Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Skrzynia Basowa

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Skrzynia Basowa

Witam

Mam na imię Dawid i jest to mój 1-szy post

Kieruje się do was z zapytaniem co do skrzyni basowej. Posiadam głośnik 30 cm i planuje zrobic skrzynie basową z BR lub bez nie wiem jak lepiej. Zrobiłem juz taki śmiszny projekt , zerknijcie:

głównie rozchodzi mi sie o wymiary ...... i pojemnosc nie mam za bardzo o tym pojęcia ... jestescie w stanie mi pomóc i zwymiarowac skrzynie pod głośnik 30 cm Alpharda ?

Pozdrawiam :)

powiedz co to za glosnik lepiej i podaj jego parametry albo chociaz model bo nie ma tutaj wrozek

Skomentuj

okej juz podaje

Link przypadkowy: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=75971047 kolega pozyczył mi taki sprzęt :)

Skomentuj

40-50 L CLOSED a nie BR bo ten glosnik to muł, lepiej juz mogl wziasc CW1202C jak nie ma kasy albo cos z STXa 27/32-300 wybral najgorsza opcje

Skomentuj

O bosz....e,SW jak ja je kochaaaam.Muł,dno,badziewie i syf.
          Ale jak już je masz to ściskaj w 40L obowiązkowo closed i postaraj sie o wydajny piec.

Skomentuj

hmm no co ja zrobie takie pozyczyłem okej to mówisz ze KONIECZNIE 40 litrów zamknięta obudowa? okej a mozesz mi podac jakieś konkretne wymiary ? sory ze tak zachłannie ale nie znam się zbytnio .......

Skomentuj

wrzuć go na allegro i kup coś normalnego...
              ten głośnik to szit ...
              do niczego się nie nadaje , gra bo musi i tyle...
              zresztą jak Ci pobuczy z miecha w domu to sam będziesz chciał wymienić ...
              napisz do czego ma być ten sub i za ile , no i jakiego masz / chcesz mięć wzmaka to Ci doradzimy co kupić ...

Skomentuj

te wymiary co ja wymieniłem wyzej to wyłapałem z jakieś skrzyni..... czyli przypadkowe wymiary.. i jak pomozecie mi ?

[ Dodano: 2005-12-19, 23:07 ]
                takero, ten subwoofer pozyczyłem od kolegi na jakieś pół roku ...... i mam zmiara umieścic go w samochodzie w skrzyni ale nie wiem jaką skrzynie dobrac ........ tu mam problem, zprzedac to nie sprzedam bo to nie mój musze posłuzcy sie tym co mam ..... :)

Skomentuj

dziwne masz układy :)
                  40l closed - to wszystko :)

Skomentuj

no okej 40 L to juz wiem ale jakie wymiary dac ? http://www.daminet.pl/~mateusz/Czapaja/woooooofer.jpg zobacz ja zrobiłe takie ale tu mi wychodzi okło 60 L .... czyli zaa duzo... mozesz mi cos poradzic ?

Skomentuj

wymiary zrób takie żeby Ci pasowały ...
                      nie mają większego znaczenia ...

Skomentuj

no ale jakie ....... nie mam zelonego pojęcia jakie dac wsyokosci szczerokosc ? i czy ściana tylna ma byc pochyła ?

Skomentuj

daj centymert na centymetr na 40000cm :) co za roznica... daj takie zeby miec 40 litrow matematyki w szkole nie miales :P

Skomentuj

eh..... a ściane tylną dać pochyłą ? czy mozne przednią ? jak doradzacie ?

Skomentuj

nie ma to znaczenia w praktyce , może oprócz tego że lepiej do tylnego siedzenia przylega...

Skomentuj

okej rozuamie, teraz tylko co do konkretnych wymiarów , zrobiłem takie coś , zerknijcie prosze ...

i wychodzą mi 42 Litry co wy na to dobze wszytsko zrobiłem ? moze coś poprawic ?

Pozdrawiam

Skomentuj

Zamieszczone przez Czapaja
                                  hmm no co ja zrobie takie pozyczyłem okej to mówisz ze KONIECZNIE 40 litrów zamknięta obudowa? okej a mozesz mi podac jakieś konkretne wymiary ? sory ze tak zachłannie ale nie znam się zbytnio .......
                                  a matematyke to miales ?
                                  podstawa razy wysokosc razy szerokosc rowna sie Twoje 40 litrow (pamietaj ze ma byc netto)

Skomentuj

sory ale nie wiem jak to wyliczyc :| z tyłu jest ściania pochyła juz się zmienia troche geometra ..... dałem powyzej zdjęcie tego co teraz zwymiarowałem i jak dobze jest chce tylko to wiedziec moze za mała..... nie moge doprosic się odpowedzi ... i jak netto ? nie kumam

Skomentuj

mam pytanie ty jeszcze w podstawowce jestes??dziecko z gimnazjum by to policzylo... nikt tu za Ciebie nie bedzie liczyl obudow... to czy bedzie 40 litrow czy 42 litry to nie ma znaczenia, a nettot to jest to co jest w srodku odliczajac grubosci plyty

Skomentuj

okej okej :] ja policzyłem i chciałem zpytac czy dobze to zrobiłem no ale cóz skoro nikt nie chce mi pomóc to nie, trduno... fakt faktem dowiedziałem się ze obudowa zamkniętą i ze 40 L ale konkretynch wymiarów na czym mi zlezy się nie dowiedziałem a tak ogólnie status pod nickiem mówi chyba sam za siebie :] i NIE WIEM jak wyliczyc pojemnosc w litrach. Czy zerknąc na zdjecie wyzej i powiedziec ile to litrów to tak cięzko ? przeciez to jest zadanie dla dziecka ? więc w czym problem ? Temat uwazam za zamknięty , dziękuje za inforamcje i pozdrawiam

Skomentuj

Czaruję...
                                        X