Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

2x GDN-32-150-8-SS w bagazniku, czym to napędzic?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

2x GDN-32-150-8-SS w bagazniku, czym to napędzic?

Witam!

Wlasnie jestem w trakcie budowy suba na dwoch (temat) stx'ach! Sprawa wyglada tak ze beda one polaczone rownolegle co da 4R, martwie sie bo nie wiem czym je napedziec... macie jakies propozycje? Moze ktos zajmuje sie budowa wzmaków? A moze lepiej kupic cos na allegro? Nie powiem, wolalbym zeby dany wzmak byl do zabudowy... ale jesli nie da rady to bedzie stal obok...

Teraz druga sprawa, obudowa bedzie miala ok 120l, jak sadzicie, zrobic dwie osobne komory czy lepiej niech graja w jednej duzej?

Szymon

p.s. oczywiscie wszystko w samochodzie

wzmak np odemnie Lightning Audio Strike S2.500.4

Skomentuj

ja jestem za tym zeby kazdy gral w osobnej ..nie potrafie uzasadnic ale kiedys tak wyczytalem ..moze dlatego ze jest mniej niewiadomych jaki beda mialy na siebie wplyw te glosniki. Zaleta napewno bedzie to ze scianka dzialowa dodatkowo usztywni konstrukcje.
      wzmak jak tani to carpower lub cos z allegro ale musi byc nowe (nigdy nie uzywane nie testowane itp)

Skomentuj

120 litrow chyba cos nie tak, jak jeden taki glosnik potrzebuje cos kolo 45 l to po co Ci 120? w aucie to wazny impuls a nie zejscie! zreszta jak to porzadnie zasilisz to i tak zmasakrujesz auto :P

Skomentuj

Zamieszczone przez michone
          120 litrow chyba cos nie tak, jak jeden taki glosnik potrzebuje cos kolo 45 l to po co Ci 120? w aucie to wazny impuls a nie zejscie! zreszta jak to porzadnie zasilisz to i tak zmasakrujesz auto :P
          Cholera mam metlik w glowie... sprawa wyglada tak ze na jedna przegrode przypada ok 60 litrow... obudowa zamknieta... czy to za duzo?? Bo 45 to traczej w BR :>

Zamieszczone przez TatoTurbo
          ja jestem za tym zeby kazdy gral w osobnej ..nie potrafie uzasadnic ale kiedys tak wyczytalem ..moze dlatego ze jest mniej niewiadomych jaki beda mialy na siebie wplyw te glosniki. Zaleta napewno bedzie to ze scianka dzialowa dodatkowo usztywni konstrukcje.
          wzmak jak tani to carpower lub cos z allegro ale musi byc nowe (nigdy nie uzywane nie testowane itp)
          Tez wlasnie slyszalem ze lepiej wcisnac przegrode... jeden na drugiego nie bedzie mocno wplywal i dodatkowo wzmocni obudowe...
          Co do wzmaka: http://allegro.pl/show_item.php?item=77596062 na nic wiecej chyba nie wykrzesam... napisalem do jednego uzytkownika z elektrody czy zbuduje mi cos w okolicach 200W... zobaczymy!

Skomentuj

zaczne od tego - czemu akurat te głośniki ?
            nie lepiej dać 30 300 4 AP ?
            większy spl, moc ta sama co dwie 32...
            i do niego carpower 225w za 190zł...
            i buda mniejsza ...
            same +...

Skomentuj

szyszon, to ja cię uspokoje, że 60 litrów jestdla tego głośnika jak znalazł. Mam go w 60 litrowej śrdnio tłumionej szkrzyni i to chyba jest dla niego optimum. Drugą rzeczę jest, że jednak potrzebuje mocnego wzmacniacza 120-130W (dla jednego) a co do komory to warto dać i gdybyś miał za duzo basu to możesz zasze podłączyć tylko jeden :)

Skomentuj

Nie masz kasy a chcesz zrobić, wielka bude z dwoma potworami coś tu jest nie tak :/ To ma dobrze grac czy masz tym szpanować wsród znajomych? Nie lepiej zrobić coś dobrego na jednym głośniczku, może to co takero zapronował ?

Skomentuj

słyszałem ostatnio AP i wiem co potrafi ;]

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                    zaczne od tego - czemu akurat te głośniki ?
                    nie lepiej dać 30 300 4 AP ?
                    większy spl, moc ta sama co dwie 32...
                    i do niego carpower 225w za 190zł...
                    i buda mniejsza ...
                    same +...
                    Zamieszczone przez eXe
                    Nie masz kasy a chcesz zrobić, wielka bude z dwoma potworami coś tu jest nie tak :/ To ma dobrze grac czy masz tym szpanować wsród znajomych? Nie lepiej zrobić coś dobrego na jednym głośniczku, może to co takero zapronował ?
                    Chodzi ze potwory to najmniejszy problem (prezent-kwestia wyboru), buda rowniez (mam materialy), bagaznik mam przewaznie pusty wiec wielkosc nie gra roli... chodzi tylko o zasilenie tego wszystkiego!

Zamieszczone przez takero
                    słyszałem ostatnio AP i wiem co potrafi ;]
                    Czyli mam rozumiec ze AP bedzie lepszym rozwiazaniem do samochodu? Nie chcialbym za kilka miesiecy szukac nowego "kopa" bo AP sie nie sprawdzil... a wiem ze te stx'y potrafia wydobyc sporo dzwieku przy odpowienim zasileniu... jednym slowem mam dylemat: AP czy 32 SS ?

I czy bedzie duza roznica w zapotrzebowaniu na prad miedzy AP a dwoma 32 SS? W koncu AP=300 W a SS= 150 :>

Szymon

Skomentuj

szyszon, jak mozesz to zdecydowanie bierz AP

Skomentuj

Zamieszczone przez mIKI
                        szyszon, jak mozesz to zdecydowanie bierz AP
                        dokladnie , mam jeszcze wybor... do jutra (moze wtorku) musze podjac decyzje co kupic!

Skomentuj

bierz tego AP i wzmacniacz carpowera i problem z glowy, czym wiecej kombinacji tym wieksze gowno zawsze z tego wyjdzie, przynajmniej czasem tak bywa

Skomentuj

Raz jeszcze porzadnie to wszystko przemysle... powiedzcie mi jeszcze tylko czy ten carpower pociagnalby dwa stx 32 150 8 SS laczone rownolegle?Tzn czy by "wystarczyl"?

ide sie z tym przespac...

Szymon

Skomentuj

pewnie nawet tak....
                              ale z 27 i 32 centymetrowych stxów wole serie 300...
                              a od 27 300 i 32 300 wole 30 300 4 AP :)
                              naprawde świetny jest :)
                              ale rób jak chcesz ...

Skomentuj

wiedze takero że bas ci poszarpał nerwy :P AP nawet mocy się nieboi - zrobiłem mu następnego dnia test - impreza domówka pod tym samym wzmakiem co ty go słuchałeś tylko przytargałem drugą obudowe (odziwo do tamtej niechciał się zmieścić :P ) niema to jak "identyczne" budy :) widać że w jednej wycinałem dziure ja w drugiej sqter <lol>

Skomentuj

u mnie będzie pewnie w ok 30l więc licze na jeszcze większe kopanie niż w budzie po estradówce
                                  pozatym będzie grał w malutkim tico :)
                                  tak czy inaczej - naprawde polecam AP

Skomentuj

jakbym robił dla siebie to wybrałbym stx 150 sc ,kazdy w 30-35ltr close i do nich 400WRMS <wzmak janka + tuning przetworki Irka :) >

Skomentuj

Zamieszczone przez durke
                                      jakbym robił dla siebie to wybrałbym stx 150 sc ,kazdy w 30-35ltr close i do nich 400WRMS <wzmak janka + tuning przetworki Irka :) >
                                      ja jednak tak czy inaczej wolałbym carpowera kupić ...
                                      pozatym po co dawać dwa głośniki skoro jeden AP ma większy spl, mniejszą bude itp ?
                                      przetrzymuje większe amplitudy i wogóle...

Skomentuj

zamknieta to zamknieta ja tu mowie o impulsie rzedu 4-5ms max

Skomentuj

Czaruję...
                                        X