo bede mial kilka fotek jak kumpel odpicował bryke -podsufitke i kokpit(żaden tapicer nie chcial sie podjąć tego).Doskonale pokrywa drobne nierowności, wszelkie wgłębienia kanty i wygląda ja zamsz(krutki flock).Można spotkać bąbki choinkowe takie matowe z delikatnymi włoskami.Jakby coś to mam namiary na kogoś kto to robi .

[ Dodano: 2006-09-27, 18:21 ]
                                          To link do tego flocka http://www.smycze.info/flock

Skomentuj

Czaruję...
                                          X