Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

jaki wzmacniacz i typ obudowy do pioneer 306c ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

jaki wzmacniacz i typ obudowy do pioneer 306c ?

witam!
    moje pytanie jest jednym z setek podobnych tyle ze do innego modelu glosinika:|
    otoz chodzi mi o to, aby ktos dal mi dobra rade na temat jaki dobry wzmacniacz i jaki typ obudowy bylby najodpowiedniejszy do tego glosnika (idea jest taka aby byl po srodku jakosci brzmienia i chalasu czyli zeby jedno nie wykluczalo drugiego) oraz czy jest koniecznym wygluszanie obudowy?
    cos o glosniku:
    pioneer TSW306C
    Średnica głośnika: (12") 30cm
    - Moc maxymalna: 1000W
    - Moc nominalna: 400W
    - Skuteczność: 89dB
    - Pasmo przenoszenia: 18-500Hz
    - Waga: 7kg
    - Głębokość głośnika: 157 mm

Qts=0,42
    Fs=32,6
    Vas=55,6
    Qtc=0,8
    bede bardzo wdzieczny za odpowiedz bo juz nie mam sily szukac i szukac... zgory wielkie thx

hehehe ,dlaczego chcesz byc pomiedzy brzmieniem a hałasem?
    hałas to niemuzyka :) od hałasu łeb boli...

Skomentuj

zeby wszystko sie trzeslo to jak sie nie myle trzeba puscic suba calym pasmem....

Skomentuj

obudowe policz sobie programem winISD a wzmacniacz z najtanszej a dobrej opcji to monacor carpower http://www.monacor.pl/catalogue-prod...161&SubKtg=317 i masz 500RMSu w mostku, moc jest sprawdzona przez naszego kolege z forum wiec prawdziwa

Skomentuj

nic producent nie sugeruje ?
          nie masz not dotyczących tego głośnika ?
          poszukaj pdfa w necie ...
          ale z tego co widać na 1 rzut oka i br i closed się nadają ...

Skomentuj

wielkie thx za pomoc, obudowy niestety nie policze bo poprostu- nie umiem, jeszcze tylko pyt dot wzmacniacza- czy nie jest za duzo jezeli podlacze az 500w pod ten glosnik??

Skomentuj

masz przeciez galke Volume wiec wszystko kontrolujesz nic sie nie stanie, nie ma obawy ja w swojego JBL'a GT4- 250W RMS caly czas pompowalem 360W RMS i nic nie mialo prawa sie dziac

Skomentuj

Moj kolega mial 2 takie pod magnatem Classic 1000 ale to troche za mocny wzmacniacz na niego. To bylo chyba 2x 500W. Jeśli sie myle to mnie poprawcie, bo nie jestem pewien.

Skomentuj

Czaruję...
                X