Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowa tuby.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Budowa tuby.

Witam. mam pytanie- czy mozliwe jest zbudowanie tuby w warunkach domowych?jezeli w ogole sie da to czy nie lepiej jest wstawic do samochodu prosta skrzynie closed?

Tuba>trza kupić rure szalunkową,dorobić tył i przód z wióra i gotowe.No i okleić kocem.
    Tylko na jedną sztuke sie może nie opłacać,sama rura chyba ze 100 zł kosztuje.

Skomentuj

Pewnie ze jest mozliwosc zbudowania tuby w warunkach domowych a czemu by nie? Tylko ja nie wiem czy taka tuba ci do bagaznika wejdzie;] z reszta tuba do bagaznika to to sie chyba z celem mija;]

Skomentuj

aha czyli lepiej poprostu wstawic zamknieta skrzynie?

Skomentuj

aha czyli lepiej poprostu wstawic zamknieta skrzynie?
          chyba chodzi Ci o zwykły prostopadłościan :)
          czy mozliwe jest zbudowanie tuby w warunkach domowych?
          czyżby chodziło Ci o prawdziwą tubę ?
          bo skoro teraz mówisz o zamkniętej to znaczyłoby że wcześniej chodziło Ci o "otwartą"...

Skomentuj

tube w pojeciu walec :) zamknieta w pojeciu prostopadloscian... nie nabijajcie sie z tego kto napisze tube bo nie zawsze chodzi o taka tube jaka mysliczie... dla poczatkujacych nie ma to roznicy tuba to tuba taka jak na allegro...

Skomentuj

Jak chcesz to ma taka oryginalna po JBL'u gt12 czyli na glosnik 30cm.
              Mi nie jest potrzebna ale jak chcesz to moge Ci ja wyslac za darmo tylko bedziesz musial pokryc koszty wysylki.
              Jak cos to pisz na GG !

Skomentuj

TatoTurbo jak coś będziesz miał następnym razem takiego to najpierw do mnie wal :)
                nawet na browara byśmy poszli :)

Skomentuj

Jezeli Grzeskowi nie bedzie potrzebna to przywioze Ci ja bez problemu.
                  Mam nadzieje iz nie bedzie jej bral na "sile" :)

Skomentuj

Mam pomysl wstaw do tej rurki po jbl stxa 32 :) wystaw na allegro i napisz ze stx to jest mlodszy brat mtx jack hammera ze tak slyszales na jakiejs tam gieldzie.

Skomentuj

najlepiej dać 30 100 4 cs z napisem na kopułce "JBL" zrobionym korektorem

Skomentuj

Takero w zwiazku z tym ze Greg sie nie odezwaj ..wez napisz do mnie na gg
                        to jakos sie umowimy to wezmiesz sobie ta tube

Skomentuj

nie chodzilo mi o obudowe w ksztalcie walca. wiem juz ze tuba to skomplikowana skrzynia wyciagajaca z glosnika najnizsze czestotliwosci i ceikawilo mnie czy jest mozliwe zbudowanie tego w warunkach domowych ale skoro takie koszty wysokie to nie oplaca mi sie... dzieki za odpowiedzi pozdro. aha dzieki za propozycje tej obudowy w ksztalcie walca w sumie to moglbys mi ja przeslac jak juz nie sprzedales drugiemu ochotnikowi

Skomentuj

nie chodzilo mi o obudowe w ksztalcie walca. wiem juz ze tuba to skomplikowana skrzynia
                            a nie mówilem
                            grzesiek006, pogadaj z Umberto i nie zniechęcaj się tak łatwo :)

Skomentuj

grzesiek006, jak zaglądasz na audiomanie to w moim avatarze jest zdjątko mojej tuby,zerknij.Ale ostrzegam,to jest kolos!W aucie nie ma szans na takie zabudowy.

Skomentuj

jeszcze tam nie bylem... mozesz dac linka?

Skomentuj

Prosze http://audiomania.info/forum/index.php

Skomentuj

chyba ze ma sie busa albo ciezarowke :P to mozna ale na upartego nie zrobi tuby z 400-500 litrow ? sa przecierz sedany z takimi bagaznikami!

Skomentuj

He,he,można,czemu nie.Tylko radzę najpierw zapoznać się ze strona teoretyczną obudów tubowych typowo do basu i zorientować się jak sie to ma do praktycznego użytku.Bo żeby ktos sie czasem nie rozczarował.

Skomentuj

Czaruję...
                                      X