Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Coś na przód, do 400 zł.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Coś na przód, do 400 zł.

Witam. Chciałbym załozyć lepsze głosniki do przednich drzwi, ale tak konkretnie to 16, lecz standardowo są tam 13cm(seat toledo '94). I tu jest pierwszy problem nie wiem jak sie do tego zabrac. Co do głosnikow to najpierw myslałem na Lanzarami HR6.1. lecz opinie nie sa zbyt dobre przedewszystkim oszustwa na ich mocy. Teraz mysle nad Hertzami esk 165 (jest tu bardzo wiele pozytywnych opini) lub Magnaty clascic 216, po głowie chodzi mi tez Power bass
    A co do upodoban to nie mam zapedow audifilskich, chciał bym raczej zeby to dosc głosno grało :))
    Z gory dziekuje za pomoc
    low-END

Od magnatów bedzie wiele lepszy wg mnie Tonsil Speed 1700. Podobno Tonsile sa tez lepsze od tych Hertzów ale to nie moja opinia - nie porównywalem.

Skomentuj

Te Tosile są teraz okrojone ze zwrotnic, to pewnie wpływa na jakosc i głosnosc dzwieku... I na samym radiu (sony s2000) te głosniki nie pociagnom. Musze zaczac cos myslec o wzmaku... a z kasom cieko:/ przez jakis czas beda musiały ciągnac na radiu
      low-END

Skomentuj

wez Rainbowy slx 260 deluxe za 480zl masz z allegro a gfraja lepiej niz te hertze esk i nie ktorzyy mowia ze nawey lepiej niz hsk ! www.audiocar.pl <- poszukaj tam jest duzo napisane na temat tych glosnikow

Skomentuj

Nie, nie. To już za dużo. Max 400 złociszy, więcej nie wykręce.
          Przyznaje sprzet jest piękny ale, nie na moja kieszen.
          low-END

Skomentuj

za 400zl to mozesz rowniez wyrwal z holandi vife a16wg + vife d26nc wyjdzie ciebie kolo 400zl u nas w sklepie zestaw ten z gorszym tweeterem kosztuje 699zl

Skomentuj

Wyrwac, ale jak?? chodzi ci o jakies holenderskie aukcje w stylu allegro?
              i mowa o nowych głosnikach? czy o uzywanych, uzywane raczej odpadaja, nigdy nie wiadomo jak sie z nimi obchodzono...
              low-END

Skomentuj

chodzi o audiocommponents i zamowienie ogranizowane przez kolege gipsy2 masz w dziale off topic przyklejony temat

Skomentuj

http://www.extremecaraudio.pl/zd.php...dpodkat=56&a=1
                  mysle ze to rozwieje twoje wątpliwosci !

[ Dodano: 2005-12-27, 14:40 ]
                  dalej.... z opisu auta... "Większość osób nie spodziewa się JAK DYNAMICZNY I GŁĘBOKI dźwięk można wydobyć z tak przygotowanego zestawu !!! Bas swobodnie schodzi słyszalnie do 25Hz (w kabinie tylko -5dB!!!), jest czysty, doskonale rytmiczny i świetnie uzupełnia bogaty środek oraz krystaliczną górę pasma! A po instalacji w Passacie nie pozostało praktycznie śladu!!!"

Skomentuj

Tonsile Speed1700 i 1300 wcale nie sa pozbawione zwrotnic. Bez zwrotnic sa Speed 200 i 240

Skomentuj

i jeszcze małe pytanko: do vifa a16wg + vifa d26nc(te gwizgki to sa prawie w cenie wooferu!!) to trzeba zwrotnice??
                      a oferta bardzo kuszaca!! i jeszcze ten artykuł!! juz jestem podbudowany konkretnie!
                      a i jeszce takie pytanie bo chcem sie upewnic cena np. za a16WG - 26.26E ta za pare głosnikow(2 szt.), tak??
                      low-END

Skomentuj

za jeden głosnik czyli muszisz liczyc 2x26euro + 2x24euro(bodajze tyle kosztuje d26nc)
                        zwrotnic niema ! musialbys sie popytac kogos czy ma jakis chemat do tych glosnikow a jak nie to zawsze zostaje kilka osob z forum ktore ci zrobia pomiar... :P

[ Dodano: 2005-12-27, 15:27 ]
                        http://www.proa-systems-team.com/p.php?id=5&f=6 - a160
                        http://www.proa-systems-team.com/p.php?id=5&f=2 - d26nc
                        przynajmniej nie musisz dawac na nie tlumikow bo jeden i 2 ma 90db :)

Skomentuj

to całkiem zmienia postac rzeczy!!
                          2x26.26 + 2x24.90 = 102.32E to juz za duzo! a z tymi % to chyba 115.68E +przesyłka i paliwo to tak na oko 550 zł! :(

no chyba ze jakies gwizdki kupie u nas tzn jakies tansze, to wtedy wyniesie to 60E i przy dobrych wiatrach z 90 zł za przesyłke i paliwo wiec około 330 zł

tylko zestaw bez orginalnych gwizdkow to taka lipa!

moze cos innego doradzicie: tanszego lub w cos polsce
                          low-END

Skomentuj

napisz do gips'ego i on ci wszystko powie ! to kup sobie te woofery chociaz i jakies tweetery np hertza ht-18 ktore sa montowane w esk

Skomentuj

zamiast tyh hertz ht 18 znacznie lepiej i brzeminiowy wyjda signaty t1 (t2)

Skomentuj

tonsile to dbry pomysl glosniki graja dosyc przyzwoicie

a moze boshman http://www.allegro.pl/show_item.php?item=77349777 cos ala to sam mam caly przod na tym i jak mam byc szczery gra wcale efektowsnie i jak za takie pieniazki a jest jeszcze jedna wazan sprawa nie wymagaja zewnetrznmego wzmaka

Skomentuj

wiecie co, wkurwia mnie juz takie cos. kazdy tylko pisze :" lepiej to" ; "nie lepiej tamto";" a nie bo to ";

"a wogole to ja bym to inaczej zrobil" - takie cos to juz na maksa jest wkurwiajace, nie powiem kto czesto tak gada, ale konkretow zadnych...

co do opisow extremecaraudio, to ja bym je raczej traktowal z pewna rezerwa...
                                  tamte vifki graja faktycznie dynamicznie, z 4glosnikow to bas jest juz dosc niski , ponizej 40 Hz operuja dosc swobodnie, ale przy nie glosnym sluchaniu. srednica troche przytlumiona , wysokie delikatne ale tez maloszczegulowe. jakos nie urzekl mnie ten zestaw niczym szczegolnym, moze dlatego, ze strojenie zestawow w extremie konczy sie na wkladaniu standardowego 4,7uF... choc przynajmniej MKP to jest:)
                                  wracajac do sprawy...

ja sam jestem zainteresowany hertzami esk 165. tymbardziej ze za cene 300 zl mi odpowiada najbardziej.

i tu wlasnie pytanie - czy ktos potrafi opisac ich dzwiek, w jakiejs tam przyjetej skali, lub porownac z jakimis innymi glosnikami w tej klasie?

Skomentuj

a ja słuchalem akurat tych vifek i bylo naprawde fajnie i basik byl naprawde niesamowity jak na 16cm, niewiem czy zauwazyles ale w extreeme wsadzili d20nc a ja tutaj koledze polecilem d26nc a to jest roznica :P

Skomentuj

djrobo chyba zle odbierasz zasade forum tu wlasnie chodzi o to ze ten zaproponuje to drugi tamto i mamy przekroj pomysłow

Skomentuj

Wit WITA

Szanowny Panie
                                        djrobo

cytauję :
                                        I tu właśnie pytanie-czy ktoś potrafi opisać ich dzwięk ,w jakiejś przyjętej skali lub porówna z jakimiś innymi głośnikami w tej klasie.

Są gazety gdzie są porównania głośników podobno ludzie którzy je robią to robią je w sposób neutralny.
                                        Pozatym każdy z głośników ma swoje parametry które odpowiadają za dzwięk który z nich się wydobywa.

Na innych forach napewno uzyskasz informację w sposób wyczerpujący jest tam dużo poetów którzy opiszą dzwięk cudowną polszczyzną.

Szczęśliwego Nowego Roku
                                        WIT

Skomentuj

Czaruję...
                                        X