Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

audi A3 z systemem BOSE

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

audi A3 z systemem BOSE

kumpel kupil Audi A3 1.6, 1997r. z systemem BOSE (najprawdopodobniej). w bagazniku jest subik ze wzmakiem , wsztko w jednej paczce w nadkolu.
    kumpel chcialby tego subika uruchomic, tyle ze radia nie ma firmowego, we wnece za radiem nie sposob znalesc kabli idacych do suba, a za to do samego suba wchodzi cala wiązka kabli ( na oko z 15). podejzewam ze w subie byly wzmacniacze dla wszystkich kanalow +sub, i czesc kabli leci do przednich glosnikow.
    w kazdym razie pytanie brzmi : ktore kable (kolorki)sa z zasilania, a ktore wejsciem sygnalowym ?
    zeby przegladac te kablo pokolei jak leca to by trzeba poz auta rozebrac, a tego chcenie robic, bo kumpel moze mi auto zostawic na max 1 dzien. musialbym miec jakies pojecie o co w tym chodzi, zeby czasu nie tracic na eksperymentowanie.
    licze na to ze ktos z Was spotkal sie juz z tym systemem, i bedzie sie orietowal o co w nim chodzi. moze ktos ma schemat tego systemu?

nie mam zielonego pojecia ...ale szybciej dostaniesz odpowiedz
    na jakims www.streetracing.pl (forum-tam jest dzial Audi)
    jeszcze poszukaj jakiego klubu audi

a to amerykanska wersja auta?

Skomentuj

WIT WITA

Kiedyś borykałem się z podobnym problemem. W Audi A6
      Tak na wstępie to możesz kolegę pokierować do serwisu i tam sobie poczeka ze 2 dni zapłaci za 2 dni i wtedy doceni wspaniały dzwięk tego systemu.
      A wracając do tematu jak wiemy firma Audi korzysta z przyzwoitych matriałów tak więc przewód zasilania nie będzie miał przekroju 1mm (kwadrat) .
      Zasilanie plus to najprawdopodobniej najgrubszy przewód czerony a minus przewód brązowy. Istnieje też możliwość ,że są tam też przewody do zmieniarki .
      Po pierwsze wyjmij tego suba i go rozkręć to nie jest rozkręcanie całego auta.
      A już dalej po ścieżkach dojdziesz co do czego .Tak jest najpewniej .
      Zajmie ci to max 3 godziny także do dzieła

Pozdrawiam
      WIT

Skomentuj

Tak na wstępie to możesz kolegę pokierować do serwisu i tam sobie poczeka ze 2 dni zapłaci za 2 dni i wtedy doceni wspaniały dzwięk tego systemu.
        WSPANIAŁY? ?? ?? ??
        sory.. chyba że ogłuchłem tylko na tą chwile jak robiłem test.

Skomentuj

magik na moje oko to byla ironia ale moglem sie mylic

Skomentuj

hmm moja mama ma w mercedesie caly przdo 16cm + wysokie i tyl 13cm + wysokie + sub w bagazniku w kole na 16cm, wszystko bose i powiem wam ze sie zdziwilem jak to gra, sub jest w b-r moze pozniej wkleje fotki jak mi sie bedzie chcialo... acha i jeszcze wystkim stereuje becker z navi wiec dzwiek jest naprawde ok oczywiscie nie porownuje tutaj zestaow za 3tys czy cos kolo tego ale z zestawami orginalnymi monotowanymi przez producenta

Skomentuj

nie no.. jak becker ma navi to rzeczywiscie dzwięk jest siuuuper wtedy... :)
              coraz rzadziej tu zaglądam ale coraz śmieszniej tu jest...

tak coraz trudniej odróżnic z czego leje a z czego nie.. :)

Skomentuj

a co ci w bose nie pasuje magik? jest to firma ktora zwraca uwage na jak najwierniejsze odtwarzanie muzyki... to ze komus brzmienie nie pasuje to inna sprawa bo jak by nie patrzec wiele ludzi lubuje sie w podbarwieniach niektorych czestotliwosci... jest to jedna z najbardziej kreatywnych firm jakie znam...

Skomentuj

mi pasuje wszystko dopóki sam tego nie musze słuchać wiec luzzzz.... :)

Skomentuj

Ogólnie nie lubię seryjnego audio, ale z tych seryjnych to Bose jest jednym z lepszych.

Skomentuj

Zamieszczone przez magik
                      nie no.. jak becker ma navi to rzeczywiscie dzwięk jest siuuuper wtedy... :)
                      Wiem dobrze ze navi nic nie daje ale podalem ogolnie z jakim modelem miałem styczność. Eh...

Skomentuj

ze navi nic nie daje ale podalem ogolnie z jakim modelem miałem styczność
                        to jak podałeś ze z navi to już kazdy se wpadnie na to jaki to model, nie?

nie chce mi sie kłócić.. ale mam prawo czegoś nie lubić. a do tych rzeczy nalezy właśnie sprzęt tutaj przywoływanego producenta,
                        z dala od tego..
                        wole Johnego.. Walkera.. :)

Skomentuj

zajrzyj na www.audiklub.pl bo tam na pewno dostaniesz odpowiedź :)
                          pozdrawiam

Skomentuj

zajrzyj na www.audiklub.pl bo tam na pewno dostaniesz odpowiedź :)
                            pozdrawiam
                            ja o nic nie pytałem żeby szukać odpowiedzi.
                            słuchałem 'niektórych' rzeczy i to dla mnie żadna rewelacja.

soryyy!! (jakby powiedziała Doda) ale weź.. jeny, heloł..!!!
                            autorytet mi kaze zaglądać i szukać odpowiedzi.. heh..:(

Skomentuj

magik, a może to było skierowane do autora wątku?

Skomentuj

Zygmunt, ups!
                                acha..

byćmejbi..
                                jeśli tak to przepraszam.. :)

Skomentuj

Czaruję...
                                X