Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

500-600 zl. Czy warto?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

500-600 zl. Czy warto?

Witam!
    Tak jak w temacie, mam te 500, moze 600 zl i chce je przeznaczyc na audio. myslalem o zestawie wzmacniacz-subwoofer ale nie wiem czy jest sens wydawac pieniadze no cos co nie zagra. Z przodu mam odseparowany zestaw Alpine z ktorego jestem w miare zadowolony ale czegos brakuje

po pierwsze odpowiedz nam na jeszcze pare pytan
    -jakie radio
    -jakie auto
    -preferencje brzmieniowe
    -typ muzyki

wtedy bedziemy mogli ci pomoc

Skomentuj

Zamieszczone przez wisnia
      po pierwsze odpowiedz nam na jeszcze pare pytan
      -jakie radio
      -jakie auto
      -preferencje brzmieniowe
      -typ muzyki

wtedy bedziemy mogli ci pomoc
      No jasne!
      wiec:
      radio JVC KD S6060
      lanos 5D
      hip-hop, soul

Skomentuj

Ja proponuje carpowera + es 250.
        Z kablami itp wyjdzie ok 600zl.

Skomentuj

http://www.essa.com.pl/oferta/index....id=180&pid=947

http://www.gmm.com.pl/produkty/Carpower_hpb-602

Skomentuj

http://www.essa.com.pl/oferta/index.php?id=2,178,180&kid=180&pid=947

http://www.gmm.com.pl/produkty/Carpower_hpb-602

Juz druga osoba proponuje mi ten zestaw... i chyba sie przekonuje.
            Dzieki wszystkim za odpowiedzi!
            I jeszcze jedno pytanie... Raczej skrzynia zamknieta czy BR? zalezy mi na miejscu w bagazniku dlatego myslalem o zamknietej ale co proponujecie do hip-hopu? i czy jest to duza roznica czy "amator" nie zauwazy?:)

Skomentuj

jest roznica zauwazalna ale jak nie chcesz grac na pol osiedla to zawsze lepiej CLOSED do muzyki, ale najlepiej przeprowadz symulacje zeby sie upewnic z f3

Skomentuj

jest roznica zauwazalna ale jak nie chcesz grac na pol osiedla to zawsze lepiej CLOSED do muzyki, ale najlepiej przeprowadz symulacje zeby sie upewnic z f3
                Jakto symulacje? Wspominalem ze jestem "amatorem"? :)

Skomentuj

artykul : http://audiomania.info/articles.php?id=10

sciagasz programik,wstawiasz parametry TS glosnika,najwazniejsze to Vas,QTS i Fs i patrzysz na wykresy...program zapewne zaproponuje szalony rozmiar obudowy,ale Ty zmnieniasz strojenie i litraz az uzyskasz na wykresach cos ciekawego..jesli nadal nie rozumiesz zapraszam na gg : 3999400 pomoge ci zasymulowac...pozdrawiam :)

Skomentuj

Wkładanie serii ES do zamknietej obudowy powinno być karane zaklejaniem uszu
                    One i tak mają dość przecietny SPL (mówie o tym realnym a nie ten co firma podaje) a wy go chcecie jeszcze bardziej zdusić.Zysk z mniejszej skrzyni pomijalnie mały,nie warto.
                    A jeśli komuś nie pasuje charakter grania na fabrycznym zestrojeniu to zaden problem zestroić go wyżej.I wtedy ma takiego kopa że strach sie bać.I tak tylko widze ta aplikacje,szczególnie to takiego typu muzyki.Ten duet z carpowerem rozniesie tego lanosine na strzępy ;]

Skomentuj

przeciez ja nie mowilem o ES w zamknietej tylko o PowerBass PB-B1254v.2 Black w closed

Skomentuj

Wisnia, tak,zgadza sie,wiem.Ja mówiłem ogólnie bo padła propozycja ES 250 i pytanie czy br czy closed.

[ Dodano: 2006-01-17, 11:40 ]
                        A,i jeszcze jedno.Może warto sie zainteresować wooferkiem stx-a,AP.On tez ładnie rozrabia.
                        Może to dziwne ale brzmieniowo wcale nie ustepuje Hertzowi.I jest tani.

Skomentuj

Zamieszczone przez umberto
                          Wisnia, tak,zgadza sie,wiem.Ja mówiłem ogólnie bo padła propozycja ES 250 i pytanie czy br czy closed.

[ Dodano: 2006-01-17, 11:40 ]
                          A,i jeszcze jedno.Może warto sie zainteresować wooferkiem stx-a,AP.On tez ładnie rozrabia.
                          Może to dziwne ale brzmieniowo wcale nie ustepuje Hertzowi.I jest tani.
                          nie ukrywam ze STX mnie chyba najbardziej przekonuje, tymbardziej ze juz o nim slyszalem... no i ta cena:) A teraz ogromna prozba... niestety nie ogarniam tego programu... probowalem ale chyba sie nie uda... czy moglby mi ktos obliczyc skrzynke do tego STX'a? Mozliwie jak najmniejsza (miejsce w bagazniku) ale taka jakas optymalna... profesjonalisci pomozcie!:)

Skomentuj

masz 600zl na sprzet a chcesz kupic stxa nie no pogratulowac tylko

Skomentuj

masz 600zl na sprzet a chcesz kupic stxa nie no pogratulowac tylko
                              No niby tak... ale tylko wtedy jakos sie zmieszcze w tych 600zl... Chcialbym tego powerBass'a i carpower ale trzeba jeszcze do tego doliczyc kable i skrzynke...
                              Chyba ze troche pozbieram... mowisz ze warto?
                              Czyli narazie faworytem jest PowerBass PB-B1254v.2 Black + Carpower HPB-602
                              Tylko ta kasa...
                              Dzieki wszystkim za odpowiedzi, podpowiedzi... Gdyby nie Wy pewnie kupilbym cos w MediaMarkt :)

Skomentuj

Ja tak to widze na wstępie:

Wiśnia,mam do Ciebie pytanie.Obcowałeś z tym AP?I czy go porównywałeś z czymś innym?

Skomentuj

bez urazy ale nawet nie chce go slyszec..... STX to zawsze STX a kiedys ktos madry powiedzial ze GLOSNIK GRA TAK JAK KOSZTUJE i to sie sprawdza, nawet na wykresie widac f3 45Hz wiec nie wyglada to ciekawie, ale znajac zycie ktos zaraz wyskczy z takim teksetem "ale za to jakiego ma kopa" z wykreu to na moje cieniutko wypada jak na 12" ja na swoim wooferku w miejszej budzie i to closed mam f3 40Hz

myslalem umberto ze szanujesz Hertza i nie bedziesz porownywal go do STXa nigdy

Skomentuj

pamietaj wisnia ze to tylko symulacja:)

Skomentuj

mi akorat tego nie musisz mowic

Skomentuj

wisnia, jestes w wielkim błedzie.I to w bardzo wielkim.Dzięki Sound Wave miałem okazje porównać mojego ES 300 z stosunku do tego AP.Niskie F3 liczy sie ale w kinie a nie w muzyce a tym bardziej w aucie.STX nie jest swiatowa marką co nieznaczy że i sam ten głosnik jest bardzo zły.Jest odwrotnie,on jest chyba rodzynkiem w całej ich ofercie.I tylko dlatego że nie ma nalepki Hertz,JBL czy Infinity kosztuje ile kosztuje.
                                        W kwestiach wydawania opini na temat głosników trzeba być bardzo ostroznym,nie mozna opierać się na samej renomie czy cenie.Parametry tez do końca nam nie oddadzą prawdy.
                                        A 40 czy 45Hz,założe sie że i tak nie usłyszysz różnicy.
                                        I tak,ma kopa,i to niezłego choc zamruczeć też potrafi.

Zresztą,co ja sie będe produkował jak i tak go nie słyszałeś.Dla niektórych poprostu tylko to jest dobre co mam marke i kosztuje.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X